Şimdi Ara

400-450 liraya 1 takım component tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • güzel bir mid arıyorum (16 cm) 2 yol pasif kullanıcam ön kapılara.. temiz çalsın doğal sese yaklaşıyım yeter temiz sesin yanında bassları tok olsa şahane olur tizlerinin güçlü olmasına gerek yok ayrıca bir takım tweeterım var tize boğulmasın kulak tırmalamasın.. aynı anda kapılara izolasyonda yaptırıcam anfiyi değiştirmek istemiyorum ilk etapta masraf olmasın diye sonradan değiştirebilirim.. xetec (v200.4) anfiye 1 takım mid ve 1 takım tweeter bağlanıcak kısaca anfiyi yenileyene kadar tweeterları boşta bırakıp sadece 1 takım komponent de bağlatabilirim.. hsk 165 düşünüyorum tesisatçı sorun olmaz dedi ama emin değilim?

mevcut sistem şu şekilde:
    rcd 510 orjinal ünite
    xetec v200.4 anfi
    ma audio m17-2800 mono anfi
    dd c5.2 60 rms comp
    kicker ks25 150 rms tweeter
    cadence fxs 250 sub
    m acoustic parametrik EQ

• yok mu yardımcı olabilecek kimse?
  • quote:

mevcut sistem şu şekilde:
    rcd 510 orjinal ünite
    xetec v200.4 Anfi
    ma audio m17-2800 mono anfi
    dd c5.2 60 rms comp
    kicker ks25 150 rms tweeter
    cadence fxs 250 sub
    m acoustic parametrik EQ

Bunların hepsi arabaya mı konuyo?
  • Hertz tavsiyemdir bence iyi bir seçim yapmışsın.İstersen Infinity kappa comp. a da bakabilirsin.
  • halen seçim aşamasındayım :) peki focaller nasıl çalan hertze göre? mesela 165v2 nasıldır?
  • Focal tiz ağırlıklı çalıyor.165v2 yi dinleme fırsatım olmadı ama genel olarak böyle.Ben Hertz esk165 kullanıyorum.Alırken infinity ve focal la karşılaştırma fırsatım oldu.Hertz yumuşaklı bir tiz ve güzel bass veriyor diğer comp lara göre.
  • infinity i de merak ediyorum aslında en güzeli hepsini dinleyip karar vermek ama denk getirmek çok zor peki infinity le hertz i karşılaştırırsanız genel olarak karakteristik farklılıklar neler sizce?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Infinity i araç üstünde dinlemiştim.Infinity e göre Hertz daha tok bass vuruyor.Çok aman aman bir fark yok bass konusunda ama belirgin.Ayrıca bana infinity nin tizi ağır geldi.Tiz baya yüksek çalıyor.Etrafında bu işle uğraşan bi yer varsa mutlaka bir bak derim.Sonuçta herkesin kulak zevki farklıdır.
  • montaj yeri çok da hali hazırda araç bulmak zor.. infinitynin tizleri sert anladığım kadarıyla kulak tırmalıyor yüksek volumede peki hsk 165 e denk olan serisi hangisi infinity'nin?
  • Infinity Kappa.
  • Her markanın kendine göre ses karakteristiği mevcut, ben size genel olarak bahsedeyim siz tercihinizi yapın.
    Focal'ler temiz ses ve kristal tiz çalar, tizleri başarılıdır. Fakat mid-bass olarak kullanımda subwoofer bandpass değilse ara frekanslarda kayıp olur.
    Bu nedenle Focal bass beklentinizi karşılamaz.
    Hertz dengeli çalar, ne bass öne çıkar ne de tiz.
    Bence size en uygun olan marka Infinity'dir. Özellikle Kappa serisi sizin beklentilerinizi bence karşılayacaktır.
    Ayrıca tiz kalitesini ana ünite ile anfi arasında kullanılan deck ceviricinin kalitesi doğrudan etkiler. 30-40 TL'lık çevirici kullanırsanız en güzel hoparlörü de taksanız sesi yükselttigınızde hasır huşur kulak tırmayalayan tiz duyarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 2 Haziran 2012; 14:11:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.