Şimdi Ara

40'-46' Mat Ekran TV Tavsiyesi Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili donanımhaber forum kullanıcıları,

    Emektar tüplü televizyonumuz topu attıktan sonra artık bir LCD tv alalım diyoruz. Ben uzun bir süre forumumuzun da favorisi olan samsung 40c650 serisi üzerinde durdum ama parlak ekran olması, salonumuz göz önünde bulundurulduğunda yansıma problemleri sebebiyle bir handikap. Onun mat ekranlı kardeşi 40c630u ise samsung garantili bulmak çok zor. (2200TL gibi fahiş fiyatlar vermek istiyorsanız ayrı) Sizden değerli fikirlerinizi isterken televizyonda aradığım/aramadığım ve de umrumda olmayan özellikleri ufak bir liste halinde yazayım ki, işinizi kolaylaştırayım :

    1. Bütçem 1600-1700 TL civarı. 1700 üstüne çıkmazsanız sevinirim.

    1. 40", 42" ya da bütçem dahilindeyse (pek olası değil ama) 46" TVler ile ilgileniyorum. 32 veya 37 inch biraz ufak kalır kanaatindeyim.

    2. Mat ekranlı olması, dediğim gibi yansıma sorunları nedeniyle tercihim.

    3. USB'den film oynatma becerileriyle ilgilenmiyorum. Halihazırda harici br media player sahibiyim. Yani film oynatması ya da oynatmaması benim için fark etmiyor. O yüzden tavsiyede bulunurken lütfen yalnızca görüntü kalitesini göz önünde bulundurun.

    4. Elektronik mağazalarında gördüğüm kadarıyla bazı HDTVler artık dinamik modda olduklarndan mıdır nedir, gerçek görüntü vericem iddiasıyla, sanki amatör kamerayla çekilmiş gibi gösteriyorlar filmleri. Sanki saniyede 50FPS oynuyormuş gibi görünüyor. Harry Potter mı izliyoruz düğün kasedi mi izliyoruz belli değil. Samsung C650'de bu sıkıntı yoktu ve o sebeple de beğenmiştim zaten. Umarım rahatsız olduğum tarz görüntüyü anlatabilmişimdir.

    5. 1500 TLye samsung tr garantili 40c630 bulursanız haber verin, hiç uğraştırmayayım sizi
    Bende de forumun çoğunluğunda olduğu gibi Samsung'a doğru bir eğilim var açıkçası. Ancak ben çoğu kişinin samsung TVleri, usb'den mkv onatma vs. gibi özellikleri nedeniyle tercih ettiğini fark ettim. O yüzden samsung, philips, panasonic, sony, lg... Her öneriyi değerlndireceğim. Açık fikirliyim, marka fanatikliği pek yapmam yani. (anti-vestel fanatikliğimi saymazsanız )

    Yukarıdaki bilgiler ışığında tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Bana yardım etmenizi kolaylaştıracak soruları da cevaplarım, belirtmediğim bir şey varsa belirtirim.







  • Kullanım alanımı söylemeyi unutmuşum.
    Teledünya HD kullanıcısıyım. Bunun dışında internetten indirdiğim genellikle HD (720p veya 1080p) film ve dizileri, zaman zaman da dvdrip dizileri wd tv live ile izliyorum. Son olarak da xbox 360 ile oyun oynuyorum. (27" LG M2794D sahibiyim, odamda kullanıyorum)
  • Kriterlerimi göz önünde bulundurarak Phlips 42PFL5405H almayı düşünüyorum bu hafta. Var mıdır müdahil olmak isteyen?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.