ben şu an 4 yıllık üniversite okuyorum, össye girdim tekrardan bu yıl, açıköğretime girebilir miyim acaba ek olarak?
Evet aynı anda iki üniversiteyi okuyabilirsin. Öyle okuyan arkadaşlarım var.
Benimde bir arkadaşım aynı dediğin gibi okuyordu.. Ancak açıköğretimde 2 yıl üst üste kalınca normal okuduğu okuluna bakmadan adamı yaşından dolayı askere almışlardı Tecil falan olmuyormuş..Esas okulunu dondurup gitmişti mecburen.. Bana öyle demişti ( saydırıyordu tabi ben böyle düzenin gelmişini geçmişini .... vs vs diye..)O hususu bir araştır sen.. Sakata gelme senide okurken alıp götürmesinler askere
ama on lısans okuyabilir arkadaşlar yannız 2 yıllık halkla ilişkiler tecıh edılıyor çogunlukla
hayır 4 yıllıkta okuyavilir ayrıca öösye de girmeye gerek yok
Benimde bir arkadaşım aynı dediğin gibi okuyordu.. Ancak açıköğretimde 2 yıl üst üste kalınca normal okuduğu okuluna bakmadan adamı yaşından dolayı askere almışlardı Tecil falan olmuyormuş..Esas okulunu dondurup gitmişti mecburen.. Bana öyle demişti ( saydırıyordu tabi ben böyle düzenin gelmişini geçmişini .... vs vs diye..)O hususu bir araştır sen.. Sakata gelme senide okurken alıp götürmesinler askere
bu gerçek mi yav nasıl böyle bir şey yaparlar
4 yıllık fakültyeye gidenler, ister 2 yıllık ister 4 yıllık açıköğretime de kayıt yapıp okuyabilirler..yalnız herkes okuduğu bölüme göre açıköğretimde tercih yapabiliyor...misal; ben mühendislikte okuyorum ve bana tercih olarak önüme işletme veya iktisat kondu.ben işletmeyi seçtim......2 yıllık yüksekokulda okuyan öğrenciler ise sadece 2 yıllık açıköğretim'lere tercih yapabilirler...tercih yapabilecekleri bölümleri kendilerine en yakın açık öğretim bürosuna danışabilirler.
askerlikle ilgili kısma gelirsek; 2. üniversite askerlik tecilinde hiç bir işe yaramaz....askerlik tecili sadece 1. üniversitenize bakar...ve 1. üniversiteden atılmadığınız sürece de askerliğiniz tecil edilir zaten (4 yıllık üni okuyanların benim zamanında bitirmek için 7 yıl hakkı vardı.7. yılın sonunda okul bitmediyse hem okuldan atılıyordun hem de askere alınıyordun otomatikman)
ücret kımına gelince; açık öğretimin harcı 2 parçadan oluşuyor..2. üniyi okuyanlar harcın bir parçasının 2 katına ödüyorlar...şuan o kısmın adı ve miktarını bilmiyorum..ama çok büyük bir fark yoktu..normal ödeyenlerle en fazla dönem başına 80-100 ytl fazladır
peki şimdi okuduğum üniversiteyi bırakıp başka bir üniversiteye veya açıköğretime kayıt olsam yine ayrıldığım üniversitenin süresi kadar mı hakkım olur yoksa sıfırdan başlamış gibi mi olurum?
quote:
Orjinalden alıntı: Silphatos
peki şimdi okuduğum üniversiteyi bırakıp başka bir üniversiteye veya açıköğretime kayıt olsam yine ayrıldığım üniversitenin süresi kadar mı hakkım olur yoksa sıfırdan başlamış gibi mi olurum?
muhtemelen sıfırdan başlamış gibi olursun ama olurda önceden aldığınd dersleri yeni ünv'ne kabul ettirirde 1 kaç yıl kazanırsan o zaman mezun olana kadar askerlikten uzak kalmış olursun.
Bu arada askerlik yapmak akademik kariyer yapanlar için bir tercih meselesi oabilir.Benim şahsi görüşüm budur.
Üniversiteyi bırakıp açıköğretime geçersen 1. sınıftan başlarsın.Açıktan örgüne,örgünden açığa dersler kabul edilmiyor.4. sınıftan bıraksan bile 1'den başlarsın.Zaten öyle bir durum olsaydı ilk ben yapardım öss'yi kazanıp normal ünide 2. sınıftan başlardım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme