Şimdi Ara

4 yıllık bölüm nasıl okunuyor öyle?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşım geçti, aklım hala almıyor. Bi yüzyüze bi açıköğretim okim diyorum, bakıyorum karşımda ağrı dağı, olacak iş değil 10 ders tek dönem 10ders ikinci dönem, bide KYK para vermezse, iyice yağlamadan oturdun. Parasızlık ayrı dert, çalışayım desen hangi ara? Hangi işte? Para alacak peder de yok...

Bu dönemde, Türkiye şartlarında, okul okuyabilen, ya bordo berelidir ya da babaları ,16'sına doğum günü hediyesi olarak, kapıya merco bırakacak kadar taşşşşşşşlıdır.

Aklım almıyor, düşündükçe beynim eriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaş kaç?

Okumak, özellikle büyük şehirlerde okumak gerçekten ya güzel bir burs bulacaksın ya da evden min 700-800 gelecek KYK kredisi hariç.

Bana evden 250-300 geliyordu. KYK bursu geliyordu ama devlet yurdu çıkmadı. Özel yurtta kahvaltı dahil 650 lira veriyordum odaya. Kalan 200 TL ile 1 ay geçiniyordum. Alkol, sigara vs. yok. Eğlenmek amaçlı ise yaptığım şey metroya binip sağa sola gidip gezmek. Hatta gelmeden önceki son ay cebimde 10 TL vardı eve geçmeme de 1.5 hafta var. Özel dersten gelen parayla bilet paramı alıp karnımı doyurmuştum bi de evdekilere hediye almıştım awk. Hani parasız şekilde zar zor okumak hiç eğlenceli değil. Eğer paran varsa ama hafta içi dersine çalışır hafta sonu da 1-2 gün eğlenirsin.

Millet gezip tozuyordu. Ulan daha bak üniversitenin 2. haftası. Elemanla üniversitenin bir kulübüne gittik, çocuk gitti yanlarına ben telefona konuşuyordum, eleman çıkınca içerideki kumral kızı gördün mü nasıl iyi mi, adını sordu falan dedi. Ben de görmemiştim zaten ama yalandan ha yok ya salla kanka ben kız arkadaş istemiyorum ayağı yaptım. Saçma sapan bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İTÜinş -- 4 Ağustos 2020; 16:1:56 >

• Küçük şehirde yurt çıktıysa 500-600 le bile gecinirsin herkese çıkan KYK kredisi de o civarda zaten
    Boşa mazaret uretmeyelim.

• İşte çalışırken okumak zor onun dışında bi zorluğu yok. (Aile desteği önemli tabi)Açıköğretimde işe giderken bile okuyabilirsin, biri açık öğretim iki bölüm okuyan arkadaşlarım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 4 Ağustos 2020; 16:18:42 >
  • KYK burs çıkma ihtimali %10. 620 liranın 50si akbile, okul harcı için yılda 4aylık para direkt okula zaten. Ailenle kalsan dahi harcamanı ne kadar minimumda tutmaya çalışırsan çalış, zor. Çok zor.

Defter,kitaba girmiyorum bile.

Şimdi çölüne dönebilirsin.

• White Death kullanıcısına yanıt

İşte, aile desteği... Yok.

Olsa zaten beynim eriyene kadar kitap okuyabilirdim.

• Bazıları bahane üretme falan demiş fakat arkadaş gayet haklı...

Bu devirde aile yanı kalınmayacaksa masraflar gayet de yüksek oluyor. Hele bir de KYK bursu veya kyk yurdu çıkmazsa daha da kötü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okumak artık zengin işi. Ailesi tarafından dershaneye yazdırılan öğrenciler iyi üniversite kazanıyor genelde.

• copyofacopy kullanıcısına yanıt

İyi üniversite kazanmak mı? ahahaha kuzenim benle aynı sınıfta bitirdi ortaokulu. Ben liseye açıktan devam ettim o liseyi normal okudu 4 yılda bitirdi. En son geçen sene sınavdan "istediği bölümü tutturamadığını" duydum. düşün liseden beri dershaneye gidiyor. Ve 21 yaşında şuan.Ortaokulda da gidiyordu hatta -dershaneye- ve derslerimiz hemen hemen aynıydı. Benim kadar teşekkür belgesi yoktur belki. Aynı şekilde uzak bir akraba bu sene elinden bilgisayarı falan almışlar. Çocuk gitti 280 çekti sınavdan. Gerçi aileden para oldumu, sınava neden özen gösterdim ki? Hatta bazen okuduğun bölüm ve not dahi önemsiz, tek hedef yurtdışı. Yoksa burada diplomayla dahi, asgari ücret.

• quote:

Orijinalden alıntı: İTÜinş

Yaş kaç?

Okumak, özellikle büyük şehirlerde okumak gerçekten ya güzel bir burs bulacaksın ya da evden min 700-800 gelecek KYK kredisi hariç.

Bana evden 250-300 geliyordu. KYK bursu geliyordu ama devlet yurdu çıkmadı. Özel yurtta kahvaltı dahil 650 lira veriyordum odaya. Kalan 200 TL ile 1 ay geçiniyordum. Alkol, sigara vs. yok. Eğlenmek amaçlı ise yaptığım şey metroya binip sağa sola gidip gezmek. Hatta gelmeden önceki son ay cebimde 10 TL vardı eve geçmeme de 1.5 hafta var. Özel dersten gelen parayla bilet paramı alıp karnımı doyurmuştum bi de evdekilere hediye almıştım awk. Hani parasız şekilde zar zor okumak hiç eğlenceli değil. Eğer paran varsa ama hafta içi dersine çalışır hafta sonu da 1-2 gün eğlenirsin.

Millet gezip tozuyordu. Ulan daha bak üniversitenin 2. haftası. Elemanla üniversitenin bir kulübüne gittik, çocuk gitti yanlarına ben telefona konuşuyordum, eleman çıkınca içerideki kumral kızı gördün mü nasıl iyi mi, adını sordu falan dedi. Ben de görmemiştim zaten ama yalandan ha yok ya salla kanka ben kız arkadaş istemiyorum ayağı yaptım. Saçma sapan bir durum.

yani chad olacaktın da para mı yetmed

• The Management kullanıcısına yanıt

Haklısın hocam okumak harbi zengin işi.

Aileyle kalmak da fayda etmez. Evin okula yakın olacak, yürüyerek gidip gelcen. Peder internet faturası ödeyecek, telefonun faturasını ödeyecek anca öyle. Kaldı ki eve aldığım internetin yarısını peder ödüyor. 15imden beri kendim yüklüyorum hattıma parayı. Son 1 senedir hattım da yok fiyatlar uçunca iptal ettirdim. Okulda da mail yoluyla hocalarla iletişim sağlamaya çalışcam artık ama o para nereden gelecek? o fatura nasıl ödenecek ? Hiç bilemiyorum.

• Aga sefaletin pençesinde verdiğimiz çaba yeterince trajik zaten. Git ötede gül gözünü sevim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydinölü

Haklısın hocam okumak harbi zengin işi.

Aileyle kalmak da fayda etmez. Evin okula yakın olacak, yürüyerek gidip gelcen. Peder internet faturası ödeyecek, telefonun faturasını ödeyecek anca öyle. Kaldı ki eve aldığım internetin yarısını peder ödüyor. 15imden beri kendim yüklüyorum hattıma parayı. Son 1 senedir hattım da yok fiyatlar uçunca iptal ettirdim. Okulda da mail yoluyla hocalarla iletişim sağlamaya çalışcam artık ama o para nereden gelecek? o fatura nasıl ödenecek ? Hiç bilemiyorum.

Hocam aile yanı kalıyorum üstüne kyk kredisi alıyorum ve babam hayatta değil ondan geriye kalan maaş var. Maaşın yaklaşık %25'i benim hesabıma yatıyor. O da 570 lira civarı yapıyor. Böyle anca geçiniyorum. Fatura, kıyafet gibi giderleri kendim karşılıyorum.

İzmir'de oturuyorum ve okul zamanı sadece toplu taşıma param 150 lira civarı tutuyor. Kıyafet alcam desem malzemesi kaliteli tişörtler olmuş 40 lira, pantolonlar 150 lira...

Sigaram, alkolüm yok arada bir arkadaşlarla çıkıp yemek yiyip kahve falan içiyoruz. Anca param yetiyor. Dışarı çıkıp bir kahve içemeyeceksem zaten kendime zulmetmenin de bir anlamı yok.

Çok zor bu ülkede artık okumak...

Anca kurumsal yerlerde part-time iş bulunacak ve konaklama ucuz olacak, belki....

Not: İzmir'de yurt fiyatları 750 liradan başlıyor. 4 kişi eve çıkcam desen (odada 2 kişi yatacak) gene cepten 500 lira çıkarmak lazım. Yemeği dahil etmiyorum bile..

• Aydinölü kullanıcısına yanıt

kyk kredisi demişim bursu değil cahil kardeşim git önce okuduğunu anlamayı öğren sonra üniversiteye gitmeyi düşünürsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

yani chad olacaktın da para mı yetmed

Alıntıları Göster

Evet ben de o yüzden %35 yağ oranlı balık adam olmaya karar verdim.  

• kredi ya da burs işte. Anlamıyorum. En nihayetinde yaşamamı sağlamayacak para.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.