Şimdi Ara

4 tane fizik soruma bakabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yardımcı olanlara ve olmaya çalışanlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poüyk -- 2 Mart 2012; 13:48:46 >

• 2. soruda nekar kuvvet eksilir? t kadar. o zaman solda t kadar ağırlaşma olmuş, sağ kefeye t kadar ağırlık konulmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: horkheimer

2. soruda nekar kuvvet eksilir? t kadar. o zaman solda t kadar ağırlaşma olmuş, sağ kefeye t kadar ağırlık konulmalı.

cismin yere düşmesiyle de N tepkisi oluşuyor ya o kafamı karıştırmıştı. onun ağırlaşmaya etkisi olmaz mı.
  • hayır onu düşünme. n dediğin t kadar zaten. böyle sorularda ağırlığı kadar tepki kuvveti gösteremez. G - Fk kadar ancak. diğer sorularını çözerim fakat. çizerek anlatmam lazım. paintten beceremiyorum. ama son soru biraz gereksiz geldi bana. hangi kitap bu?
  • 2. soruda aynı sıvının içindeler ve 1. şekilde ip t kadar gerilme oluşuyorsa, kesersen t kadar ağırlaşacaktır.

3. soruda basınçları soruyor yani hdg potansiyel enerjileri eşitmiş.1. kapta ağırlık merkezi orta noktada, 2. şekilde alt tarafı dar genişleyen kap, ağırlık merkezi yukarda olması lazımken daha aşağıda ortada o zaman yüksekliği daha az, 3. kapta, ağırlık merkezi ortadan daha aşağıda olması lazımken yukariya çıkması için daha fazla su doldurulması lazım o yüzden en Yüksek Pm, sonra Pk, sonra Pl
  • quote:

hayır onu düşünme. n dediğin t kadar zaten. böyle sorularda ağırlığı kadar tepki kuvveti gösteremez. G - Fk kadar ancak. diğer sorularını çözerim fakat. çizerek anlatmam lazım. paintten beceremiyorum. ama son soru biraz gereksiz geldi bana. hangi kitap bu?

sağolasın hocam anladım. bu kitap palme . son soru gereksizden ziyade kafamı karıştırdı benim. çühkü net bir rakam veremedim hangi çeşmeden ne kadar akacağına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poüyk

quote:

hayır onu düşünme. n dediğin t kadar zaten. böyle sorularda ağırlığı kadar tepki kuvveti gösteremez. G - Fk kadar ancak. diğer sorularını çözerim fakat. çizerek anlatmam lazım. paintten beceremiyorum. ama son soru biraz gereksiz geldi bana. hangi kitap bu?

sağolasın hocam anladım. bu kitap palme . son soru gereksizden ziyade kafamı karıştırdı benim. çühkü net bir rakam veremedim hangi çeşmeden ne kadar akacağına.

işte biraz gıcık bi soru o. boşver çok önemli bir soru değil. gerçi aynı mantıkta hazırlanmış bir soru fem matematikte havuz prob. de vardı. orda da hiç uğraşmamıştım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkaksoy

2. soruda aynı sıvının içindeler ve 1. şekilde ip t kadar gerilme oluşuyorsa, kesersen t kadar ağırlaşacaktır.

3. soruda basınçları soruyor yani hdg potansiyel enerjileri eşitmiş.1. kapta ağırlık merkezi orta noktada, 2. şekilde alt tarafı dar genişleyen kap, ağırlık merkezi yukarda olması lazımken daha aşağıda ortada o zaman yüksekliği daha az, 3. kapta, ağırlık merkezi ortadan daha aşağıda olması lazımken yukariya çıkması için daha fazla su doldurulması lazım o yüzden en Yüksek Pm, sonra Pk, sonra Pl

ben şekle bakıp onların yüksekliklerini hep aynı kabul etmiştim. :) çok sağolasın
  • 1. soruda p0 p1 den büyüktür çünkü gazlar basıncı direk iletirler yani

p0+h=p1+2h ---------- p0= p1+h---------- p0büyüktür p1

p2 ise üzerinde civa birde p0 olduğu için p0 dan büyüktür

p2 büyüktür p0 büyüktür p1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.