Şimdi Ara

4 silindir dizel getz kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yakın arkadaşıma araba bakıyoruz.
    dizel az yakan parçası uygun fiyatlı birşey arıyoruz.
    bende getz benzinli kullandıgım için daha önce bu aracı önerdim.


    kullanımı zevkli vites geçişleri rahat dışı küçük ama içi olcukca geniş bir araç getz.
    (boy 1.92 rahatlıkla girebiliyorum 2 parmak mesafe kalıyor tavana üstelik )

    fakat dizelin vgt serisinin 4 silindirli olan modelini kullanmadım ve bilgi sahibi degilim.
    kullanan arkadaşlar bilgi verebilirler mi?

    Turbosu vs.Kronik problem var mıdır?



  • ben aynı motorlu accent era kullandım.110 beygir 1900 devirde 235nm tork üretiyor.inanılmaz atak bir araba.yani 1750-2000 devirden sonra deyim yerindeyse zor zaptediliyor.yeni nesil değişken geometrili(vgt)CRDİ silindir motorların kronik bir sorunu ise yoktur.eski nesil üç silindirli CRDİ motorlara oranla daha çok tutulurlar.temiz bulursanız kaçırmayın derim.yalnız dizel getzlerin bir kısmı da 90 beygir 210 nm torktur haberiniz olsun.o da yeterli bir performans sunar.
  • Getzde 4 silindirden daha fazla silindir taşıyan motor var mı

    Her neyse Turbolu araçların hepsinde marşa basılıp yüksek devir hareket edilirse turbo gider, motor erken biter,
    Uzun uzun çalışan motoru araç durduğu gibi stop edilirse de turbo gider. Açıkçası Turbo Dizel kullanan kullanıcıların azımsanamayacak çoğunluğu bu ayrıntıya dikkat etmiyor.

    Ama serviste kompresyon testi gibi teste sokarsanız ve fabrika çıkış değerleri ile karşılaştırırsanız daha sağlıklı karar verirsiniz.

    1.5 CRDI motora gelecek olursak.
    Bu motor Getzi adeta dans ettiriyor. Fakat getz, yapısı gereği hafif olduğu için yüksek hızlarda yanal rüzgarlardan çabuk etkileniyor ve lastikler yumuşak değilse yolda gezinebiliyor.

    Ayrıca üzerindeki bu 1.5 motor ile Getz, 3. viteste patinaj çekiyor. Yani motor fazla geliyor.
    Bu sebeple normal kullanımda 1.5 CRDI motor+ Getz= Düşük Tüketim




  • Hackerboy64

    Getzin bir önceki kasasında yani makyajsız olan kasasında 3 silindir dizel motor kullanılıyordu bu nedenle 4 silindirli diye belirtmiştir konu sahibi.

    K.MARX

    Bizde 1.5 crdi 88 bg getz var 120 bin km'ye yaklaştı araç.

    Motor çok sağlam hiç bir problem yok 120 bin km ye geldi ne bir parçası değişti ne de performansı düştü.Turbosunda da bir sorun yok hiç bir aksamı arıza açmadı motorun.Motor nerdeyse ilk aldığımız zaman ki gibi çok yıpranmadı fiyatına göre çok iyi bir motor sunuyor Getz bu nedenle tavsiye ederim.Performans olarak zaten çok iyi çok atak bir motor.Yalnız segmentindeki diğer dizel araçlara göre daha müsrif bir araç çok ekonomik değil şehir içi 6-6.5 litre tüketimi var.
  • Performansına diyecek hiçbirşey yok.Sadece biraz fazla yakıyor muadillerine göre,bir de virajlarda fazla yatıyor.
    Huyunu bildikten sonra hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.Fiyatına göre iyi bir araç bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canvarol

    Hackerboy64

    Getzin bir önceki kasasında yani makyajsız olan kasasında 3 silindir dizel motor kullanılıyordu bu nedenle 4 silindirli diye belirtmiştir konu sahibi.

    K.MARX

    Bizde 1.5 crdi 88 bg getz var 120 bin km'ye yaklaştı araç.

    Motor çok sağlam hiç bir problem yok 120 bin km ye geldi ne bir parçası değişti ne de performansı düştü.Turbosunda da bir sorun yok hiç bir aksamı arıza açmadı motorun.Motor nerdeyse ilk aldığımız zaman ki gibi çok yıpranmadı fiyatına göre çok iyi bir motor sunuyor Getz bu nedenle tavsiye ederim.Performans olarak zaten çok iyi çok atak bir motor.Yalnız segmentindeki diğer dizel araçlara göre daha müsrif bir araç çok ekonomik değil şehir içi 6-6.5 litre tüketimi var.


    3 silindir kullanıldığını bilmiyordum

    6 6.5 litre çokmuş gerçekten, benim Uşak'ta Getz 1.5CRDI kullanan tanıdıklarım var, birisinin ortalaması 5.3 müş diğerinin 5.7ymiş. Gerçi Uşak trafiği İstanbul'unkinin yanında hiçbirşey de... Onun için düşük tüketim demiştim ben




  • 3 silindirli CRDİ motorların tek eksisi yakıt sarfiyatı zaten.onun dışında dayanıklı ve performanslı bir motordur.yeni nesil 4 silindirli CRDİ motorlarda değişken zamanlamalı turbo teknolojisi kullanıldığı için alt devirlerde daha güçlü bir tork elde ediliyor ve bu sayede performansın yanında yakıt ekonomisi de sağlıyor
  • teşekkürler.
    getz alırken özellikle dikkat edecegimiz bir husu var mı?
    2006 üzeri ikinci el düşünüyoruz.
  • Kronik bir sorunu yok Getzlerin elektronik bir aksamları da pek yok bu nedenle motoru ve yürüyen aksamı iyi durumdaysa gönül rahatlığıyla alınabilir özellikle dikkat edilecek bir kusurları yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 19 Şubat 2011; 1:22:42 >
  • Merhabalar ben de iki hafta önce 95000 km'de 2006 model Getz 4 silindir VGT satın aldım.

    Aracı aldığım kişi bir bayandı ve alırken aracın motorunun ne olduğundan dahi bihaberdi. Aracı aldığımda 6.9 litre şehir içi yakıt tüketimi vardı ve ben bu tüketimi iki hafta içinde 5.6 lt.'ye kadar düşürdüm. Aracımın dün 10.000 bakımını da yaptırdım 150 TL tuttu. Ufak tefek şeyler eksik gedik dışında bir sorunu görünmüyor.

    Motor performans izlenimlerim ve beğendiğim yanları:

    - Çalıştığım şirkette kullandığım Fiat Palioyla, çok uzun süre araştırdığım Peugeot 206'yla ve son anda satın almaktan vazgeçtiğim deneme sürüşü yaptığım Citroen C3 ile kıyasladığımda aracın seriliği beni çok memnun etti.

    - C3 92 hp de seri bir araç ancak getzin gaza bir benzinli araç gibi tepki veriyor olması müthiş birşey. Oysa Palio ve C3 gaza dokunduktan yaklaşık bir saniye sonra tepki veriyor.

    - Aracımın motor gürültüsü yok denecek kadar az. Ben benzinli aracın daha gürültülü olacağı inancındayım.

    - Bakım masrafları can sıkıcı değil.

    - Araç yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi hafif bir araç değil bunu kullanırken de anlıyorsunuz. Ya da aracın teknik verilerinde de görebilirsiniz.

    - Aracın içi oldukça ferah ve içinde oturana kesinlikle küçük bir araba hissi yaratmıyor.

    - Arka koltuk ön koltuk arası mesafe de gayet geniş.

    Eksik yanlarına gelince,

    - Her güzelin kusuru olacaktır elbet. Bagajının küçük oluşunu marketten yaptığın ilk alışverişte eşinizin alay etmesiyle fark ediyorsunuz.:)

    - Virajlarda güvensizlik hissi konusunu okuyordum sürekli ben de ufak bir deneme yaptım 4. vitesle bir viraja girdim daha dikkatli olmam gerektiği kanaatine vardım.

    - Düşük devirde gaza yüklenince titreme yapıyor ve arka taraftan ve plakalıktan gürültü gelebiliyor. Ben plakalığın arkasını destekleyerek bu gürültüyü biraz azalttım.

    - Direksiyonun ağırlığı dikkat çekici ancak kullandıkça alışıyorsunuz.

    Şimdilik izlenimlerim bu kadar. söylediğim gibi aracı daha yeni aldım ileride yeni izlenimlerim olursa paylaşırım.




  • incelemeniz için teşekkür ederim.
    ne kadara sahip oldunuz?
    renk nedir?
    rolantide direksiyon titreme yapıyor mu?
    aracın ekspertize soktunuz mu?
    aracın altına bilare baktırdınız mı?
  • Rica ederim.

    Aracımı alırken kesinlikle ekspertiz yaptırdım ve bunu kesinlikle tavsiye ederim. Şunu diyebilirim ki en iyi niyetli insan bile arabasının bazı kusurlarını saklayabilir. Sonuçta para ve ticaret bu, kimseye güvenmemek lazım.

    Ben ilk ekspertizde başka bir araç için direkten döndüm, galerici herif resmen kaçtı gitti ve o günden sonra da galericiler konusunda tövbeliyim İyi niyetlilerinden de özür dileyerek tabi ki. Ancak kötüleri de aralarında halletsinler bu konu yıllarca birikim yapıp onca parasını arabaya yatıracakları ilgilendirmez.

    Aracımın rengi açık mavi. 3 parçasında boya vardı, değişen yoktu. Almadan bir ay önce ön taraftan ufak bir kaza geçirmiş çamurluk ve kaputta boya vardı bunu ayrıca tramerden de sorgulatarak öğrendim. Aracın almadan önce aküsü ve balataları yeni değiştirilmişti. Motoru, şaseleri amortisörleri rapora göre iyi durumdaydı. Ekspertizde ustanın ciddi bir şey olmadığını söylemesiyle içim rahat bir şekilde almaya karar verdim.

    Aracı 15.500 TL'ye aldım ve uzun süredir araştırdığım için iyi bir fiyata aldığımı düşünüyorum. Rolantide direksiyon titremesi hissetmedim ama şimdi siz söyleyince tekrar bir bakacağım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.