Arkadaşlar başlık biraz saçma olmuş olabilir ama daha nasıl tasvir edebilirim bilemiyorum.Sorunumu şöyle özetleyeyim.Airties rt-111 model 4 portlu modem ile 3 arkadaş internete bağlanıyoruz.Fakat bir ara hiç birimiz internete bağlanamadık.Fakat modemdeki gerekli tüm ışıklar yanıyordu.Windows görev çubuğunda sınırlı bağlantı veya bağlantı yok yazıyordu.Sonradan farkettikki sadece herhangi birimizin bilgisayarı ağa takılı ise internete girebiliyordu.Eğer modeme ikinci bir arakaşımızın kablosu takılır takılmaz internet çalışmıyor.Ağ bağlantıları/öZELLİKLER/Yerel ağ bağlantısı/Özellikler/İnternet iletişim kuralları (TCP/IP)/Özellikler/ İp adresi :192.168.11 (Bu benim arkadaşlarınkine de son iki hanesini birisini 12 birisini 13 yaptım) ağ maskesi (otomatik verdi zaten) 255.255.255.0 Varsayılan ağ geçidi:192.168.2.1 Yeğlenen DNS sunucusu: 192.168.2.1 yaptık.Bu son saydığım 3 işlemi 3 bilgisayardada aynısını yaptım sadece ip adresi bölümünde son iki haneyi bir fazla yazdım. Fakat bir türlü çözüme ulaşamadık.Virüs taraması yaptık tüm bilgisayarlarda o da yemedi.Modem arayüzüne girip ayarları kontrol ettim.Yerel ağ/Ip ayarları/DHCP bölümünde Başlangıç IP adresi bölümünde yazan 192.168.2.2 Son ip adresi:192.168.2.254 Bunları fln kurcalamadım hiç. Dediğim gibi bir sonuca ulaşamadık ve bens abahtan beri internette çözüm arıyoruma rkadaşlar ise internete bağlanamıyor. TAvsiyeleriniz bekliyorum.En azından yardımlarınızla deneme yanılma yöntemiyle bu sorunu çözmeye çalışacağım...
verdiğin adresi 192.168.11 olarak yazmışsın ki yanlış.
yok 192.168.1.1 yazarken oyle yazdım dersen yine hata var gibi.
bilgisayarlara neden modemin olduğu aralıktan bir IP vermiyorsun.
yani modemin 192.168.2.1 iken bilgisayarlara 192.168.2.3 192.168.2.4 192.168.2.5 192.168.2.6.... şeklinde ip vermiyorsun.
192.168.1.x verme yukardaki gibi dene
DHCP açık konuma getirip, Pc ip lerini de otomatik ip almaya ayarlarsan sorun oluşturacağını düşünmüyorum, benim rt210 a 4 pc bağlı, 2 tanesinin ip si sabit 2 tanesi dinamik hiç bir sorun yok.
Kusura bakmayın gece uykulu uykulu biraz yanlış yazmışım.Şu an iki PC bağladım ki burada sorunu hallettiğimizde 3. Pc yi bağlayıp sorunun ana kaynağını öğrenelim diye.Şimdi bu bilgiler ışığında ne yapmamı önerirsiniz....
Arkadaşlar sorunu kısmen çözdüm.Şu an iki bnilgisayar beraber sorunsuz internete girebiliyor fakat diğer bilgisayar ağa girdiğinde internet kilitleniyor.Bu sorun çıkartan bilgisayarda farklılık olarak şunu buldum.Ağ bağlantılarımda sadece yerel ağ bağlantısı simgesi bulunuyor.1394 Bağlantısı bulunmuyor.Sorunsuz olan iki bilgisayarda bu iki bağlantı simgesi de mevcutçSorunlu bilgisayarda Bilgisayarım/Özellikler/Donanım/Aygıt yöneticisi bölümünde de durum aynı Ağ bağdaştırıcıları bölümünde 1394 Bağlantısı bulunmuyor.Bunu bir türlü yapamadım.Nasıl bu bağlantıyı yapabilirim.YArdımlarınız bekliyorum...