Maalesef bu benim. Herhangi bir doktor teşhisi olmamasına rağmen, geçtiğimiz bu 4 senede depresyonda olduğumu düşünüyorum çünkü araştırmalarıma göre birçok belirtisini gösteriyordum. Aile sorunları, kişisel sorunlar, çevre baskısı, üniversite kazanamama sonucu oluşan aşağılık sendromu, sevdiklerinin kaybı vb. sebepleri olan, aslında kötü olmayan sadece vücudun savunma modu da diyebileceğimiz bir rahatsızlık. Her sene büyük bir hevesle başlayan yks hazırlık süreci yine her sene 1 2 hafta sonra yeni bir depresyon atağıyla mahvoldu. Sadece bişeyler izleyip, yemek yiyip, oyun oynadığım uzun dönemler... Sonucunda her sene aynı gelen sıralamalar, kendimce pause'a aldığım ama dışarıda devam eden bir hayat, dökülen saçlar, stres etkisiyle bilinmeyen hastalıklar oluşması vb. durumlar kaçınılmazım oldu. Biraz farkına varmam ve kendimi toparlamaya çalışmam geçen sene başladı aslında ama haberim yoktu, onu da mahvedecektim. Geçen sene ailemin bu sene de "üniversite kazanamazsam doğru askere" şeklinde ifadeleri, kötü insanlar olmadıkları halde halimden anlamamaları-ki ben bile kendimi nornal sanıyordum - beni "kazandım" şeklinde yalan söylemeye itti ve 2020 2021 dönemi boyunca beni üniversite okuyor bildiler. Bu dönemde ben de askerlik tecilinin biteceğinin korkusu ve aileme yalan söylediğimin utancı ile çalışmaya başladım ve gerçekten fena olmayan bir plan ve eforla çalışıyordum. Bu sefer 2 hafta sonra çökmemiştim ama evde düzenli spora başlamıştım, sağlıklı besleniyordum. Gel gelelim bu sefer de depresyon ayağından ziyade eskiden beni ilk kez depresyona sokan o olayların kahramanlarıyla yüzleşme isteği geldi içime. Düzelmiştim ya hani, adam olmuştum onlarla yüzleşebilirdim (: Tabii ki işler beklendiği gibi gitmedi ve bu benim tüm çalışmalarımı, terapiye param olmadığı için kendimce düzelttiğim akıl sağlığımı tekrar zora çoktu. 5 senedir sınava yarım yamalak da olsa hazırlanıp hala hiçbir hedefi olmayan ben, bu zor durumda üniversite okumaktan vazgeçme noktasına gelmiştim. Ama yerine ne yapacağımı bilmiyordum. Psikoloji ile ilgilenmeye başladım, Carl Jung 'un bilişsel fonksiyonlar teorisini inceledim ve bu yaşadıklarımın aslında psikolojik olarak atlatılabilecek durumlar olduğunu fark ettim ve düzeltmeyi denemeye başladım. Tabii ki bu sıralarda sınava çok az bir süre kalmıştı ve askere gitmek istemediğim için biraz çalışayım da bari buradaki üniversitede bir bölüm yazarım, sonra ne yapacağıma karar veririm şeklinde düşünerek biraz çabaladım. Sınav sonucum 90k sayısal 100 k eşit ağırlık geldi ki her zamanki gibi zamanında kendim için hedeflediğim, genel olarak çevrem tarafından beklemen ve doğru düzgün bir yere girmem için çok düşük bir sıralamaydı. Potansiyelimin çeyreğini bile ortaya koyamamışken böyle gelmesi beni tekrar denemem gerektiğine itse de herhangi bir hedefim olmadığı için şu anda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bulunduğum şehirdeki bilgisayar mühendisliği geçen sene 95 bin ile almış ama kontenjanı %50 arttığı için girebilme şansım var. Aynı zamanda elektrik elektronik mühendisliği de tutabilir. Eşit ağırlıktan ise ybs tutuyor. Tekrar denersem de askerliği tecil ettirebilmek için üniversiteye yazılıp öyle çalışmam gerekiyor. Genel olarak az çok teknolojiden anladığım için ve açık uçlu meslekler olduğu için bunları seçmek daha mantıklı geldi, yazdım fakat hala içim rahat değil. Buraya da bunları de yakın zamanda aldığım bir tavsiye sonucu yazdım. Bu sırlarımı/düşüncelerimi içimde tuttukça daha kötü hissetmeme sebep oluyor ve açıkçası yazarken bile rahatladım. Kendinizce herhangi bir konuda tavsiye vermekten çekinmeyin, eleştirilmeye de açığım. Dediğim gibi içimi dökmek ilk önceliğimdi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thegreatestfriend -- 14 Ağustos 2021; 16:56:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |