|
Merhaba arkadaşlar oteli olan yakın bir arkadaşım benden yardım istedi. Otele bir sistem kurmuşlar ki saçma sapan. Vdsl den 22mbps geliyor diye 3 ayrı hat satın almışlar. Onları da rastgele dağıtmışlar sağa sola. Bantlar hep 2.4ghz. Zaten bu hızda daha fazlasına gerek yok ayrı konu. Yani var olan problemlerini yamalarla çözmeye çalışmışlar. Halbuki her alternatifi değerlendirip en çok hızı kim verebilir diye sorsalar iş bitecekti. Kablonet ile görüştüm sokakta alt yapı var binaya çekilebilecek imkan var. Gpon cihazı ile getirebilirlerse 300mbps' a kadar alabileceğiz. Ki 30 odalı bir otelde %100 doluluk olsa bile bu bize fazlasıyla yeter artar. Ama şuan gelen 20mbps hızlarla dünyanın en iyi donanımlarını da taksak bir şey değişmez. Kendilerine qos tan ve veri hızı sınırlamadan bahsettim. Dual banttan bahsettim. Kablo net geldikten sonra donanım tedariğine başlayacağız. Her katta TP-Link TL-WR840N 300 Mbps Kablosuz 4 Portlu Menzil Genişletici/Access Point/Router var ki bunlar çöp hiç bir sınırlama vs yok. Sorular geliyor. 1) Ana modem kablo net ne verir bilmem ama alt katta router olarak dağıtıcı olarak ne kullanalım. Dual bant ve trafik kontrollü bir router olmalı. Keneetic Aklıma geliyor hep. 2) Sadece keneeticin her kata olan trafiğini sınırlasak o zaman var olan kattaki kişiler sıkıntı yaşayacak.( ap nin girişi sınırlanmış olacak o zaman olan o kattakilere olacak dolayısıyla. her ap nin veya routerin trafik sınırlaması olması lazım) 3)Router ve alt cihazlar senkron çalışmalı ip çakışması vs yapmamalı tabiri caizse hiç bilmeyen biri bile bunları rahat kurmalı. 4) Son soru Aşağıda router var. Üst katlarada sabit ip ile router mi atamalıyım yoksa üst katlar ap olarak mı çalışmalılar? Kapsama alanı sorunu yok her kata 1 adet cihaz koymamız yeterli oluyor dolayısıyla çekim gücü derdimiz yok. bina dikdörtgen her katta 5 oda var yeterli geliyor. Selamlar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 20 Şubat 2023; 15:32:50 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler