Şimdi Ara

OTEL SORUSU 4 Kat 30 Oda Donanım Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar oteli olan yakın bir arkadaşım benden yardım istedi. Otele bir sistem kurmuşlar ki saçma sapan. Vdsl den 22mbps geliyor diye 3 ayrı hat satın almışlar. Onları da rastgele dağıtmışlar sağa sola. Bantlar hep 2.4ghz. Zaten bu hızda daha fazlasına gerek yok ayrı konu. Yani var olan problemlerini yamalarla çözmeye çalışmışlar.


    Halbuki her alternatifi değerlendirip en çok hızı kim verebilir diye sorsalar iş bitecekti.


    Kablonet ile görüştüm sokakta alt yapı var binaya çekilebilecek imkan var. Gpon cihazı ile getirebilirlerse 300mbps' a kadar alabileceğiz. Ki 30 odalı bir otelde %100 doluluk olsa bile bu bize fazlasıyla yeter artar.



    Ama şuan gelen 20mbps hızlarla dünyanın en iyi donanımlarını da taksak bir şey değişmez.


    Kendilerine qos tan ve veri hızı sınırlamadan bahsettim. Dual banttan bahsettim. Kablo net geldikten sonra donanım tedariğine başlayacağız.



    Her katta TP-Link TL-WR840N 300 Mbps Kablosuz 4 Portlu Menzil Genişletici/Access Point/Router var ki bunlar çöp hiç bir sınırlama vs yok.



    Sorular geliyor.



    1) Ana modem kablo net ne verir bilmem ama alt katta router olarak dağıtıcı olarak ne kullanalım. Dual bant ve trafik kontrollü bir router olmalı. Keneetic Aklıma geliyor hep.


    2) Sadece keneeticin her kata olan trafiğini sınırlasak o zaman var olan kattaki kişiler sıkıntı yaşayacak.( ap nin girişi sınırlanmış olacak o zaman olan o kattakilere olacak dolayısıyla. her ap nin veya routerin trafik sınırlaması olması lazım)




    3)Router ve alt cihazlar senkron çalışmalı ip çakışması vs yapmamalı tabiri caizse hiç bilmeyen biri bile bunları rahat kurmalı.



    4) Son soru Aşağıda router var. Üst katlarada sabit ip ile router mi atamalıyım yoksa üst katlar ap olarak mı çalışmalılar?





    Kapsama alanı sorunu yok her kata 1 adet cihaz koymamız yeterli oluyor dolayısıyla çekim gücü derdimiz yok. bina dikdörtgen her katta 5 oda var yeterli geliyor.




    Selamlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 20 Şubat 2023; 15:32:50 >







  • Merhaba aslında üzerine çok konuşulacak bir yapılar bu otel sistemleri.


    1. Asıl sorun burada kullandığın modem değil modemi bridge moda alıp bir güvenlik duvarı kullanmak gerekli, pfsense kullanabilirsin. Modem pasif durumda olacak pfsense cihazın yani firewall ağ trafiği yükünü üstlenecek
    2. keneetic cihazları evet güzel ama sizlere bir poe switch ve poe olarak çalışan ap cihazları lazım önerim Ruijie olacaktır
    3. yukarda önerdiğim cihazlar bilerek biri bozmaz ise ömür boyu sorunsuz çalışacaktır :)
    4. bu soruyu tam anlamadım ama ap cihazlarında misafir wifi sistemi oluşturarak onların internet ve ip bloğunu ayırman lazım , bu şekilde onları kontrol ve kısıtlama getirebilirsin.


    Aslında yapında kısıtlama ve kontrolleri düzgün yapman lazım ki otel de örn: 2 kişi faklı odalarda wifi ye bağlı iken 1080p de film izlerse istersen bu şartlarda internetin 500mbps olsun yine sorun yaşarsın.


    Belirli sitelere kısıtlama veya tamamen engel koyman gerekli olabilir.


    Birde bu tip yapılarda 5651 loglama zorunluluğunu da araştırman lazım , network e bağlanıp illegal işler yapan yada sosyal medyadan yapacağı bir yanlış ile oteli zan altında bırakacak olan insanlar çok olabilir. Bu kayıtları takip etmek ve saklamak gerekli.


    Açıkçası profesyonel bir hizmet şart görünüyor.





  • AP ve switch olarak Ruijie kullanıp, modemi veya gpon cihazı bir Mikrotik cihaza girerek hotspot+5651+panelden yonetilebilir hız limitlemesi yapılması en mantıklısı olur. Donanım tedariği, projelendirme ve bulut hotspot yazılımı için ulaşabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi arkadaş sadece cihaz ve kurulum fikiri alıp kendi yolunda devam etmek isteyecek bir tutum sergileyerek özel mesajda haksız ve laubali cevaplar dönmektedir.

    En son mesajlaşmadan 2 hafta sonra bu şekilde ve tutumda dönüş sağlamıştır.



    Yapamadığınız iş için mesaj yazmayın diyen forumdaşa; referans olarak kurulumunu yaptığımız bir ağın sadece gözüken 1/3 kısmını atayım. Anlarsa.




    OTEL SORUSU 4 Kat 30 Oda Donanım Tavsiyesi



    Forum profilinde öğrenci olarak gözüken arkadaşımızın (güncel ise) belki de yaşına yakın kadar forum üyeliğimiz ve bugüne kadar saygınlığımız olduğunu düşünüyorum.

    Lütfen bu forumun daha çok bozulmasına izin vermeyin. Yeterince bozuldu gerçi de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 8 Mart 2023; 10:19:54 >




  • Bu konu başlığı altında 2 farklı üyenin daha mesajı var ve aynı şekilde bir özel mesaj olmuş olabilir. Onlar da aynı durumlarla karşılaşmasın diye bir yazı idi. Onaylanacak bir durum yok. Tutum sergileme sizden kaynaklı. Size yardım için geliniyor. Ticari kaygılar bir kenarda. Ticari kaygım olsa size yardım ve destek için mesaj atmam.


    Dönüşünüz beklenmiyor. Sunduklarımız için zaten 2 tane forum konusu, marka nezdinde mevcut.


    https://forum.donanimhaber.com/ev-ve-is-yerleri-icin-fark-yaratan-keenetic-modem-routerlar-dort-dortluk-internet-icin-tasarlandi--140476590

    https://forum.donanimhaber.com/keenetic-extra-omni-hero-peak-dsl-modem-viva-ve-air-mesh-router-ana-konu--141117860



    Ben size bir gerçeklilk görmeden cihaz önermem. Cihaz mı istiyorsun ana cihaz?? İlla 3500TL'lik cihaz mı öneriyim. Bütçen için uygun olanı tavsiye vermek için bu kadar uzattığımız için biz özür dileriz.


    İyi forumlar sizede. İşiniz rast gitsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 8 Mart 2023; 13:26:51 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.