Şimdi Ara

4 kanal anfi + mono anfi + subwoofer tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa arkadaslar anfileri degiştirmek istiyorum su anda
    jbl gto 5355 5 kanal anfi var birde
    edison 505a 5 kanal anfi var.

2 takım pioneer 6995s var
    1 takım pioneer tss20 var
    1 takım jbl mid var
    pioneer 30 cm 1400 w 400 rms çift bobin subwofeer var.

Jbl 5355e
    2 takım pioneer 6995s baglı paralel olarak baglı
    1 takım mid ve 1 takım tss 20 paralel olarak baglı

subwooferı jbl e degil edisona bagladım anfiye yüklenmemek için ama yine istedigim sonucu alamadım.

Şimdi bana
    1 tane 4 kanal anfi
    1 tane mono anfi
    1 tane subwofeer lazım.

4 kanal anfide şunlar var aklımda
    jbl 1004- jbl 75.4-pioneer gmx904-xetec 90.4 - cadence 125.4 sizce bunlardan hangisi bu sistem için uygun olur.

Gelelim mono anfi ve bassa

mono anfi hakkında bilgim yok. Subwofeer ile birliktemi almam daha saglık olur.
    Ve bassı dışarı alabilmem için kaç cm kaç rms ne marka subwoofer kullanmam gerekiyor. Ve hangi mono anfi kullanılmalı. Çok pahalı olmamak kaydı ile tabi.arac 206 hb teyp 3650 ui 2 rca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sisteminiz çok kalabalık ama ts s20 harici arkadastaki 206ya cok benzer benzer hatta mid harici aynı.
    Öncelikle o sisteme 1 mono 1 stereo yetmez malesef. Ben size en uygun fiyatla yapabileceğinizi önereyim.

Jbl 75.4 veya 100.4 hangisini temiz bulursanız onu alın. 6995s leri her biri bir kanala gelecek şekilde bağlayın. Jbl gto 5355e de ts s20 jbl mid ve woofer ı bağlayın. Woofer 4+4 ohm da paralel haliyle 2 ohm 400 rms amfide 360 rms gain i biraz açıp kullanırsınız yeter bence. Edisondan daha güçlü calar jbl le.

Daha güçlü woofer ve mono istiyorsanız 3 rca çıkışlı 8650bt alın 5 kanalları satıp 2 tane 4 kanal 1 tane mono amfi alıp 3 amfi kullanın. 1 tane 4 kanal amfi o sisteme yetmez. Tabi yeten 4 kanalda var ama (audison th quatro) toplam sistemden daha pahali olur gerek yok.

• aklımda suda var. 6995 leri satıp 2 takım mid alayım ozmn 4 kanal anfi yeter degil mi ? Teyp 2 rca 3 anfi baglanır ama rahat 5 6 tane y kablosu kullanılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkaya 2 takım mid koysanız yine 2 4kanal bir mono gerekir.Ama daha güçsüz ucuz amfiyle çözersiniz işi bu sefer.

Benim sistem gibi yapabilirsiniz hocam modeller aynı olmasada 2 amfiyle işi çözdüm ses hem yüksek hem net modeller aynı değilde güçler benzer.

6995lerin bir takımını 2 tane de 5 kanal amfiyi satın. Öndeki jbl lerle arkadaki 6995i jbl 4 kanal amfiyle besleyin. ts-s20yi teybe bağlayın. Güçlü bass istiyorsanızda DD 2512 baya ses veriyo dışarı benim arabada. Arkadaşın 206sında Re Audio XXX var sanrufu oynatıyo yerinden XXX biraz pahalı derseniz SXX ya da Rockford modellerine bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 21 Haziran 2014; 15:35:56 >
  • senin önerdigin sistem mantıklı aslında benim demek istedigim şu.
    6995s lerden memnun degilim istedigim sesi vermedi veya tam besleyemedim. 6995s'in 1 takımı 100 rms güç istiyor. Aslında 200 şöyle ki 1 takımda 2 hoporlor var. Bunun teki 100 digeride 100 oldugu için bir takım toplamda 200 rms oluyor. 2 takım oldugu zamam 400 rms istiyor. ( ben bu şekilde biliyorum yanlışım varsa düzeltin ) şimdi jbl 5355 anfi 4 ohm 55 2 ohmda 75 rms verdigi için 2 ohmda baglasam 4 ohmda baglasam besleyemiyorum. Yalnız bu 2 anfi ve bass benim degil arkadasın bnde emanet. Artk kendi anfimi alayım diyorum. Şimdiki sistemde genele bakarsak
    2 tkm 6995s
    1 tkm tss20
    1 tkm jbl mid en alt serisi 50 rms lik dandik bi modeli

toplamda jbl anfiye 4 takım hoporlor baglı haddinden fazla aslında

şimdi mid takımına geri dönmemin sebebi bizim burda hırsızlık olmuyordu. Gecen iki tane araba patlattılar tırstım. Arkada 6995ler pandizotta acılı kabak gibi gözüküyor sıra bana gelebilir allah korusun.

2. Sebep

şimdi siz 2 takım mid alırsan yine aynı şekilde 2 tane 4 kanal anfi 1 mono alman gerektigini söylediniz.

2 takım alırsam 6995 ler olmayacak. Ve dolayısı ile 1 tane 4 kanal anfiye seri baglayabilirim tam yeter. 1 tanede mono anfi sub u besleyecek geriye tss20 kalacak. Oda teyp e girer. Veya midler tizleri yeterse tss20 leri iptal edebilirim. Bir yanlışlık varmı hesapta sizce ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Klavyeci24

senin önerdigin sistem mantıklı aslında benim demek istedigim şu.
    6995s lerden memnun degilim istedigim sesi vermedi veya tam besleyemedim. 6995s'in 1 takımı 100 rms güç istiyor. Aslında 200 şöyle ki 1 takımda 2 hoporlor var. Bunun teki 100 digeride 100 oldugu için bir takım toplamda 200 rms oluyor. 2 takım oldugu zamam 400 rms istiyor. ( ben bu şekilde biliyorum yanlışım varsa düzeltin ) şimdi jbl 5355 anfi 4 ohm 55 2 ohmda 75 rms verdigi için 2 ohmda baglasam 4 ohmda baglasam besleyemiyorum. Yalnız bu 2 anfi ve bass benim degil arkadasın bnde emanet. Artk kendi anfimi alayım diyorum. Şimdiki sistemde genele bakarsak
    2 tkm 6995s
    1 tkm tss20
    1 tkm jbl mid en alt serisi 50 rms lik dandik bi modeli

toplamda jbl anfiye 4 takım hoporlor baglı haddinden fazla aslında

şimdi mid takımına geri dönmemin sebebi bizim burda hırsızlık olmuyordu. Gecen iki tane araba patlattılar tırstım. Arkada 6995ler pandizotta acılı kabak gibi gözüküyor sıra bana gelebilir allah korusun.

2. Sebep

şimdi siz 2 takım mid alırsan yine aynı şekilde 2 tane 4 kanal anfi 1 mono alman gerektigini söylediniz.

2 takım alırsam 6995 ler olmayacak. Ve dolayısı ile 1 tane 4 kanal anfiye seri baglayabilirim tam yeter. 1 tanede mono anfi sub u besleyecek geriye tss20 kalacak. Oda teyp e girer. Veya midler tizleri yeterse tss20 leri iptal edebilirim. Bir yanlışlık varmı hesapta sizce ?

Öncelikle hoparlörleri bence paralel tek kanala bağlama işinden vazgeçin bence, çünkü ses kalitesi farkedilir seviyede düşüyor. 6995ler orjinalse bence tam besleyemediğiniz için memnun değilsiniz. Bende denedim 100rms le beslemiştim 2 takım midden çok daha temiz sesi ve kuvvetli bass ı var. Ama tonunu beğenmedim derseniz yine tanesi 100rms lik Jbl gto938 önerebilirim hareketli ve techno,rap tarzı müziklerde çok hoş. Kime dinlettiysem hayran kaldılar fiyatı da 6995ten 20 30 lira daha ucuz. En kolay aslında şöyle denersiniz 6995i; gto5355ten herşeyi söküp köprülü şekilde bağlayıp gain i yavaş yavaş açın 150rms veriyo o şekilde gain i kısık 100 120 rms le tatmin edebilir sizi.

Çalınma olayına girerseniz çalacak adam orda midde görse ovalde görse girer arabaya hatta teybi beğenseler bile girerler malesef.

• 6995 ler orjinal mi diye baktım. İnternette 6994 için orjinal cakma acıklaması var 6994 e göre baktım orjinal. Seri numarasu soguk damga ile yazılı ama hepsinde aynı seri numaraları o biraz tuaf. Siz nasıl orjinal olup olmadıgı ile ilgili bilginiz var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer + amfi tavsiyesi :)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4ü de aynı seri numarasiysa sorun var demektir hocam, 2si farklı 2si farkliysa orjinal olabilir.

• Klavyeci24 K kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar bende 1000 lik bass var ama anfim yok arabamın hoparlörleri teyibi iyi onları kurcalamak istemiyorum sadece bir bass bir anfi yeter diye düşünüyorum 1000 lik pioner basa nasıl bir anfi tercih edersiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.