Şimdi Ara

4 çekirdekli mi 2 çekirdekli mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir yerde iki bir yerde 4 yazıyor acaba hangisi doğru

4 çekirdekli mi 2 çekirdekli mi 4 çekirdekli mi 2 çekirdekli mi

• hocam yani şöyle intelin tek çekilrdekli işlemcileri çift çekirdekli oluyo dedi intel bu öyle hyperthreading

Orijinalden alıntı: isimbulamadim

İşlemciniz 2 çekirdekli. 2 tane de sanal çekirdek, toplam 4. Yani 2'si sanal, 2'si gerçek. Çift çekirdekli olduğuna bakma, AMD'nin mobil 4 çekirdekli işlemcilerini neredeyse her ortamda tokatlar.

hocam sanal çekirdekler ne işe tarıyor performansı etkiler mi ?
    amd yi bilmiyorum ama arkadaşın pentium işlemcili masaüstünden daha ağır çalışıyor pc hem geç açılıyo hemde crome opera vb tarayıları geç açıyor. perfomans arttırmam için ne yapmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _-_bluedragon_-_ -- 3 Eylül 2013; 19:20:25 >
  • Sanal çekirdek, birlikte çalıştığı gerçek çekirdekle aynı anda farklı komut setlerini işlemede kullanılır. Kimi uygulamalarda gerçek çekirdek performansı verse de, kimilerinde neredeyse hiçbir işe yaramaz. Ama genel kullanımda performansa orta derecede katkısı vardır. Yani kabaca, işlemcinizi 2 değil de 2.5-3 çekirdekli olarak düşünün.

PC'nin ağır çalışması ise günümüzde işlemci ve ram den ziyade, hard diskin performansına bağlıdır. Sisteminizde 4 çekirdekli i7 3632qm olsa bile aynı sorunu yaşarsınız. Masaüstünde kullanılan 3.5" 7200rpm'lik disklerle 2.5" 5400rpm disklerin arasında fark olması normal. Çözüm ise 2.5" 7200rpm'lik bir disk almak (ki çok fazla etkisi olmaz pek tavsiye etmem), ya da SSD takıp sistemi uçurmak. Gerçi laptop ınızda SSD için ayrı bölüm var mı, onu bilmiyorum ama (büyük ihtimalle yoktur) DVD-RW'dan feragat edip o bölüme SSD takılabiliyor. (Yine laptopunuzun uyumlu olması lazım) Ayrıca işletim sisteminiz gereksiz uygulamalar yüzünden şişmiş de olabilir. Uzun uzun uğraşmak yerine temizinden formatta atabilirsiniz. Bunun dışında yapabileceğiniz pek bir şey yok. Laptop bu sonuçta, masaüstü bilgisayarlardan daha ağır çalışması normal. Arada çok fark var ise ortada sorun vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: isimbulamadim

Sanal çekirdek, birlikte çalıştığı gerçek çekirdekle aynı anda farklı komut setlerini işlemede kullanılır. Kimi uygulamalarda gerçek çekirdek performansı verse de, kimilerinde neredeyse hiçbir işe yaramaz. Ama genel kullanımda performansa orta derecede katkısı vardır. Yani kabaca, işlemcinizi 2 değil de 2.5-3 çekirdekli olarak düşünün.

PC'nin ağır çalışması ise günümüzde işlemci ve ram den ziyade, hard diskin performansına bağlıdır. Sisteminizde 4 çekirdekli i7 3632qm olsa bile aynı sorunu yaşarsınız. Masaüstünde kullanılan 3.5" 7200rpm'lik disklerle 2.5" 5400rpm disklerin arasında fark olması normal. Çözüm ise 2.5" 7200rpm'lik bir disk almak (ki çok fazla etkisi olmaz pek tavsiye etmem), ya da SSD takıp sistemi uçurmak. Gerçi laptop ınızda SSD için ayrı bölüm var mı, onu bilmiyorum ama (büyük ihtimalle yoktur) DVD-RW'dan feragat edip o bölüme SSD takılabiliyor. (Yine laptopunuzun uyumlu olması lazım) Ayrıca işletim sisteminiz gereksiz uygulamalar yüzünden şişmiş de olabilir. Uzun uzun uğraşmak yerine temizinden formatta atabilirsiniz. Bunun dışında yapabileceğiniz pek bir şey yok. Laptop bu sonuçta, masaüstü bilgisayarlardan daha ağır çalışması normal. Arada çok fark var ise ortada sorun vardır.

teşekkürler hocam format atacam ama dosyalarımın yedeğini alacak diskim yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.