Şimdi Ara

4 çekirdekli işlemci ve anakart önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bi bilgisayar almak istiyorum ikinci el yada sıfır.
    Anakart ve işlemci konusunda pek ilgim yok pin falan. Hangisi daha iyidir anlaminda da pek bilgim yok. Ben 4 çekirdekli işlemcili ve buna uygun anakartli bi bilgisayar alicam. Dükkanda kullanicam daha cok dvd kopyalama veri indirme de kullanicam. 4 yada ram ile kullanicam cunku windows xp kullaniyorum takıntılı bi alışkanlık olsa gerek. Tabi arada call of duty oynıcam. Su islemci modelleri iyidir hz leri söyledir diyerek bana detayli yardimci olacak bi babayigit var midir. Satilik ilanlarla da yardimci olabilirsiniz su anakart su islemciyle daha iyi calisir su anakart bu ozellikte su islemci boyledir anlaminda. Gercek anlamda 4 cekirdekli bi islemci istiyorum 2 gercek 2 sanal degil. Yardimci olursaniz hem ne aldigimi bilirim hemde islemci ve anakart anlaminda bilgim olur. Tesekkurler simdiden. Bu arada bütcem 1300 civarinda. Ama tabi bu konuda bilgilenirsem daha iyi bi arastirma yaparak bütcede oynama yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunsaglam -- 2 Mayıs 2017; 2:47:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• XP kullancanıza göre heralde sanal izlek istemiyorsunuz

Ayrıca Xp max 4gb ram destekliyorki call of duty eski oyunlarını oynatır anca

XP'de kullanacaksanız 2.el fx4300 fln bakın fazlasına gerek yok XP'de zaten

Ha işletim sistemi win7 fln gerçeseniz 1300tlye 0 bi sistem toplanır ve çok daha iyi performansda olur.

Ama tavsiyem 2.el i5 bakmanız olur tercihen 2.3.4nesil olması sizin için daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 2 Mayıs 2017; 13:37:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crysef

XP kullancanıza göre heralde sanal izlek istemiyorsunuz

Ayrıca Xp max 4gb ram destekliyorki call of duty eski oyunlarını oynatır anca

XP'de kullanacaksanız 2.el fx4300 fln bakın fazlasına gerek yok XP'de zaten

Ha işletim sistemi win7 fln gerçeseniz 1300tlye 0 bi sistem toplanır ve çok daha iyi performansda olur.

Ama tavsiyem 2.el i5 bakmanız olur tercihen 2.3.4nesil olması sizin için daha iyi olur.

Cevap icin tesekkur ederim. Simdi ben hic kafami kurcalamadan i5 islemcili bi bilgisayar alsam benim isimi gorur mu ?

• i5 veya i7 4 .nesil işlemci anakart bütçenize göre bulmanız mümkün.düşünürseniz elimde var yardımcı olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Sanalsız tam 4 çekirdek arıyosan en iyi seçenek intel'in i5 2nci nesilleri ile 3ncü nesilleri. Onların xp uyumluluğu ve sürücüleri var bildiğim kadarıyla. i5 3ncü nesile xp kuranların bir kısmı bir tek usb 3.0'ı çalıştıramamış oda olmassa olmaz değil. Xp 64 bit pek tercih edilmiyor. Standart XP 32 bit kuracaksın en fazla 3.5 gb civarı ram kullanabiliyor. Ram'in 4gb tan fazla olursa bir anlamı olmayacaktır. Anakartı ayrı alacaksan işlemcinle uyumlu olup olmadığını anakart sitesi uyumluluk kısmından kontrol etmeyi unutmamalısın. Orda yazar hangi biosuyla hangi işlemcilere uyumlu olduğu. Eski 2nci nesil anakartı alırsan ve 3ncü nesil uyumlu yeni bios atılmadıysa önce 2nci nesili takıp bios atman falan gerekir uğraştırır. Özetle en kestirmesi işlemciyi seçtiysen almayı düşündüğün anakartı bilene danış. Hem anakartı hem işlemciyi çalışan sistemden alırsan dahada pratik olur.

Eski call of dutyleri 1'i 2'yi oynayacaksan intel'in cpu üzerinde kendinden gelen ekran kartıda işini görecektir. Sistemi onla kurarsın oyun konusunda bir sıkıntın olursa ozaman ekran kartı eklemeyi düşünürsün.

Power suppy'e para verirken acıma. Ne işime yarıyacak bu supply dersin tüm sistemin ömrü güvenliği üzerinde etken aslında. Bütçene uygun bir en az 450w corsair psu iyi olur.Her parçayı 2nci el alda bunu alma diyebilirim. İlerde sistemine bir rx460 yada 1050ti eklersen bu psu yetecektir daha güçlü ekran kartları takmayı düşüneceksen 600w lıklara uzan.

Cevaplar için çok teşekkur ederim uzun uzun yazmisiniz elinize saglik. Suanki bilgisayarima yeni 450 wattlik bi power taktim onu kullanirim. Simdi ben sizin dediginiz gibi 2. yada 3. nesil i3 arastiriyorum suanlik. Ilerde sdd ve gpu ile uprage edebilirim suan benim icin onemli olan islemci ve anakarti alip yada hazir bi sistem alip yoluma öyle devam etmek. Tekrar tesekkurler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDR 5 İŞLEMCİ ÖNERİSİ
    6 ay önce açıldı
    işlemci ve ram desteği
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.