Şimdi Ara

4 CEKIRDEKLI 6 CEKIRDEKLI ISLEMCILER KULLANILIYORMU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hergun yenı bır ıslemcı cıkıyor ve oburununde haberı cıkıyor ama benım merak ettıgım bırsey var bu cekırdekler gun gectıkce cogalıyor cagımızın ısletım sıstemlerı oyunları programları vs seyler bu cekırdeklerı tam kapasıtelı kullanan bırsey varmı ? Bır ıslemcıde dıkkat etmemız gereken seyler cekırdek sayısımı olmalı ? veri yolumu olmalı ghz mı olmalı ? .Bu konu hakkında bıraz bılgı verırsenız sevınırım.

• Tabiki kullanilacak,sen onun farkini ayni anda bircok program acikkene anlayacaksin,saat hizi,cekirdek sayisi,hepsi bir toplamdir,birini az olsun yeterli olmaz 6 cekirdekli 1.6 da calisan bir islemci cok mantiksiz olur tabi.
  • Anladım cevabın ıcın tesekkurederım . Ama INTEL i7 975 3.33 GHz Quad Core Socket 1366 8MB Extreme Edition 2040.40 tlık bu ozellıklerdekı ıslemcıyle AMD Phenom II X6 1090T 3.6 GHz, 9 MB, AM3 BOX İşlemci, Black Edition 573.76 tl . Sordugumda bumu bumu dıye herkes dusunmeden aa tabıkı ıntel pekı nıye dedıgımde ses yok . Kagıt uzerındekı ve test verilerine bakılırsa amd daha ustun pekı bu aradakı 1500 tl fark nıye ? veya neden ıntel ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeufeL-07 -- 12 Haziran 2010; 9:13:55 >
  • Benimde aylik gelirim 2 bin lira olsaydi kuskusuz intel alabilirdim,ama Turkiye'nin gercekleri ortada 600 kaat kazanip 2 binlik islemci almak aptalliktir,1090 t islemci milletin neyine yetmez anlamis degilim,benim elimde 1090t var,ayni anda 2 render acabiliyorum,kaldi ki kim ne diye sadece testlere bakarak 2 binlik o intel islemciyi alir,masaustunde 1 cekirdek bile yeter,ama ayni anda kurcalamadigim program vs yok diyorsan x6 almak iyi olur,ileride destekleri artacaktir,o zaman 6 cekirdegin asil gucunu herkez gorecektir,elinde x6si olmayan islemciye hep olumsuz tarafindan bakip yorum yapiyor,programlar 6 cekirdegi desteklemiyor,ilerde desteklemicegini nerden biliyor acaba?kural gayet basit ne kadar az para o kadar performans,buda amd demek oluyor,AMD,AMD,AMD,aksini soyleyen yalan konusur.

2000 lira ya o intel x6
    onun yerine 1055 x6 alalim 400 kaat
    1600 kaat da

cok kaliteli bir ses sistemi 300
    iyi bir ses karti 300
    iyi bir webcam 100 kaat
    fan kontrol 100
    kaliteli bir power 300
    kaliteli bir kasa 300
    alinabilir,,,,rakamlari salladim aradaki farkla ne kadar guzel parcalar alinabilecegini
    vurgulamak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 12 Haziran 2010; 16:08:20 >

• Kullanılıyor arkadaşım kullanılmaz olurmu reklam sektörü, animasyon sektörü, post prodüksiyon bu gibi sektörlerde değil 6 çekirdek 10 adet 8 çekirdekli workstation bile yeteresiz kalıyor.Ben animasyon sektöründeyim imzamdaki sistem yetersiz kalıyor var gerisini sen düşün.Oyun için bu kadar yüksek fiyat bir işlemci gereksiz o ayrı konu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvana34

Kullanılıyor arkadaşım kullanılmaz olurmu reklam sektörü, animasyon sektörü, post prodüksiyon bu gibi sektörlerde değil 6 çekirdek 10 adet 8 çekirdekli workstation bile yeteresiz kalıyor.Ben animasyon sektöründeyim imzamdaki sistem yetersiz kalıyor var gerisini sen düşün.Oyun için bu kadar yüksek fiyat bir işlemci gereksiz o ayrı konu...

yanlışım varsa düzeltin ama o imzanızdaki ekran kartı ile kasılmalar haliyle olacaktır. GTX-480 olsa hadi işlemci dicem ama bence ekran kartı yetersiz geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isbag -- 12 Haziran 2010; 22:25:35 >
  • valla benim şahsi görüşüm çok kullanmadığı yönündedir, daha doğrusu kullanamadığını düşünüyorum, işlemciler, ekran kartları sürekli yükselen bir grafikte ilerliyor, ram desek zaten sorun oluşturmuyor, fakat şu anda sistemleri bence en çok frenleyen bileşen harddisk kibi duruyor...

çok yavaş ilerleyen bir teknolojiye sahip, sadece boyut olarak büyüyor uzun zamandır, hız olarak herhangi bir gelişim göstermiyor maalesef...

ssd ise şu anda hdd'nin yerini almak için çok uzak görünüyor...

--------------------------------------------------------------

bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın bu arada, yok rendermış, convertmiş bunlarda işlemci tamam çalışıyor ama günlük işlemlerimizde yani pc kullanıcılarının %90'ının %95 işleminde frenleyici unsur hdd'dir...

ekleme:

ayrıca şunu da söylemek istiyorum; gördüğüm kadarıyla aynı anda 20-30 program açıp işleme soktuğunuzda sizi %95 işlemci frenlemez, ya ram sorununa takılırsınız ya hdd...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 12 Haziran 2010; 23:20:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    e6420@3.6 Ghz
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynen katiliyorum,windows 5.9 puan aliyor,hdd yuzunden,ne olurdu hdd 15 bin 20 bin devirlik rpmlere cikarsalardi,takildilar 7200 100-200 rpm bile ustune ilave yok(wd raptorlar haric).SSD desen az kapasite cok fiyat,bu aradaki boslugun derhal kapatilmasi lazim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isbag

quote:

Kullanılıyor arkadaşım kullanılmaz olurmu reklam sektörü, animasyon sektörü, post prodüksiyon bu gibi sektörlerde değil 6 çekirdek 10 adet 8 çekirdekli workstation bile yeteresiz kalıyor.Ben animasyon sektöründeyim imzamdaki sistem yetersiz kalıyor var gerisini sen düşün.Oyun için bu kadar yüksek fiyat bir işlemci gereksiz o ayrı konu...

yanlışım varsa düzeltin ama o imzanızdaki ekran kartı ile kasılmalar haliyle olacaktır. GTX-480 olsa hadi işlemci dicem ama bence ekran kartı yetersiz geliyor.

ekran kartı olarak nvidia için quadro ati için firegel yanlış yazmış olabilirim ekran kartı alınmalı calıştıgım fabrikada araç üstü ekipman yapılıyor itfaiye araçı çöp kamyonu gibi kullanılan çizim programı solidworks 64bit sadece ekran kartına takılıyor fxquadro 3800 müydü neydi hepsiburadada 2000tl cıvarındaydı ram de 8gb bu arada

• quote:

quote:

Ekran kartı başlangıç için seçtiğimden şuan sorun yaşamıyorum tabiki poligon sayılarını iyi optimize ediyorum yoksa bu ekran kartıda çuvallıyor yakın zamanda zaten quadro düşünüyorum.Ali arslan arkadaşım genelde 3ds max, autocad, solid tarzı programlarda quadrolar döktürüyor ama ülkemizde çok pahalılar malesef.

• quote:

quote:

quote:

Ekran kartı başlangıç için seçtiğimden şuan sorun yaşamıyorum tabiki poligon sayılarını iyi optimize ediyorum yoksa bu ekran kartıda çuvallıyor yakın zamanda zaten quadro düşünüyorum.Ali arslan arkadaşım genelde 3ds max, autocad, solid tarzı programlarda quadrolar döktürüyor ama ülkemizde çok pahalılar malesef.

bu ekran kartlarıda oyunlarda performans gösteremiyor işyerinde pcyi test ettik 3dmark06 ile 10000 puan aldı 8800-9800gt ayarında bi performans verdi 9800gb 2. elde 130tl iken ama iş çizim olunca kasılmıyo 4870 1gb bi süre sonra yada merdiveni komple acınca takılmaya başlıyor

http://www.hepsiburada.com/pny-nvidia-quadro-fx3800-1gb-gddr3-pci-e-x16-profesyonel-ekran-karti/ProductDetails.aspx?productId=bd53082&categoryId=204

şimdilik bi sıkıntı yok

• Böle ekran kart kartları oyun ıcın degıl ama degılmı ? oyun ıcın tercıh etmemız gereken ust sevıye ekran kartlarından tercıhlerımız hd5970 ve gtx 480 uzerınde olmalı !!!
    quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

quote:

quote:

quote:

bu ekran kartlarıda oyunlarda performans gösteremiyor işyerinde pcyi test ettik 3dmark06 ile 10000 puan aldı 8800-9800gt ayarında bi performans verdi 9800gb 2. elde 130tl iken ama iş çizim olunca kasılmıyo 4870 1gb bi süre sonra yada merdiveni komple acınca takılmaya başlıyor

http://www.hepsiburada.com/pny-nvidia-quadro-fx3800-1gb-gddr3-pci-e-x16-profesyonel-ekran-karti/ProductDetails.aspx?productId=bd53082&categoryId=204

şimdilik bi sıkıntı yok

• ben sadece kıyas yaptım elimizdce mevcutken 2side biri oyunda biri cizimde üstümlügü var yani ikiside farklı bi kulvarlarda yarışıyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.