everest programından cpu ölçümü yaptığımda 4 çekirdekin 3 çalışıyo diğeri %0 da hep oyuna giriyorum alt+tab yapıyorum everest bakıyorum yine aynı %0 yoksa çekirdeklerden biri çalışmıyormu ona göre teknik servise götürcem?
Selam Evet arkadaşın da yazdığı gibi @Bios ayarlarından bunu yapabilirsiniz. Tüm çekirdekleri açın. Muhtemelen sizde 3 çekirdek aktif durumda. Kolay gelsin..
yardımcı olduğunuz için teşekkürler.. ama bıos nedir ve nasıl girerim söylermisiniz windows 7 var anlatırmıınız
quote:
Orijinalden alıntı: mehme3423
yardımcı olduğunuz için teşekkürler.. ama bıos nedir ve nasıl girerim söylermisiniz windows 7 var anlatırmıınız
Selam @Bios'un ne olduğunu bilmiyorsanız, bence hiç bir şey yapmayın ve bir bilene yaptırın! Ayar yapacağım derken @Bios!u uçurursunuz başınıza büyük dert açarsınız kardeş!
Benden uyarması, sizden ayarlayıp ayarlamayacağınız.. Kolay gelsin..
biosu bilmiyorsun ama bilgisayardan anlıyorum diyorsun yanlış anlaşılmasın ama bilgisayardan anlayan birisi biosu bilir amacım seni rencide etmek değil kesinlikle iosta bilmeden yapaağın hata başına daha büyük dertler açabilir
quote:
Orijinalden alıntı: zeki1981
biosu bilmiyorsun ama bilgisayardan anlıyorum diyorsun yanlış anlaşılmasın ama bilgisayardan anlayan birisi biosu bilir amacım seni rencide etmek değil kesinlikle iosta bilmeden yapaağın hata başına daha büyük dertler açabilir
bilgisayardan anlarım fakat profesyonelce değil yani orta derece bi kere anlatıldımı hemen yaparım öyle yabancı değilim xp de mavi ekran die biliodum ismini bilmiyordum amacım senle burda tartışmak değil sadece anlatırsanız sevinirim hemen yaparım biliyorsanız anlatırmısınz
başlata gelip msconfig yazıp girin. çıkan sayfada önyükleme sekmesini tıklayın. açılan sayfada gelişmiş seçeneklere tıkayın. açılan sayfada sol üstte işlemci sayısını 4 seçin. sonra tamam deyip çıkın. bi de böyle kontrol edin
quote:
Orijinalden alıntı: golkipir
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: zeki1981
işlemcin nedir
amd A6 3400M
başlata gelip msconfig yazıp girin. çıkan sayfada önyükleme sekmesini tıklayın. açılan sayfada gelişmiş seçeneklere tıkayın. açılan sayfada sol üstte işlemci sayısını 4 seçin. sonra tamam deyip çıkın. bi de böyle kontrol edin
dediğinizi yaptım 1 yazıyodu 4 yaptım everest yıne baktım bı değişiklik yok
quote:
restart?
quote:
Orijinalden alıntı: 1200gs
quote:
restart?
yeniden başlat yaptım ama değişen bir şey yok arkadaşlar sizce bu çekirdek bozuk mu?
bende de sanal çekirdekler çalışmıyor...
Biosdan ayarladınmı ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme