Şimdi Ara

4 Aylık değişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
21.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Spora yeni başladım 4 aylık değişimimi göstermek istedim.

ölçü önceden kaçtı bilmiyorum ama bir tek kolları biliyorum kollar 32-33 CM civarındaydı şimdi 35 CM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 2 Kasım 2014; 21:51:44 >

• Sevgili uzman kardeşim, öncelikle Ektomorf diye bir şey yoktur, bunu söylemen bile bilgisiz olduğunu gösteriyor.

Öncelikle Vücut tipleri yoktur adlı bu vüdeoyu izle.

https://www.youtube.com/watch?v=FRSRzA6xhUc

Daha sonra kas büyütmek için nasıl çalışmalısınız adlı bu videoyu izle.

Kime inanmak istiyorsanız ona inanın, bakın yukarıdaki videolarda işin uzmanı konuşuyor. İnternet uzmanlarına mı, yoksa işin gerçek uzmanlarına mı inanmak istersiniz?

Kesinlikle 5-6 tekrar yapıp daha ağır kilo ile çalışmak, 10 tekrar yapıp daha hafif kilo ile çalışmaya göre daha iyidir hacim almak isteyen birisi için.

Ama beslenme tabii ki önemli, ancak Antremanı yabana atmayın, kaslarınızı yeterli çalıştırmazsanız da bir önemi yok o beslenmenin.

Ayrıca 4 ay olayı ne kadar doğru tartışılır demiş ya, hey allahım. :D Ben burda sana neden yalandan yere 4 ayda geliştim yazayım? Eğer 10 ayda böyle olsaydım, 10 ayda böyle oldum derdim, böyle bir yalandan elime geçecek olan kar ne?
    Yapay Zekanın Yanıtı

4 Aylık Değişim: Vücut Geliştirmede Yolculuğun

4 aylık bir süre, vücut geliştirme yolculuğunda önemli bir dönüm noktası olabilir. Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmeyle bu süre zarfında gözle görülür sonuçlar elde edebilirsin.

4 Aylık Spor Değişimi

Tutarlı bir egzersiz programı uyguladığında, 4 ayda vücut kompozisyonunda önemli değişiklikler meydana gelebilir. Kas kütlesi kazanımı, yağ kaybı ve güç artışında bir gelişme fark edebilirsin.

4 Aylık Vücut Değişimi

Egzersize ek olarak, beslenmene dikkat etmek vücut değişimini daha da hızlandırabilir. Sağlıklı bir beslenme düzeni, kas kütlesini destekleyen ve yağ birikintilerini azaltan besinleri içermelidir.

4 Aylık Fitness Değişimi

Fitness hedeflerin ne olursa olsun, 4 aylık bir süre, dayanıklılık, esneklik ve genel sağlığında iyileşmeler elde etmek için yeterlidir. Düzenli egzersiz, kalp sağlığını iyileştirir, stresi azaltır ve enerji seviyelerini artırır.

4 Ayda Vücut Geliştirme

Vücut geliştirme yolculuğunda 4 ay, kas kütlesi kazanmak ve yağ kaybetmek için yeterli zaman olabilir. Ancak, sonuçlar genetik, egzersiz rejimi ve beslenme gibi faktörlere bağlı olarak kişiden kişiye değişebilir.

4 Ayda Vücut Yapılır mı?

Tutarlılık ve bağlılık ile 4 ayda vücut geliştirmede önemli ilerleme kaydedebilirsin. Ancak, kas yapma ve yağ kaybetme hızı, bireysel hedeflere ve çabalara bağlıdır.

4 Aylık Vücut Gelişimi

4 aylık bir süre, vücut geliştirmede ilerlemeyi ölçmek için iyi bir zaman dilimidir. Antrenman ağırlıklarını, tekrar sayılarını ve vücut ölçülerini takip ederek, sıkı çalışmanın sonuçlarını görebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 4 ayda güzel bi hacimlenme bana sorarsan valla.
    eski cılızlık falan gitmiş inceden belli ediyor kendini
    tebrik ettim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç kilo başladın şimdi kaçsın ?
  • Teşekkürler. :)

60 kilo falandım başladığım zaman, şimdi ise 68 kiloyum yani haftada yarım kilo alarak beslendim.

Size büyük önerim 10 tekrar yapmayı unutun, hareketlerde 5 tekrar yapın ağır kilo ile çalışın ben öyle yaptım farkı gördüm, tabi beslenme de çok önemli.
  • Zamanlamayı yanlış yazmışsın, 15 hafta önce ve bugün demen gerekirdi. Bu şekilde yazdığın için vücut geliştirme süren 30 hafta olmuş oluyor.
  • Güzel gelişim cidden. Programını paylaşır mısın rica etsem?
  • calışma programıyla olacak iş degil bu beslenme listesiyle alakalı
    zaten ektomorf yapıda arkadaş temizde 8 kilo almış
    4 ay olayı ne kadar dogru tartışılır hele hele 5 tekrar yapın tavsiyesi komik olmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet doğru 15 hafta önce ve sonra yazmam yanlış düzelttim arkadaşlar.

Antreman ve beslenme programımı paylaşıyorum arkadaşlar, bu Gürcistan'daki Rus spor hocamın verdiği programdır, yani hocanın benim vücuduma özel hazırladığı bir programdır, siz de deneyebilirsiniz eminim ki fark görürsünüz.

Programa geçmeden önce şunu söyleyeyim 5 tekrar yapıyorum bütün hareketleri, 5'ci tekrarı yani son tekrarı yaptığınız zaman, örneğin Bench Press yapıyorsanız son tekrarda artık kollarınızın titremesi lazım, yani ağır kilo ile çalışın.

Beslenme programı ile ilgili de söylemem gereken şey ben 2100 kalori ihtiyacı olan birisi olduğum için 2600 kalori alarak besleniyorum sizin kalori ihtiyacınız daha fazla veya daha az ise bu programdaki besinlerin miktarını kendiniz biraz artırıp azaltabilirsiniz.

Önce Antreman programı.

Pazartesi - Göğüs & Sırt

Bench Press - 4 Set, 5 tekrar.

Dumbel Press - 7 Set 5 tekrar.

One Arm Dumbell Rowing - 4 Set, 5 Tekrar

Barfix (Yapamıyorsanız Lat Pulldown) 7 Set, 5 Tekrar.

Salı Omuz & Arka Kol

Dumbell Latarel Reise - 4 Set, 5 Tekrar.

Standing Dumbell Press - 7 Set 5 Tekrar

Cable Triceps Pushdown - 4 Set, 5 Tekrar.

Lying Triceps Extension - 7 Set, 5 Tekrar.

Çarşamda - Bacak & Ön Kol

Squat - 7 Set 5 Tekrar

Leg Extension - 7 Set 5 Tekrar.

Leg Press - 4 Set, 5 Tekrar.

Dumbbell Curl - 4 Set, 6 Tekrar.

Ve Perşembe günü yine aynen tekrarlıyoruz, yani haftada 2 kez çalışıyoruz aynı bölgeyi. :)

Şimdi gelelim Beslenme Programına.

Sabah kahvaltısı - 150 Gram Yulaf Ezmesi, 6 Tane Yumurta, 2 bütün, 4 sadece beyaz ve 1 avuç badem.

Öğle yemeği - 75 Gram (Pişmemiş Ağırlık) Bulgur 170 Gram tavuk göğsü 1 çorba kaşığı zeytin yağı.

2'ci öğle yemeği ve son akşam yemeği 2'Ci öğün ile aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 2 Kasım 2014; 22:16:39 >

• Bu 5 tekrar az degil mi .Ben 10 tekrar yapiyorum .acaba sizin ki daha mi iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili uzman kardeşim, öncelikle Ektomorf diye bir şey yoktur, bunu söylemen bile bilgisiz olduğunu gösteriyor.

Savas Cebeciyoutube
    Vucut Tipleri Diye Bir sey Yoktur

Savas Cebeciyoutube

Kime inanmak istiyorsanız ona inanın, bakın yukarıdaki videolarda işin uzmanı konuşuyor. İnternet uzmanlarına mı, yoksa işin gerçek uzmanlarına mı inanmak istersiniz?

Kesinlikle 5-6 tekrar yapıp daha ağır kilo ile çalışmak, 10 tekrar yapıp daha hafif kilo ile çalışmaya göre daha iyidir hacim almak isteyen birisi için.

Ama beslenme tabii ki önemli, ancak Antremanı yabana atmayın, kaslarınızı yeterli çalıştırmazsanız da bir önemi yok o beslenmenin.

Ayrıca 4 ay olayı ne kadar doğru tartışılır demiş ya, hey allahım. :D Ben burda sana neden yalandan yere 4 ayda geliştim yazayım? Eğer 10 ayda böyle olsaydım, 10 ayda böyle oldum derdim, böyle bir yalandan elime geçecek olan kar ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 6 Kasım 2014; 7:31:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsres

Sevgili uzman kardeşim, öncelikle Ektomorf diye bir şey yoktur, bunu söylemen bile bilgisiz olduğunu gösteriyor.

Savas Cebeciyoutube

Savas Cebeciyoutube

Kardeşim millete bakma sen çok güzel gelişmişin bana göre, bende evde yapıyorum ama istedigim gibi gelişemiyorum senin programı düşünüyorum şuan .

• Takviye kullanmadin galiba. O beslenmeyle ek kilo aldiriciya gerek duymazsin zaten iyi beslenmişsin devam et tebrikler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takviye hiç kullanmadım, sadece balık yağı hapları vardır onlardan aldım 1 kutu o kadar. İlerde kullanabilirim ama, aşağı yukarı bir 80 kiloya falan ulaşınca protein tozu falan alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsres

Sevgili uzman kardeşim, öncelikle Ektomorf diye bir şey yoktur, bunu söylemen bile bilgisiz olduğunu gösteriyor.

Savas Cebeciyoutube

Savas Cebeciyoutube

tamam mrs olympia

vucut tiplerini savaş cebeci yok diyince yok mu oluyor ?
    adam besyö mezunu sadece
    kaldı ki beslenme bu işin en temel faktörüdür,istedigin kadar hareketleri dogru ve düzgün yap
    beslenme eksik kaldıgı vakit zayıf biri olursun bir gram ileri de gidemezsin
    istersen 10 kere kaldır istersen 20 kere,hareketi dogru yapmadıgın sürece bir fok olmaz
    agırlık ve tekrar kişiye göre değişir.Her insanın gelişimi bir olmaz.

hayır hangi yorumum zoruna gitti anlamadım ki ergen arkadaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-005109EE3 -- 6 Kasım 2014; 19:45:30 >

• Tabii ki Savaş Cebeci yok deyince Vücut tipleri yok oluyor. Adam spor akademisi okumuş, sen ne okumuşsun göster bakayım.

Bir de hangi yorum zoruna gitti diyor, benim hiçbir şey zoruma gitmez, zoruma giden tek şey sahtekarlık yalan söylüyorsun diye iftira atmaktır. 4 Ay olayı ne kadar doğru tartışılır demişsin bana, benim sana yalan borcum yok. Bana ergen diyorsun ancak bu attığın yorum resmen ergen yorumudur. Hani İnternette işi gücü olmayıp her şeye bir bahane uyduranlar vardır ya, tam onların atacağı bir yorum bu.

Normalde ben İnternet üzerinden böyle kavgaları falan hiç sevmem, ama attığın o yorum gerçekten çok saçma bunu sen de kabullen. İnsanın zoruna gidiyor iftira atılması, ha gerçekten yalan söyleseydim belki bu kadar zoruma gitmezdi, ancak böyle bir iftira atılmaz.

Tartışmayı burada kapatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 6 Kasım 2014; 20:09:55 >
  • Gözle görülür bir değişme var tebrik ettim arkadaşım.Kollar güzel gelişmiş ancak göğüs karın kanat çalışman gerekiyor.Programına baktım setler çok tekrarlar az ve bana göre pek iyi bir program değil açıkçası.Yemek listende çok hafif besleniyorsun eğer kilo almak istiyorsan biraz daha yemelisin ve öğünlerini arttırmalısın.
  • 4 ayda 8 kilo almışsın. Ben ayda sadece 1 kilo alabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 8 Kasım 2014; 17:14:33 >
  • MERT* kullanıcısına yanıt
    Şu an aldığın besin miktarını 250 kalori daha artır, böylece ayda 2 kilo almış olursun. Yiyemiyorum deme, ben de yiyemiyorum ama bir şekilde zorlanarak yemeye çalışıyorum. 150 Gram Yulafı yemek tam bir işkence mesela, ama yemek zorundasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 8 Kasım 2014; 16:27:16 >
  • Kardeş 35 gibi gelmedi kollarin bi kol pozu verip atarmisin fotograf merak ettim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğuk 35 CM, antremandan hemen sonra ölçersem 36'ya çıkıyor.

Şu an ki fotoğraf soğuk kas.

Hatta fotoğraf atmışken eskilerden zayıf halimin bir fotoğrafını daha atayım.

Aslında ben zayıf birisi değildim, bu zayıf fotoğraflardaki halim Definasyon sonrası geldiğim nokta, eskiden benim baya göbeğim vardı, ilk spora başladığımda Definasyona girdim yağları erittim, daha sonra Bulking yapmaya başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 9 Kasım 2014; 10:08:17 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.