Bildirim
4 AKÜYÜ SERİ VE PARALEL BAĞLAMA
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Gösterdiğiniz bağlantıda sıkıntı yok böyle kullanabilirsiniz de acaba elinizdeki sistem bu kadar aküyü şarj edebilir mi? -
valla işte bitane 7 amperlik bir şarj aletim var, zaten aküler 20 de biri kadarı ile şarj edilmeli, şu durumda 60/20=3 çıkıyor,
3x4 : 12 amperlik bir akım gerekli sanırım ama 7 amperinde sorun çıkaracağını zannetmiyorum. -
ha tabi birde ups 2500w lık onun içindede 2-3 amperlik akıma sahip bir şarj ünitesi var. Bakalım nolucak teşekkürler hızlı cevap için. -
Arkadaslar elimde 4 aku ve 1 gunes paneli var bu akuleri ayni anda nasil tek gunes paneli ile jarz ederim.
Not:gunes paneli 12v 2a ve akuler hepsi ayni 12v 7ah
Yani 4 aku toplam 48 c 28 ah yardim ederseniz cok sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Polatli17012
Arkadaslar elimde 4 aku ve 1 gunes paneli var bu akuleri ayni anda nasil tek gunes paneli ile jarz ederim.
Not:gunes paneli 12v 2a ve akuler hepsi ayni 12v 7ah
Yani 4 aku toplam 48 c 28 ah yardim ederseniz cok sevinirim
Eğer sisteminizi 12 volt olarak tasarlayacaksanız 4 tane aküyü paralel bağlayıp 12 v 28 Ah elde edersiniz, ve bunu 12 volt panelle şarj edebilirsiniz.
Yok eğer sisteminizi 24 veya 48 volt üzerinden tasarlayacaksanız o zaman panel değiştirmek veya eklemek şart.
(bu arada 12 volt panel derken max 18 volt olan panelleri kastediyorsunuz sanırım. Çünkü max 12 volt olan paneller 12 v aküyü şarj edemez.)
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Doğrudur.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
24 volt için doğru bir bağlantımıdır arkadaşlar elimde 5 panelim var
4 panel olsa doğru oldundan eminim ama 5 inci paneli eklersem iyimi olur kötümü olur teşekkürler -
Konuda bilgili olan arkadaşlar elimde 2 adet 12V 95A, 1 adet 12V 220A toplamda 3 adet jel akü bulunmakta. Ben elimdeki malzemeyle yeni bir akü almadan bu 3 aküyü kullanarak 24V enerjiyi ve en yüksek amperi alabilmek için bu aküleri nasıl bağlamam gerek???
Not: 2 adet 295W lık monokristal güneş paneli ve 20A lik şarj kontrol cihazıyla destekliycam. -
Arkadaşlar yokmu yardımcı olacak kimse...quote:
Orijinalden alıntı: mkaya76
Konuda bilgili olan arkadaşlar elimde 2 adet 12V 95A, 1 adet 12V 220A toplamda 3 adet jel akü bulunmakta. Ben elimdeki malzemeyle yeni bir akü almadan bu 3 aküyü kullanarak 24V enerjiyi ve en yüksek amperi alabilmek için bu aküleri nasıl bağlamam gerek???
Not: 2 adet 295W lık monokristal güneş paneli ve 20A lik şarj kontrol cihazıyla destekliycam. -
3 akü ile 36v sistem kurabilirsin
2 aku ile 24
Bir akü daha bulabilirsen
2 seri 1 paralel baglantı ile 24v yüksek akımı alabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler cevabınız için.quote:
Orijinalden alıntı: Diamondx
3 akü ile 36v sistem kurabilirsin
2 aku ile 24
Bir akü daha bulabilirsen
2 seri 1 paralel baglantı ile 24v yüksek akımı alabilirsin.
İşte sorun orda 3 aküyü hem paralel hem seri nasıl bağlayacağım? Yalnış birşey yapmamak için Keşke küçük bir şema olsa bağlantıları gösteren ne güzel olur. Yukarıda 4 akünün şeması var 3 akü daha sıkıntılı.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X