Şimdi Ara

4.8V yerine 5V adaptör olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde yurtdışından oyuncak kumandalı bir araba aldım ama kullanamadım maalesef. Çünkü pil adaptörü bizim prizlere göre değil, 110 volt u 4.8 volt a çeviriyor. Tabii adaptörün ucuda bizim prizlere gelmiyor. Bende basit bi converter ile hemen prize taktım aleti ve kötü bir koku eşliğinde hemen çıkardım.

Sroum şu ki ben bu adaptör yerine elimde atıl olan 220 v u 5 v a çeviren adaptörü kullansam olurmu? YOksa yine kötü bir koku gelirmi? Piller 4 adet şarz edilebilir kalem pil. ama paketlenmiş ve ucuna bir kablo bağlanmış o bakımdan adaptör ile şarz daha iyi olur.

4.8 yerine 5 v? Yardımlarınızı bekliyorum. İyi akşamlar.

• Bir sorun olacağını sanmıyorum.
    EDIT: Yalnız elinizdeki adaptörün çıkış akımının yeterli olmasına dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerege -- 5 Ağustos 2010; 19:03:09 >
  • Bilgi için çok teşekkürler. Bende ki hazır adaptörün ucunu kesip diğer adaptörden çıkan ucu bağlıycam ama + - olduğunu nasıl anlayabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Em_tech

Bilgi için çok teşekkürler. Bende ki hazır adaptörün ucunu kesip diğer adaptörden çıkan ucu bağlıycam ama + - olduğunu nasıl anlayabilirim?

multimetre ile ölçerek bulabilirsin.
  • O alet nedir hiç bilgim yok. Şöyle cahil bi adam için kolay bi yolu varmıdır bu işin? :)
  • o adaptörü evinde kullandığın prize uyduracak çeviriciler mevcut. bende harici diski kullanamazdım yapı markette buldum sonunda çeviriciyii. başka adaptör diye direnmene gerek olmayabilir. Tabi çalışma aralığı 110 dan yukarı değilse olmaz. Örnek olarak televizyonlarda müzik setlerinde şöyle yazar 110-220 volt gibi değerler arasında çalışabilir şeklinde ibaredir bu.
  • bitane germanyum diyot bağla çıkışa seri olarak için rahat etsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maaelesef 110 yazıyor sadece. Zaten alet yandı, ümidim yok ondan. Şimdi diğer adaptörü bağlıycam. İnşallah doğru kabloları bağlarım. Zaten yanlış olursa cevap yazamam durum ile ilgili ;)
  • Arkadaşlar acil cevap lazım,
    yanlış bi şey yapmak istemiyorum. Esk adaptörden çıkan ucu yeni adaptöre bağladım ama yanlış olabilir. Nitekim, eski ucu yeni adaptöre bağlayıp ucu pile takınca adaptörün üzerindeki ışık yanıyor, adaptörü prize taktığında yanan ışık yanıyor yani. Bende ışığı görünce prize takmaya çekindim adaptörü.

Sonra pili şarz edelim derken patlatmayalım. Yardımlarınızı bekliyorum, kabloların yerinimi değiştireyim, tersmi bağlamışım? Teşekkürler
  • ışık yandıgına göre sorun yok baglantın dogrudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRkiShCowboy -- 5 Ağustos 2010; 23:07:09 >
  • Ama prize taktığında yanması lazım değilmi o ışığın. Ben pili takıyorum şarz etmek için(tabi prize bağlı değil bu sırada adaptör) daha prize takmadan adaptörün üzerindeki ışık yanıyor. Normalde prize taktıktan sonra yanması gerekmezmi o ışığın? Bi terslik var gibi ne diyosunuz?
  • o ışık çıkışa paralel baglıdır yani sen pili bagladıgında o ışık adaptör prize takılmış sanıyor kendini Yine için rahat etmez ise araya diyot koyabilirsin

Bu arada o adaptör daha önce ne işe yarıyordu
  • cep telefonu şarz ediyordum :) Herşey yolunda diyorsan bağlıyorum prize
    haydi hayırlısı:))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.