Şimdi Ara

4,5G'li abone sayısı, 3G'lileri 6'ya katladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yüksek mobil internet hızıyla fazla data kapasitesi sunan 4,5G teknolojisinin abone sayısı 3G'lileri 6'ya katlayarak 64,5 milyonu geçti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yıl sonu itibarıyla Türkiye'de yaklaşık yüzde 96,3 penetrasyon oranına karşılık gelen toplam 77 milyon 800 bin 170 mobil abone bulunuyor.

Temmuz 2009'da sunulmaya başlanan 3G hizmetinin abone sayısı Mart 2016 sonunda 65 milyon 949 bin 652 aboneye ulaştı ancak 1 Nisan 2016'da 4,5G'nin hayata geçmesiyle 3G aboneliğinden 4,5G aboneliğine hızlı bir geçiş süreci yaşandı.

Geçen yılın sonunda 3G abone sayısı 10 milyon 249 bin 69'a düşerken 4,5G abone sayısı 64 milyon 558 bin 929'a yükseldi. Böylece, yüksek mobil internet hızıyla fazla data kapasitesi sunan 4,5G'li abone sayısı, 3G'lileri 6'ya katladı. 2G abone sayısı ise 2 milyon 992 bin 172'ye geriledi.

Mobil genişbant abone sayısı 57 milyona yaklaştı

Diğer taraftan geçen yıl sonu itibarıyla M2M abone sayısı 4,5 milyona yükseldi.

3G ve 4,5G hizmetiyle mobil bilgisayardan ve cepten internet hizmeti alan mobil genişbant abone sayısı da 56 milyon 944 bin 673, sadece 4,5G hizmetiyle mobil bilgisayardan ve cepten internet hizmeti alan mobil genişbant abone sayısı da 40 milyon 3 bin 254 oldu.

Geçen yılın dördüncü çeyreğinde toplam mobil internet kullanım miktarı 576 bin 245 terabayt, 4,5G kullanıcılarının toplam mobil internet kullanım miktarı ise 557 bin 993 terabayt olarak gerçekleşti.

https://m.dunya.com/gundem/45gli-abone-sayisi-3glileri-6ya-katladi-haberi-411139

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Artık 4g de yetersiz geliyor. Bir çok yerde hızlar yoğun saatlerde bir kaç mbit’e düşüyor. Operatorler ya elindeki tüm frekansları kullanacaklar ya da 5g ile çözüm bulmaya çalışacaklar. 5g frekası çok yüksek olduğundan kapsama işi yatar biraz. Her apartmana verici koymaları gerek ki o da pek kolay iş değil. Öte yantan fiber olmadan 5g zaten ölü yatırım olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla ben en ucuz hat paket neyse onu kullaniyorum. 16tl 2gb internet var arama felanda var ama pahali geliyor bana. mecburiyetten aliyorum yoksa almam bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimcell kullanıyorum hocam.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    kullandığın sağlayıcı ile alakalı sanırım. Turkcell kullanıyorum, Ankara metropol bölgesi alanında LTE'den aşağı düşen bölge yok + Ankara'daki Turkcell'e ait bütün baz istasyonları fiber ile bağlı durumda ancak yine de cihazlar talebe yetişemiyor, kapasite problemi ve BTK'nın belirlediği kriterler var, yoksa baz istasyonları çok daha güçlü olurdu. Emin olun baz istasyonu kurmak ucuz bir şey değil yani sermayesi hava deyip geçmek yanlış. Sağlayıcıların masraflarını da unutmamak lazım, sonuçta eskiyen cihazların değiştirilmesi gerekiyor, network tarafında sürekli bakım yapılması gerekiyor çünkü kullanılan cihazlar uzun ömürlü değiller.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.