Şimdi Ara

4.5 ghz bu voltaj tehlikeli mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fx 4100 işlemcimi 4.5 e overclock ettim windows stabil olmadığı için voltaj vermek zorunda kaldım işlemci sıcaklığı 4.5 ghzde yük altındayken 72 derece bu voltaj ve sıcaklık işlemcim için bir tehlike doğurur mu? Ne tavsiye edersiniz.

http://f1212.hizliresim.com/14/v/hbpq2.png

• up
  • İşlemcin çok sıcak!!!
    Aman dikkat işlemciyi yakarsın haa Stok fan mı kullanıyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huawei34

fx 4100 işlemcimi 4.5 e overclock ettim windows stabil olmadığı için voltaj vermek zorunda kaldım işlemci sıcaklığı 4.5 ghzde yük altındayken 72 derece bu voltaj ve sıcaklık işlemcim için bir tehlike doğurur mu? Ne tavsiye edersiniz.

http://f1212.hizliresim.com/14/v/hbpq2.png

çok voltaj vermişsin. düşür onu biraz
    bir de 4.5 a ne için yükselttin?
  • evet stok soğutucu 4.5 ghz e oyunlarda ve internette gezerken vs durumlarda performans artışını görmek için çektim şuan 4.3 ghz'e aldım uyarılarınız sonucu yük altında 60 derece voltaj ise 1.413 daha da düşüreyim mi?
  • saimertug sendede fx 4100 var battlefield açıkken internette gezebiliyormusun herhangi bir kasma vs yaşıyormusun bende çileye dönüyor internette gezmek birde bu yüzden overclock yapmıştım
  • O voltajda Dünya rekoru kırıyorlar 7 Ghz 8 Ghz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 28 Aralık 2012; 9:51:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 derece o/c li Pentium 3 Cpu :))
    23 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

evet stok soğutucu 4.5 ghz e oyunlarda ve internette gezerken vs durumlarda performans artışını görmek için çektim şuan 4.3 ghz'e aldım uyarılarınız sonucu yük altında 60 derece voltaj ise 1.413 daha da düşüreyim mi?

Düşür kardeşim birde forumda overclock nasıl yapılır? Tamamen öğren.Birde imkanın varsa stok fanı kullanmamanı tavsiye ederim...
    Örneğin bende 8120 var fanı çok sesli fanı değiştircem sende değiştirmeye bak son olarak ekran kartın ne ekran kartından dolayı kasılma olabilir....

• hd 5570 ilk başta böyle değildi 2 oyun birden açtığımda internette gezerken kasma yavaşlama yaşamıyordum sonradan oldu işin ilginç tarafı işlemcimi fazla kullanılıyo diye baktığımda %65 i kullanılmakta olduğunu görüyorum
  • quote:

hd 5570 ilk başta böyle değildi 2 oyun birden açtığımda internette gezerken kasma yavaşlama yaşamıyordum sonradan oldu işin ilginç tarafı işlemcimi fazla kullanılıyo diye baktığımda %65 i kullanılmakta olduğunu görüyorum

Bende fazla anlamadım.Ondan dolayı yorum yapıp seni yanlış yönledirmek istemiyorum...

• Ben de amd phenom ii x6 1090t işlemcime oc.yaptım 4.00 ghz yükselttim.1,45 gibi voltaj verdim.Overclcok sonrası stability test yapmadım.Stabil çalıştığını nasıl anlarım test yapmadan.Battlefield 3 2-3 saat oynuyorum herhangi bir sorun yaşamadım.Bir de voltaj değeri yüksek mi düşüreyim mi 1,45 i.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05BCBF09E -- 29 Aralık 2012; 12:06:33 >
  • stabilite programa gore değişiyor aıdadan düşük voltajta geçiyor ama prime 95 te kalıyor benım 8320 4.5ghz için 1.536 voltaj istiyor prime 95 te ama aıdada 1.45 falan yetiyıro zaten default hali 1.44
  • İşlemci soğutucun var mı? ben fx 6100 ü coolermaster hyper 212 evo ile boşta 18 derece yükte de 55 derecede kullanıyorum 4.5 ghz de. sorunsuz
  • daha az voltajlarda denedınmı?

voltajı yavas yavas dusurerek 4.5 ghz ıcın mın voltajı bulursun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZFT

stabilite programa gore değişiyor aıdadan düşük voltajta geçiyor ama prime 95 te kalıyor benım 8320 4.5ghz için 1.536 voltaj istiyor prime 95 te ama aıdada 1.45 falan yetiyıro zaten default hali 1.44

OCCC İLE stability testi yaptırdım 15 dakika geçmeden core 1 error verdi.cpu sıcaklık 68 dereceyi gördüm maksimum.halbükü cooler master v8 kule tipi soğutucu almıştım.o kadar para verdik bumuymuş.Ama yukarıda dediğim gibi 2-3 saat battlefield 3 oynadım hiç mavi ekran falan vermemişti.Ben overclocku yanlış mı yaptım acaba.200*20 yaptım cpu voltaj 1,45 dram voltaj 1,65 diğerleri auto nb 2600 mhz htlink 2000mhz yapmıştım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.