Şimdi Ara

4.000- 5.000 arası sistem + bazı sorular...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
6.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ! Ben Doğukan. Şimdi ben başlıkta belirttiğim bütçe arasında bir sistem yaptım bu sistem hakkında sorularım var. Öncelikle sistemimi fotoğraf olarak attım . Şimdi bu sistem beni kaç yıl götürür ilerde upgrade yaparken nelere dikkat etmeliyim ?

Mesela )gtx 970 mi 980 mi almak daha mantıklı 970 gerçekten f/p ürünü çok iyi performans veriyor ama ben toplayacağım sistemde 980 alıp 4 sene sonra 900 serisi fiyatları düşünce bir daha 980 alıp SLI yapmak mı daha mantıklı yoksa 970 alıp 3-4 yıl sonra daha üst seviye gpular çıkınca gpu değişimi mi yapmak daha mantıklı ?

Mainboard z97 gaming 5 düşündüm çünkü bir oyuncu için tüm özelliklerini bulunduruyor ve fazlasını şimdilik istemiyorum ama ilerde o.c yaparken bu mainboard yeterli olur mu yoksa daha üst seviye bir mainboard mı almak daha mantıklı ? Asıl sorum mainboard neden o.c için önemlidir ? :D

Birde o.c yaparken bir soru daha soruyim diyelim ki cpunun değeri yükte max : 50 derece o.c yaptıktan sonra malum ısı değeri artıcak 60 derece olsun diyelim o.c yaptıktan sonra ve işlemi tamamladıktan sonra tekrar normal sabit derece de yani 50 dereceye düşer değil mi yani o.c yaptıktan sonra eski ısı değerine düşer mi ?

Sorularım bu kadar şimdi sonuç olarak son bir şeyler yazıcağım. Arkadaşlar sizin önerilerinize de açığım lütfen düşüncenizi söleyin şimdiden teşekkür ediyorum. Bazı arkadaşlar neden hemen o.c yapmıyorsun diye sorarlarsa cevabım bu sistem zaten beni uzun yıllar götürecek. Gereksiz yere bileşenleri zorlamak istemiyorum.

Ve bios ayarlarını yaparken bu rehberden yararlanabilir miyim ?http://www.youtube.com/watch?v=t2VIIMyLiq0

Sonuç değerlendirmesi bu kadar sizleri fazla sıkmak istemiyorum daha çok sorum vardı. Ama bur da bitireyim en iyisi ben :) Tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum . :)
     4.000- 5.000 arası sistem + bazı sorular...

• Birincisi o monitore 970 bile fazla 980 almana gerek yok ama yok monitoru 144 hz 2k bir sey alirim diyorsan 980 alinir aksi halde 1080p icin gereksiz olur.

Ramlerini 5-10 lira daha verip mhz yuksek olanlardan al gene corsair olsun pro serisi cok fiyat farki yok.

Anakart iyi oc konusuna gelirsek su an icin gerek yok ssd yide alabilirsen yada bulabilirsin intelin 180 gb 335 modeli olmasi lazim inventusa eksene vs. Bak oralarda vardir kesiblikle onu al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  4.000- 5.000 arası sistem + bazı sorular...

+
    ASUS VG248QE 24" 1920x1080 1ms Full HD Hoparlör HDMI Siyah 3D LED Monitör 144Hz
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/asus-vg248qe-24-1920x1080-1ms-full-hd-hoparlor-hdmi-siyah-3d-led-monitor.aspx

• potur kullanıcısına yanıt
    1) Hocam yalnız 970 de DSR teknolojisi yok mu ? 4k ya kadar çıkartabilirim . ?

2) Ramlar 1600 mhz de stabil çalıştığı için bu ram modelini tercih ettim.

3) Anakartın o.c konusundaki önemi ne demek istemiştim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoğukanuA

Var ama ben sevmem ole yapay seyleri kullanmamda oc konusuna gelirsek de anakartin onemi kullandigi bileseb kalitesi faz sayisi yapisi vs. Teknik seler biraz gamnig 5 iyidir yukarda leonx gigabyte onermis ama ben tavsiye etmiyorum pek fazla o markayi

• quote:

Orijinalden alıntı: potur

quote:

Var ama ben sevmem ole yapay seyleri kullanmamda oc konusuna gelirsek de anakartin onemi kullandigi bileseb kalitesi faz sayisi yapisi vs. Teknik seler biraz gamnig 5 iyidir yukarda leonx gigabyte onermis ama ben tavsiye etmiyorum pek fazla o markayi

hocam teşekkür ederim. cevabınız için son bir soru sorabilirmiyim

z97 gaming 5 ile gaming 7 arasında o.c farkı olur mu ?

• quote:

quote:

quote:

hocam teşekkür ederim. cevabınız için son bir soru sorabilirmiyim

z97 gaming 5 ile gaming 7 arasında o.c farkı olur mu ?

Olurda gerek yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakartın o.c farkı.Bileşenlerin ısı kontrolü,Kaç kanallı elektrik gidişatı,İletkenlik kalitesine göre değişir.

Anakartı gigabyte z97x gaming 5 öneririm zira msi dan daha iyi.Gerçek 8 faz yapılı,dual bios vs.Bios çökmesi ile karşılaşmazsın en azından.

Benim önereceğim sistem ise,

Gigabyte z97x gaming 5

İ7-4790k

H110

2x4gb ripjawsx 1600mhz ram

Msi gtx980

1tb seagate barracuda 7200rpm

Zalman z11 plus+evga g2 750w

Bütçeyi artırabilirsen;

Ramleri 4x4 olarak,
    Anakartı msi gaming 7 olarak,
    Kasayı obsidian 750D olarak,
    İleride sli yapacaksan psu yu hx1000 olarak,

Değiştirmeni ve samsung 840 evo 120gb ssd eklemeni öneririm.

Ayrıca potur hocam gigabyte kullanıyorum öncedende kullandım gerek servis,gerek malzeme kalitesi gayet güzel.Üst düzeyde çok iyi işler çıkarmasada(anakart konusunda ekran kartları bence gayet başarılı g1 ortada)alt segment ve orta segmentte gayet iyi işler çıkarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simplyfor -- 25 Kasım 2014; 20:57:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Anakartın o.c farkı.Bileşenlerin ısı kontrolü,Kaç kanallı elektrik gidişatı,İletkenlik kalitesine göre değişir.

Anakartı gigabyte z97x gaming 5 öneririm zira msi dan daha iyi.Gerçek 8 faz yapılı,dual bios vs.Bios çökmesi ile karşılaşmazsın en azından.

Benim önereceğim sistem ise,

Gigabyte z97x gaming 5

İ7-4790k

H110

2x4gb ripjawsx 1600mhz ram

Msi gtx980

1tb seagate barracuda 7200rpm

Zalman z11 plus+evga g2 750w

Bütçeyi artırabilirsen;

Ramleri 4x4 olarak,
    Anakartı msi gaming 7 olarak,
    Kasayı obsidian 750D olarak,
    İleride sli yapacaksan psu yu hx1000 olarak,

Değiştirmeni ve samsung 840 evo 120gb ssd eklemeni öneririm.

Ayrıca potur hocam gigabyte kullanıyorum öncedende kullandım gerek servis,gerek malzeme kalitesi gayet güzel.Üst düzeyde çok iyi işler çıkarmasada(anakart konusunda ekran kartları bence gayet başarılı g1 ortada)alt segment ve orta segmentte gayet iyi işler çıkarıyor

Ben sevemedim o kartlari bir turlu kotu demedim kendime alacak olsam gaming 5 alirim ve onu almasini soyledim

Hocam sevememenize bir lafım yok...Sadece gigabyte ın kartı msi dan daha iyi.

Sizde hergün görüyorsunuz msi gaming 5 anakart biosum güncellerken çöktü diye.Gigabyte gaming 7 seviyesindeki kartına quad bios koyarken msi gaming 5 gibi güzel bir kartı faz yapısı ve tek bios ile harcamış resmen.

Yoksa ses kartı vs. gayet güzel.Birtek ethernet kartı stabil çalışmıyorMUŞ onuda emin olmadığımdan eleştirmiyorum.

• quote:

Hocam sevememenize bir lafım yok...Sadece gigabyte ın kartı msi dan daha iyi.

Sizde hergün görüyorsunuz msi gaming 5 anakart biosum güncellerken çöktü diye.Gigabyte gaming 7 seviyesindeki kartına quad bios koyarken msi gaming 5 gibi güzel bir kartı faz yapısı ve tek bios ile harcamış resmen.

Yoksa ses kartı vs. gayet güzel.Birtek ethernet kartı stabil çalışmıyorMUŞ onuda emin olmadığımdan eleştirmiyorum.

Bios olayi sorunu msi da kronik oldu zaten ama cok satildigi icinde bu kadar cok sorun duyulmasi normal diye dusunuyorum

Hocam onun çok satılması ile alakası yokki.Tek bios olduğundan dolayı çöktüğünde geri dönüşü yok illa garantiye gidecek.Ancak gigabyte dual bios koyduğundan çöktüğünde diğeri devreye giriyor ve diğerini onarıyor.Böylece sistemin devamlılığı,stabilliği sağlanıyor.

Birde usb den boot ediyor gigabyte anakartlar yeni biosu.Msi da nasıldı unuttum ama en kolayı gigabyte olarak aklımda kalmış.

• quote:

Hocam onun çok satılması ile alakası yokki.Tek bios olduğundan dolayı çöktüğünde geri dönüşü yok illa garantiye gidecek.Ancak gigabyte dual bios koyduğundan çöktüğünde diğeri devreye giriyor ve diğerini onarıyor.Böylece sistemin devamlılığı,stabilliği sağlanıyor.

Birde usb den boot ediyor gigabyte anakartlar yeni biosu.Msi da nasıldı unuttum ama en kolayı gigabyte olarak aklımda kalmış.

Gigabyte ben bildim bileli cift bios var yeni bir sey degil bu benim acimdan sorun de degil

Çok pahalı bişeyde olduğunu zannetmiyorum msi a sitemim zaten güzelim anakartı resmen harcamış ufak tefek şeylerleYahu şuna dual bios koysan ne varki gigabyte 200tl lik UD3P ye bile koyuyor.

• 470 TL'ye Msi yerine 500 TL'ye Gigabyte almak her açıdan avantajlıdır...

Düzgün faz yapısı (8'li gerçek faz), optik ses çıkışı, sata ekspres, dual bios, 2 adet usb 3.0 port vs. bu özellikler için 30 TL fazladan verilir, killer ethernet ve kaliteli ses çipi ikisinde de mevcut.
  • Almasin demiyorum arkadaslar ben almam gigabyte falan ve iddaa ediyorum ayni iki sistem kurun birinse msi veya asus kart kullanin digerinde gigabyte kullanin iki pcyi yan yana koyun demek istedigimi anlarsiniz mantik olarak guzel diyorsunuz ama su ornege cikiyor misal biri mercedes araba orta ust seviyeleri birde opel dusunun en dolusu o kasanin siz bana opel daha iyi diyorsunuz. Ins anlatabilmisimdir mobilden zor yaziliyor

• quote:

Almasin demiyorum arkadaslar ben almam gigabyte falan ve iddaa ediyorum ayni iki sistem kurun birinse msi veya asus kart kullanin digerinde gigabyte kullanin iki pcyi yan yana koyun demek istedigimi anlarsiniz mantik olarak guzel diyorsunuz ama su ornege cikiyor misal biri mercedes araba orta ust seviyeleri birde opel dusunun en dolusu o kasanin siz bana opel daha iyi diyorsunuz. Ins anlatabilmisimdir mobilden zor yaziliyor

Verdiğin örneğe göre Msi Mercedes, Gigabyte ise Opel oluyor, bırak yani kullanmasak bilmesek tamam diyeceğim de, Msi'ın da ne mal olduğu ortada Asus'un da aynı şekilde, ikisini de dümdüz kullanırsan 150 TL' lik anakartta da fark olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

quote:

Almasin demiyorum arkadaslar ben almam gigabyte falan ve iddaa ediyorum ayni iki sistem kurun birinse msi veya asus kart kullanin digerinde gigabyte kullanin iki pcyi yan yana koyun demek istedigimi anlarsiniz mantik olarak guzel diyorsunuz ama su ornege cikiyor misal biri mercedes araba orta ust seviyeleri birde opel dusunun en dolusu o kasanin siz bana opel daha iyi diyorsunuz. Ins anlatabilmisimdir mobilden zor yaziliyor

Verdiğin örneğe göre Msi Mercedes, Gigabyte ise Opel oluyor, bırak yani kullanmasak bilmesek tamam diyeceğim de, Msi'ın da ne mal olduğu ortada Asus'un da aynı şekilde, ikisini de dümdüz kullanırsan 150 TL' lik anakartta da fark olmaz.

Kisisel fikrim bu yonde ben hep sorun yasadim bu gigabyte de 2 adet faz yapisi fazla diye gerek yok bence ben boyle dusunuyorum ki dumduz kullanan biri degilim imkanin olur ise dedigim seyi yap bana hak vereceksin sende

• Her marka anakart geçti elimden merak etme, ama gidipte o Msi'ın 350-380 TL olması gereken anakartına 470 TL verip almam.

300-310 TL'lik Gigabyte H97'de bile, dual bios zaten çoğunda standart artık, sata ekspres ve M2 sata desteği var, Msi'ın ne Mate'in de ne de G43'ün de var, MSI Z97 GUARD-PRO ve G55 SLI modellerine ise M2 portu zor ilave etmişler, fiyatları da neredeyse 400 TL seviyesinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Her marka anakart geçti elimden merak etme, ama gidipte o Msi'ın 350-380 TL olması gereken anakartına 470 TL verip almam.

300-310 TL'lik Gigabyte H97'de bile, dual bios zaten çoğunda standart artık, sata ekspres ve M2 sata desteği var, Msi'ın ne Mate'in de ne de G43'ün de var, MSI Z97 GUARD-PRO ve G55 SLI modellerine ise M2 portu zor ilave etmişler, fiyatları da neredeyse 400 TL seviyesinde.

Sen bilirsin ben almam da kullanmamda hocam sert yazmanin ne anlami var babamizin mali sanki bunlar

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.