Şimdi Ara

3TB ve ustu harıcı harddıskler hakkında sorularım var..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dahılı 3tb ve ustu harddısklerı anakart desteklemıyorsa Wındows7'de 2tb gorme gıbı bır sorunu var. Gercı cesıtlı yazılımlarla halledılıyormus ama ugrasmak gerekıyor. Sorularıma gelınce:
    1: Harıcı dısklerde boyle bır sorun var mı? Dırek usb takınca 3tb goruyor mu?
    2: Bazı modeller Fırewıre800 desteklıyor. Ses kartı yuzunden fırewıre800 kartım var. Fırewıre800 den hardıskı pc ya baglasam usb2 veya usb3 e gore hız farkı ne kadar farkeder?
    3. 300 - 500 tl arası (3tb&4tb) hangı markayı onerırsınız?? Hız onemlı ama en onemlısı hardıskın saglamlıgı (bozulmaması) daha onemlı benım ıcın.
    Sorularımı cevaplayacak arkadaslara sımdıden tesekkurler....

• Eğer anakartın asus ise destekliyor hale getiriyor tek tuş ile.
  • 1-Anakartınızın yazılım güncellemelerini kontrol edin, büyük ihtimalle desteklemiyorsa bile güncelleme ile destek verilmiştir. Harici olarak takarsanız direk görmesi lazım.
    2-Sisteminiz USB 3.0 destekliyor ise en hızlı veriyolu USB 3.0'dır. Firewire hiç denemedim, USB 2.0 ile aralarında hız farkı olabilir.
    3-Hem dahili hemde harici olarak 30 TB disk arşivim mevcut. WD diskleri öneririm zira daha serin çalışıyorlar. Seagate diskler daha çok ısınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KiLLeR© -- 29 Temmuz 2013; 12:15:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeR©

1-Anakartınızın yazılım güncellemelerini kontrol edin, büyük ihtimalle desteklemiyorsa bile güncelleme ile destek verilmiştir. Harici olarak takarsanız direk görmesi lazım.
    2-Sisteminiz USB 3.0 destekliyor ise en hızlı veriyolu USB 3.0'dır. Firewire hiç denemedim, USB 2.0 ile aralarında hız farkı olabilir.
    3-Hem dahili hemde harici olarak 30 TB disk arşivim mevcut. WD diskleri öneririm zira daha serin çalışıyorlar. Seagate diskler daha çok ısınıyor.

Cevaplar ıcın tesekkur ederım.
  • Çabuk bozulmaması için cihaz çalışır durumdayken kablolarını çıkartıp takmayın. Böyle yapınca okuyucu kafa atabilir, bad sector oluşabilir. Durduğu yerde kolay kolay bozulmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ploff

Iyı gunler..
    Dahılı 3tb ve ustu harddısklerı anakart desteklemıyorsa Wındows7'de 2tb gorme gıbı bır sorunu var. Gercı cesıtlı yazılımlarla halledılıyormus ama ugrasmak gerekıyor. Sorularıma gelınce:
    1: Harıcı dısklerde boyle bır sorun var mı? Dırek usb takınca 3tb goruyor mu?
    2: Bazı modeller Fırewıre800 desteklıyor. Ses kartı yuzunden fırewıre800 kartım var. Fırewıre800 den hardıskı pc ya baglasam usb2 veya usb3 e gore hız farkı ne kadar farkeder?
    3. 300 - 500 tl arası (3tb&4tb) hangı markayı onerırsınız?? Hız onemlı ama en onemlısı hardıskın saglamlıgı (bozulmaması) daha onemlı benım ıcın.
    Sorularımı cevaplayacak arkadaslara sımdıden tesekkurler....

harici hardisklerde bir sıkıntı yok çünkü ben kullanıyorum ama dahili bir 3tb anakarta takarsanız ve anakart eski ise görmüyor bu durum benim başıma geldi bende bu sorunu asusun u3s6 kartı ile çözdüm windows kısmına gelince harddiski tam kapasite kullanmak için mbr değilde gpt olarak formatlkayacaksınız onda da şöyle bir sıkıntı var gpt olarak formatlanmış harddiski daha sonra harici olarak kullanmak için bir kutuya taktıgınızda tekrar format atmanız gerekiyor çünkü sistem görmüyor ama mbr olarak formatlanmış harddiski harici kutuya takarsanız sistem görüyor ve verilere ulaşabiliyorsunuz mbr de en fazla 2tb destekliyor bilginize

• Ali Arslan kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 3 tb lık diski harici dock ile laptopa bağlayıp GPT yaptığımızda sorunsuz tek parça olarak görüyor.
    Aynı şekilde bu işlemi tekrarlamadan masaüstü pc ye dock ile bağladığımızda 3 tb tek parça görüyor.
    Docktan çıkarıp ana karta sata ile bağladığımızda masaüstü pc göremiyor ve disk yönetiminden tekrar biçimlendirmemiz gerekiyor ve veriler siliniyor biçimlendirmede.
    Tam tersi ilk olarak masaüstü pc ye satadan bağlayıp 3 tb GPT yaptığımızda masaüstü görüyor ama bu sefer de dockta kullanmak istersek aynı pc görmüyor, laptop ta görmüyor ve tekrar biçimlendirerek harici kullanım için GPT yapmamız gerekiyor.

Şimdi soru şu : tekrar tekrar biçimlendirip GPT yapmadan hem dock ile harici olarak hem de sata ile anakarta bağlı şekilde görebilmemiz için ne yapmamız gerekiyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mehmetbey. kullanıcısına yanıt
    benim yaşadıgım sıkıntıyı sizde yaşamışsınız henüz bir çözüm bulamadım çünkü sataya baglı olan hddleri harici olarak kullanma gereği hissetmiyorum hissedersem zaten hariciden bağlayamam yoksa verilerim ucar gider şimdilik bu şekilde kullanmaya devam umarım siz sıkıntıyı çözersiniz
  • Ali Arslan kullanıcısına yanıt
    Sorun bana çok saçma geliyor ve çözüm bulabilirsem paylaşırım.
    Benim laptopum uefi biosu destekliyor fakat masaüstü pc dediğim asus anakart desteklemiyor.
    Acaba Laptopta harici dock ile GPT yaptığım 3 tblık bölüm uefi bios destekleyen yeni bir ana kartta biçimlendirme gerektirmeden çalışır mı?
    Bir de ben tüm diski bitlocker ile şifreleyip kullandığımdan dolayı benim yaptığım işlemler çok daha riskli bu nedenle sorunun neden kaynaklandığını öğrenmeye çalışıyorum.
    Sizin sata ile bağladığınız anakartın uefi bios özelliği var mı?
  • mehmetbey. kullanıcısına yanıt
    Günaydın daha önceki mesajımda anlatmıştım mbr formatında maks tek partitionda 2tb destekliyor eger anakart eski ise görmüyor. Eski sistemim p45 ds3r idi asus u3s6 ile çözdüm.Yeni sistemim panelimde yazmakta anakartım ise Gigabyte Z77 G.1 Sniper 3 bildiğim kadarı ile uefi desteği var. Anakarta direk sata üzerinden 2tb üzeri hdd bağlarsan mutlaka hddyi işletim sisteminde gpt olarak formatlamalısın yoksa tek partitionda göremiyorsun. Harici devre kartında sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama mbr formatlı olsada 2 tb üzeri tek partition bunu anlamış değilim örnegin bendeki 2 adet 4tb harici hddler umarım problemi çözersin kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.