Arcade model xbox360'ım birden 15 dakikalık bir oynama süresi sonrasında 3 kırmızı hatası verdi. Üstelik makina betonun üzerindeydi ve dediğim gibi sadece 15 dakikalık bir süreç sonunda bu hatayı verdi. Ancak elektrik prizini tekrar çıkarıp taktığımda bir sorun olmadan çalıştı. Tamamen hurdaya çıkması için kaç tane 3 kırmızı hatası vermesi gerekiyor. Ve bu 3k olayından sonra bı degısıklık oluyomu makınada ?
quote:
Orjinalden alıntı: S3RC@N
Arcade model xbox360'ım birden 15 dakikalık bir oynama süresi sonrasında 3 kırmızı hatası verdi. Üstelik makina betonun üzerindeydi ve dediğim gibi sadece 15 dakikalık bir süreç sonunda bu hatayı verdi. Ancak elektrik prizini tekrar çıkarıp taktığımda bir sorun olmadan çalıştı. Tamamen hurdaya çıkması için kaç tane 3 kırmızı hatası vermesi gerekiyor. Ve bu 3k olayından sonra bı degısıklık oluyomu makınada ?
Benim falcon 3 defa 3kırmızı verdi voltajdan oluyor takmaya gerek yok 0102 hata kodlu 3k ölümcül olan.
pekı bu hata kodunu nasıl anlıcaz bı yolu varmı ? yoksa dırek ekrandamı yazıo hata kodu su su dıe !?
hic bi kod falan yok sadece voltaj dan benimde basima 1 kere geldi en iyisi bi ups alin
pekı @Witch-king-05 neden hata kodu 0102 dıye yazmıs ? benımkı voltajdanmıdır ? ne kadar oynayınca 3k hatası cıkabılır ?
up
Sercan arkadaşım her 3k ölümcül değildir.Voltaj düşmesi,kobloların tam yerine oturmamaması v.b hatalarda 3k görürsün.bu sadece bir uyarıdır yani kısacası. ne zaman 3k görüceğinide allah bilirama kafana takma oynuyabildiğin kadar oyna,hatta para filan biriktir 3k görünce yenisini alırsın.Ben öyle yapıcam şahsen.
Boşuna korkmana gerek yok ,hiç falcon makinenin 3k gördüğünu görmedim,bikaç kişi söylesede tam olarak kanıtlayamadılar,açıkcası verebilir de ama artık kritik bir sorun değil ,her elektronik alet gibi bozulabilir sonuçta ,ama senin başına gelen şey gpu,ram veya leyimlerin atmasından dolayı çıkan temassızlık veya aşırı ısınmadan dolayı meydana gelen tekniksel bir arıza değil,sadece power kablosunun tam yerinde oturmadığı veya elektrik akımının,voltajın ani değişimlerinden dolayı makina uyarı veriyor ve kendini korumaya alıyor,benim ve çoğu arkadaşımın başına gelmiş bi şey zaten,
Uzun lafın kısası ,merak etme hiç bir sorun yok konsolda bu 3 kırmızı sandığın 3 kırmızı değil
Hata kodunu öğrenmek için konsolun üzerindeki connect tuşuna basılı tutup dvd açma tuşuna basacaksın ama 3 kırmızı yanıp sönerken sonra işte ışıklar 4 kere yandığında 0 falan böyle öğreneceksin ama seninkine gerek yok diyorumya aynı şekilde 3 defa 3 kırmızı aldım güç adaptörüne bak arkası kırmızı yanıyordur o yüzden oluyor.
1- Konsolu açıp üç kırmızı ışığın çıkmasını bekleyin. 2- Işıklar çıkınca Senkron düğmesine (memory card yuvasının sağındaki küçük düğme) basılı tutup DVD çıkartma (EJECT) düğmesine basın. Ring of Light yanıp sönmeye başlayacak. Hata koduna ulaşmak için kaç tane ışığın yanık olduğuna bakın ve şu kodlara göre kaydedin:
4 ışık da yanıyorsa : 0 1 ışık yanıyorsa: 1 2 ışık yanıyorsa: 2 3 ışık yanıyorsa: 3
Toplam dört kez Senkronizasyon + Eject tuşuna basınca, ışıklara bakarak, hata kodunuzu anlayacaksınız: 0102 gibi. Hata kodları şöyle:
0001 güç kaynağı problemi 0002 güç kaynağı problemi 0010 aşırı ısınma 0011 aşırı ısınma 0012 aşırı ısınma 0013 aşırı ısınma 0020 Bilinmiyor, muhtemelen aşırı ısınma 0022 GPU Hatası veya GPU ısınması 0102 Bilinmeyen hata - konsolun ne arızası olduğunu bilmediğini gösteriyor. Genellikle bir yerlerdeki kötü lehimden veya aşırı ısınmadan oluşan önemli bir hatadan kaynaklanıyor. Çok az sayıda durumda konsolun için açıp bazı yerlerde birikmiş nemi silmekle veya RAM'lerin üstüne sıcak hava üfleyerek sorunun giderildiği rivayeti olsa da, denemedik, emin değiliz. Siz de sakın konsolun içini açmayın. 0110 Bilinmiyor 1022 Bilinmiyor
Alıntıdır.
Eyvallah beyler cok yardımcı oldunuz tesekkurler DHyi seviyorum :D
quote:
Orjinalden alıntı: S3RC@N
Eyvallah beyler cok yardımcı oldunuz tesekkurler DHyi seviyorum :D
kesinlikle voltaj dan oluyor benimkide geçen gün 10 dk ara ile 2 kere verdi kırmızıyı fazladan firizde fiş varsa onları çekde oyna
Az önce bende xbox360 merakımdan dolayı 3k verdirdim hafifen fişi çeker gibi yaptım hemen 3k verdi :D
20 dk kadar önce konsolu açtım ve 3k gördüm.Burada yazan yöntemleri denedim ama hata kodunu alamadım..önce 3k çıktıkdan snra senkron tuşuna ve dvdrom tuşuna basdım 4 kırmızı hızlı şekilde yanıp sönmeye başladı aynı şekilde 4 defa yaptım 4k den sonra 2k ve 3k yanıyor ne anlama geliyor bilenleriniz bi yardımcı olursa sevinicemm..
4k tv ile bağlantı kablosunun takılı olmadığı anlamına gelir.onu ilk önce kontrol edin.2k makinenin aşırı ısındığını belirtir.(sanırım)3k ise voltaj ile ilgili olabilir.çünkü birden fazla hata çeşit almışsınız.
Olayı çakdım 4424 alıyorum 0020 yani neyse rahmetli olmuş.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme