ne kadarlık paket yeterli olur sadece voip için? görüşme kalitesi nasıl?
birde SIP kullanımı için paket sınırlaması var mı? yoksa büyük küçük tüm paketlerde serbest mi?
vodafone 250 mb pakette kullandım görüşme kalitesi güzeldi ama 250 mb ne kadar yeterlidir bilemiyorm sadece birkaç defa denemiştim ama bence yeterlidir...
Nokia E90 ta wirofon kurup tcell 3g ile 10 dk konuştum. 10 mb civarı veri trafiği oldu
bilgisayardan kullanan başka bir arkadaşta saniyede 8kb download 8kb upload yaptıgını söylemişti, 3G'de ikiside kotaya sayıldıgına göre sizin dediginize geliyor 1mb/dk veri akışı var(:
betamax servislerinden birine üye olup yanınada 1gb 3G paketi gerekiyor bedava dakikaların hepsini kullanabilmek için..
masraflı ve meşakkatli göründü açıkçası
avea 3g ile skype kullanıyorum sorun yok.
ben kullanıyorum,1gb internet paketi ile,hatta bulunduğumuz yerde 3g olmamasına rağmen,edge hızıyla voipraider ve skype ile sorunsuz konuşabiliyoruz.
şöyle hesaplayın,voipraider konuşma için 10kb-s up ve download yapıyor ,skype ise daha bonkör,5kb sn divarlarında... bu hesaptan sonuca ulaşabilirsiniz lakin skype gerçekten sorunsuz ama voipraider ,ping değerleri yüzünden yankılanma gecikme vs yapabiliyor. saygılar