Şimdi Ara

3G nasıl kullanılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
17.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 3G hizmeti nasıl kullanılır turkcell wap veya GPRS gibi ayarların telefona gelmesi gerekirmi ?

diyelim aylık internet pakedi satın aldım turkcellden hangi ayarlardan internete giricem ?

Diğer sorumda diyelim telefona messenger tarzı program yükledim bu programı 3G üzerinden kullanabilcekmiyim GPRS den mi bağlanıcam yoksa yine ?

teşekkürler..

• önce 3g yazıp 2323 e mesaj atacan sonra bulunduğun şehrin merkezine gidecen başka yerde çekmez şebekeni umts yapacan 3g yazısı cıkar çekim varsa kullanbilirsin normal internet paketini kullanacan
  • Telefonumuzu umts'ye nasıl ayarlayacağız ?? Ben 3G yazıp göndermiştim şuan internet paketimde var 3G yazdığı yerde , eski girdiğimden daha hızlı mı gireceğim internet sayfalarına ?? Ekstradan kontör gidecek mi peki yoksa paketten mi gidecek ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 21 Ağustos 2009; 18:53:34 >
  • telefon ayarlarından şebekeyi bul umts yi seç 3g ile daha hızlı girersin ekstra ücreti yok normal paketten gider
  • şebekeyi otomatik ayarlarsanız daha iyi olur.3g şebekesi dışında olursanız telefonunuz otomatik 2gye geçer.
    ayrıca görüntülü konuşma için herhangi bir ayara gerek yoktur.sadece 3g şebekesini aktif etmelisiniz.bunun için 2323 e 3G yazıp yollamanız yeterli.
    ancak interneti 100 mb cepten internet pakedi ile daha hızlı kullanamazsınız.çünkü adil kullanım sınırı var.normal gprs ile aynı hızda kullanırsınız.3 operatördede durum böyle
    yüksek hızları sadece bilgisayar için olan paketlerde kullanabilirsiniz.yani kotalı internet paketleri hızlı kısacası parayı veren düdüğü çalıyor.
    kotalı paketlerde şu an en yüksek hız 7.3 mbit falan.telefonunuz daha düşük hızıda destekliyor olabilir.o yüzden vınn modem kullanılmalıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RoyalBlue* -- 21 Ağustos 2009; 20:12:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanBest

şebekeyi otomatik ayarlarsanız daha iyi olur.3g şebekesi dışında olursanız telefonunuz otomatik 2gye geçer.
    ayrıca görüntülü konuşma için herhangi bir ayara gerek yoktur.sadece 3g şebekesini aktif etmelisiniz.bunun için 2323 e 3G yazıp yollamanız yeterli.
    ancak interneti 100 mb cepten internet pakedi ile daha hızlı kullanamazsınız.çünkü adil kullanım sınırı var.normal gprs ile aynı hızda kullanırsınız.3 operatördede durum böyle
    yüksek hızları sadece bilgisayar için olan paketlerde kullanabilirsiniz.yani kotalı internet paketleri hızlı kısacası parayı veren düdüğü çalıyor.
    kotalı paketlerde şu an en yüksek hız 7.3 mbit falan.telefonunuz daha düşük hızıda destekliyor olabilir.o yüzden vınn modem kullanılmalıdır...

ben 100 mb ile 3g de daha hızlı giriyorum edge den bariz farklı hızlı giriyor neye dayanarak hızlı giremezsiniz dedin mantıken de girilmesi doğru olan

• nasıl bariz fark gördün
    yoksa kendini hızlı olacağına şartladığın içinmi öyle sanıyorsun
    operatörler bunu söylüyor zaten inkar edilen yada gizlenen bişey değil.3G şebekesinde olman illa hızlı olacağı ve hızın kısıtlanmayacağı anlamına gelmez.

gerçek 3g hızını kullanabilmen için telefon ayarlarından apn:"Turkcell 3G" yazmalısın ama tabi bu apnyi kullanabilmen için kotalı 1gb,4gb,8gb gibi 3g internet paketlerinden birini satın alman gerekiyor.
    diğer apn'ler "wap" ve "internet"in hızları düşüktür.ve bu apnler üzerinden 100 mb internet pakedini kullabiliyorsun ve veri aktarım hızı 0.32 mbit civarıdır.yani baştada dediğim gibi parayı veren düdüğü çalıyor.
    operatörler böyle bir ayırım yapıyor.
    eğer sende denemek istersen telefonunu kabloyla bağla bilgisayara ve "wap" ile "internet" apn erişim noktalarını kullanarakwww.speedtest.net ten hız testi yap.
    dowload hızının 0.32 mbit olduğunu görürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RoyalBlue* -- 22 Ağustos 2009; 16:36:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3G sim kartı ile uyumlu netbooklar var..Mesela turkcelin verdiği..Bu cihazı ayrı alıp..Türkcell hattımızıda 3g ye açtırım netbook ile kullanabiliriz değilmi..Bu şekilde önerirmisiniz..Hiç evde telefon hattı modem vs ile uğraşmak istemiyorum..Sizce performanslı olurmu..Acaba türkcell in sadece kullandığım hattı 3g ye açması ile ayda ne kadar ücret öderim..Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanBest
    nasıl bariz fark gördün
    operatörler bunu söylüyor zaten inkar edilen yada gizlenen bişey değil.3G şebekesinde olman illa hızlı olacağı ve hızın kısıtlanmayacağı anlamına gelmez.

gerçek 3g hızını kullanabilmen için telefon ayarlarından apn:"Turkcell 3G" yazmalısın ama tabi bu apnyi kullanabilmen için kotalı 1gb,4gb,8gb gibi 3g internet paketlerinden birini satın alman gerekiyor.
    diğer apn'ler "wap" ve "internet"in hızları düşüktür.ve bu apnler üzerinden 100 mb internet pakedini kullabiliyorsun ve veri aktarım hızı 0.32 mbit civarıdır.yani baştada dediğim gibi parayı veren düdüğü çalıyor.
    eğer sende denemek istersen telefonunu kabloyla bağla bilgisayara ve "wap" ile "internet" apn erişim noktalarını kullanarakwww.speedtest.net ten hız testi yap.

100mb internet paketi kullanıyorum. Dediğini yaptım. Telefonu modem olarak kablo ile bilgisayara bağladım ve turkcell internet ile speedtest.net 'e girdim ve download hızını 2.5 olarak gördüm. Zaten telefonum maksimum 3.6 hız sağlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: *RoyalBlue*

nasıl bariz fark gördün

internet konusunda yardım edermisin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.