Şimdi Ara

3DS MAX + VRAY DONANIM TESTİ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
21.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemci ısısı performansa etki etmiyor, ki dediğin ısı - 58C, yük altındaki normal sıcaklık. Chipset de aynı şekilde.

Kendi izlenimlerinden şöyle bir şey fakettim, RAM ısındığında ufak bir performans düşüşü yaşanabilir.
  • dual intel xeon E5430
    8gb 667 ram
    max 2009 64 bit

8.55dk

3DS MAX + VRAY DONANIM TESTİ

Orijinalden alıntı: Alx

İşlemci ısısı performansa etki etmiyor, ki dediğin ısı - 58C, yük altındaki normal sıcaklık. Chipset de aynı şekilde.

Kendi izlenimlerinden şöyle bir şey fakettim, RAM ısındığında ufak bir performans düşüşü yaşanabilir.

yorum için teşekkürler. demek ki 60-70 lira verip soğutucu almaya gerek yok benim için. aslında en güzeli windows 7'ye geçip 4gb daha ram alarak ram'ı 8gb'a çıkarmak galiba.
  • evet i7 sonucu görsek fiyat performans açısından i7 vs. core2quad karşılaştırması yapabiliriz :)

Render süresi : ~9 dk 12 sn
    i7 920 @ 2.8 GHZ 32C den yukarı çıkmadı 3gb 1066 MHZ ram 4870 512 mb GDDR5 ekran kartı.3dsmax 32 bit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcmn -- 30 Temmuz 2009; 16:44:18 >

bende size bişi danışcam 3dsmax a optimasyon gibi bişi varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcmn -- 31 Temmuz 2009; 11:10:20 >

Orijinalden alıntı: gael

bu testin aynisi burda da var
    http://www.tr3d.com/index.php?f=4&oku=4632&id=forum

Sadece orada değil...
  • Slm arkadaşlar!
    Buraya uygun düşüp düşmeyeceğini bilmiyorum, ama forumda uygun bir yer varsa haber verirseniz sevinirim...
    Neyse konumuza dönelim;
    Bu aralar yeni bir masaüstü sistem almayı düşünüyorum ama kafam karışmış durumda. Kafamı karıştıran ise 3D Max adlı programda render alırken yeni sistemlerin ağır kalması!!! 3D Max'te render alma süresi (tabii v-ray de) 1.6 ghz core2 duo 3 gb ram'li 8600m GS modeli ekran kartlı laptop'ımda 17 dk iken; AMD core2 quad 2.6 ghz 4 gb ram'li ve 9600 nvidia (1902 paylaşımlı bellekli) ekran kartlı daha bir kaç haftalık olan bir makinede ise aynı dosyanın render alım süresinin 28 dk sürmesi!!!
    3D Max teki her türlü ayar aynı, modellenmiş dosyanın kamera açısı bile değiştirilmeden diğer makinede test ediyorum ve masaüstü sistem geri kalıyor!
    Burdaki sorun sizce ne olabilir? Veya çözüm önerisi olan varmıdır?
    Ayrıca 1000 tl veya 700 tl yi geçmeyecek 2 masaüstü sistemde yine aynı süreyi mi yakalarım?
    Render alırken sadece cpu ve ram mi önemlidir yoksa ekran kartı gpu su veya ram i de önemlimidir?
    Umarım derdimi anlatabilmişimdir...
    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

• renderda ekran kartının önemi yoktur.

32bitlik sistemde 3dsmax 2gb rami bile kullanamaz. genelde 1.2-1.7 ram kulanımı aralığında çöker.

bu iki testte sorun var gibi görünüyor. çünkü biri 2 çekirdek diğeri 4 çekirdek. renderda 2 çekideğin 4 çekirdeği geçmesi çok zor. vray versiyonları farklı olabilir mi? çünkü bazı kırık vray veya demo vraylerde çok büyük hız farklılıkları mevcut.
    çöker derken neyi kast ettiniz?
    Ayrıca iki program kırık, ama hiç bir şeyleri farklı değil.
    Dün gece bu sayfadaki testi denedim 41 dk 54 sn sürdü. Bunu da belirtmek istedim...
  • 32bit 3dsmax'in maximum kullanabileceği ram miktarı 1.7gb. ama ben 64 bite geçmeden önce çok denemiştim 3dsmaxin ram kullanımı 1.2gb'tı geçtikten sonra stabilitesi bozuluyor ve hata veriyor, renderı tamamlayamıyor. 3dsmaxi kapatıp açmak gerekiyor.

eğer yukarıdaki tr3d linkine bakarsanız orada daha yavaş X2 işlemciler bile sizin makinaya yakın performans vermişler. malesef kıyaslayabilmek için X4 işlemci testi bulamadım ama makinanızda problem var gibi görünüyor. desktop makinanızın quad core olduğuna eminmisiniz?
  • the sephia tone un bahsettiği laptop benim , pc de başka bi arkadaşımızın ,, benim laptopta (( 1.6 ghz core2 duo 4 gb ram 8600m GS modeli ekran kartı)) bu test 41 dk 54 sn sürdü , bu özellikler için bu değer nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraçoğlu -- 3 Ağustos 2009; 18:21:23 >
    3DS MAX 2009 64 BIT VISTA PREMIUM
    V-Ray Demo 1.5 SP2
    21:58:02

İşlemciyi yükseltmem lazım en kısa zamanda, phenomII'ye geçmek lazım, biraz ucuzlasa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraçoğlu -- 13 Ağustos 2009; 0:05:35 >

yardımcı olursanız çok sevinirim
    hyperx DDR3 1333mhz 8gb ram
    Sapphire ATI HD 4890(O.C) 1gb 256bit GDDR5
    Anakart - Gigabyte GA-EX58-Extreme
    Windows 7-64bit
    3dsmax 2009 Sp1 64bit
    vray 1.50 sp2

Arkadaslar overclocklu alıyorum genelde renderları. bu sefer yapmadan aldım renderı.render ıslemı bıter bıtmez kasanın ısı derecesıne baktım 45 derece

Time : 9dk-34sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykosif -- 23 Ekim 2009; 12:09:26 >

Konuyu güncelleyeyim dedim .
    Buyurun bir sonuç daha:

i7 920 @ 3600Mhz
    6GB ram 1800Mhz - 9-9-9-27
    QPI = 6480 Mhz
    Uncore = 3600Mhz
    8800GT - 512mb
    Windows 7 RC - x64
    MAX 2009 SP1 x64
    VRAY 1.50 SP2 x64

SÜRE: 7dk 5sn

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.