Şimdi Ara

3ds max için Ekran kartı ve sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben profesyonel anlamda 3d max vray kullanmak ıcın pc toplamak ıstıyorum fakat birçok bilgi var bununla ilgili kafam karıştı.

1- Profesyonel Ekran kartı ile Oyun ekran kartlarının farkı nelerdir? Anlamadığım birşey var 500 tl lik oyun grafik kartında MB/GPU/bit hızları daha iyiken nasıl oluyorda 500 tl lik profesyonel kartlarda (firepro,fire gl Quadro ..) cok düşük oluyor ve bu kart 3d max te daha ıyı bır performans gosteriyor?

2- Eğer bu profesyonel kartlardan alacak olursam hangilerinden önerirsiniz şimdilik 500 600 tl butçe ayırdım buna

3-İşlemci; Amd 3dmax te ıntelden daha ıyı verıler gösterıyor, karsılastırma yapan sıtelere baktım, amd phenom II x6 mı almalıym

4- Anakart ne tür bişey alınır 400 500 tl de onun ıcın ayırdım

5 Ram ıcın kingston hyper x 2000 mhz dusundum 6g falan yeterlımı,

yorumlarınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler

• 1. Oyun ile tasarim cesitli bakimlardan benzer konulari icinde baridirsada esasen farkli seylerdir.. Oyun oynamak icin, bunun icin optimize edilmis olan ekran kartlari, kismiyette goruntunun hizli ve akici bicimde yansitilmasini saglar. Bu hizi saglamak icin detaylardan feragat edebilir. O detaylari almak icin iyi bir ekran karti alirsiniz. Boylece hem detaylar artar, hem de bunu isleyen islemcinin hizili olmasindan dolayi karenin goruntulenme hizi artar..

Gercekten cizim amacli kullanilan bir ekran kartinda ise olay cok ciddi sekilde farklidir.. Onun hizi isledigi kare sayisina gore hesaplanmaz.. isledigi detay sayisina ve bu detaylari ne kadar cabuk isledigine gore hesaplanir. Bu sebepten kareleri hizli vermek gibi bir niyeti yoktur.. Onun yerine karelerdeki butun detaylari vermeye yonelik bir amaci oldugu icin oyunlarda yavas kalacaktir.

2. Profesyonel cizimler pesindeyseniz ve ayni sistemde oyun dusunmuyorsaniz, QuadroFX ekran kartlarini tercih edebilirsiniz.. ama hayatinizda az-cok oyun varsa, tercihen oyun ekran karti da alabilirsiniz ama onerim bu oyun ekran kartinin biraz guclu olmasidir. Gunumuzde bir cok AMD ve Nvidia ekran kartinin 3D Max ve Adobe programlarini hizlandirma yetenegi var.. Bu sebepten ciddi bir profesyonellik olmadigi surece QuadroFX'ler yerine bu oyun kartlarini tercih edebilirsiniz..

3. Her ne kadar ozellikle cizim makinalarinda uzun suredir, Intel urunlerini tercih etselerde; aslinda bu tip programlarda AMD islemciler kismen daha iyi.. AMD islemcilerinin 3D imaj yaratma performasi gayet guzel.. Dilerseniz Intel islemcilerde tercih edebilirsiniz, ama ilgili performansda sonuc almak icin, biraz daha para vermek gerekiyor.. 6 cekirdekli bir islemci tercih edebilir veya simdilik 4 cekirdekli bir islemci tercih edip, gelecek yeni teknoloji icin sadece islemciyi degitirebilirsiniz.. Yakinda Bulldozer mimarisinden islemciler gelecek ve iyi islemciler olacagi tahmin ediliyor. Gunumuz 6 cekirdekli islemcileri, uygulama render yaparken, hali hazirda hantallasmadan baska, gunluk islemleri de gerceklestirmek icin fazladan cekirdege sahip olmaniz anlamina gelir...

4. Ilerideki islemcileri desteklen, gercekten guzel anakartlari tercih edebilirsiniz..

5. RAM dedigimiz hadise, bir programin ekleri beraber yuklendiginde (add-on), programin tumunun burdan calistirilmasini saglar. Harddiskler genelde yavastir ve RAM'lerin az olmasi durumunda; programin butun ekleri RAM'den calistirilmadigi icin, harddiskin yavasligina mahkum olmus olursunuz.. Bu sebepten kaliteli genis alana sahip ve yukek performansli ramleri tercih edebilirsiniz.. ama malesef AMD anakartlarinda 3 parcali ram destegi bulunmamaktadir.. Bunun yerine 2 veya 4 parcadan olusan 4-8-16gb ramleri tercih edebilirsiniz..

eger bu konularda hemfikir olunduysa, kafanizdaki son dusunceye gore bir oneri verebilirim..

• Profesyonel çizim için makul fiyatlı bir kasa topladım sizce nasıl ?

Amd Phenom x4 955 255 tl

Gigabyte 880GA DDR3 1866 mhz anakart 250 tl

Kingston 2*2=4gb hyperx ram 220 tl

Nvidia Quadro fx600 grafik kartı 400tl

Xilence 500 w kasa 150 tl

= 1275

oyun oynamam çizim yaparım diyen arkadaşlar varsa düşünebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amelyus

Profesyonel çizim için makul fiyatlı bir kasa topladım sizce nasıl ?

Amd Phenom x4 955 255 tl

Gigabyte 880GA DDR3 1866 mhz anakart 250 tl

Kingston 2*2=4gb hyperx ram 220 tl

Nvidia Quadro fx600 grafik kartı 400tl

Xilence 500 w kasa 150 tl

= 1275

oyun oynamam çizim yaparım diyen arkadaşlar varsa düşünebilir.

Bir noktada sizi bilgilendireyim.. ilgili anakarti onermem..
    kasa da cok anlamsiz olmus..
    kasada harddisk yok..
    olusturulacak imajin ve bunu olusturacak programin kullanim boyutuna gore ram yetersiz..
    evet islemci is gorur.. ama soylemeliyim ki bu kadar basit olmuyor.. o fiyatin takriben 1750 ila 2000tl gibi bisey olmasi gerekir.. hatta belki biraz daha fazla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 10 Nisan 2011; 15:55:30 >

• harddısk elımde var dıye yazmadım

anakart ne onerırsınız bu sıstem ıcın kasa nıcın anlamsız ?
  • Gigabyte anakartlar yerine tercihen Asus, MSI, Sapphire gibi anakartlari secmenizi oneririm.. Hele ki, ileride buldozer mimarisine gecmeyi planliyorsaniz, MSI anakarlari tercih edebilisiniz..
    Eger buyuk dosyalarla ve bol ekli programlarla calisacaksaniz 2x4gb veya 4x2gb 1333 veya 1600mhz ramler daha iyi..
    kasanin markasi ve modeli acik degil..
  • Merhaba 2000 TL bütçe için tavsiye ettiğiniz donanımı yazabilir misiniz?
    Markaları ile birlikte.
    Şimdiden teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AMD Phenom II X4 955, 3200MHz, Black, Soket AM3, İşlemci 244,00 TL
    MSI 890FXA-GD70, Amd 890FXA, Soket AM3, DDR3-2133, Anakart 364,48 TL
    2 Adet G.SKILL Ripjaws (F3-10666CL9D-4GBRL), 4 GB Dual KIT (2x2GB), DDR3-1333MHz 173,85 TL
    PNY nVidia Quadro VCQ600-PB, 1GB, 128Bit, GDDR3, Ekran Kartı 346,18 TL
    CORSAIR Force Serisi (CSSD-F60GB2-BRKT), 2.5inç, 60GB, SATA, SSD (2.5inç/3.5inç Çevirici Dahil) 257,73 TL
    AEROCOOL VS-9 (AE-VS9P), Power Yok, USB, Ses, Siyah Kasa 96,08 TL
    HIGH POWER, Absolide, ATX, 650 Watt (HPC-650-G14C) 170,80 TL

Ara Toplam : 1.653,10 TL
    KDV Toplam : 297,56 TL
    KDV Dahil Toplam Fiyat : 1.950,66 TL

anakart daha sonra yeni cikacak islemcileri destekliyor. sadece bios guncellemesi yapmak lazim...
    toplamda 8gb ram..
    1 adet SSD, sadece sistem harddiski olarak kullanacak ve hizi baya arttirir.. arsiv dosyalarini baska bir harddiskte tutarsaniz guvenli olur..
    kasanin sogutma sistemi yeterli..
    guc kaynagi gayet iyi..
    dilersen islemci icin guzel bir sogutucu alabilirsin...

• Teşekkürler.

Daha önce hiç AMD kullanmadım, intel i5 2500 3.30 ghz düşünüyordum sence hangisi daha iyidir?

Ekran olarak önerebileceğin bir marka var mı?

Bir de Fiyatlar nereden? Ankara da tavsiye edebileceğin bir yer var mı?
  • @Amelyus,

İmkanın varsa Amd'nin Bulldozerini bekle.. 3dmax,Adobe(cs4,cs5) gibi programlar çoklu çekirdekleri verimli kullanabilen programlardır..Bu nedenle
    intel tarafında 4 çekirdeğin üstünde senin bütçene uygun işlemci olmadığı ve intel işlemcilerin render da amd işlemcileri geçebildiğinin yalan olması
    ve amd işlemcilerin hem fiyatların alınabilir hemde render da performansının yüksek olması nedeniyle amd/bulldozer tavsiye ederim.
    İşlemci almak senin için acilse, Amd X6 serisinden birini al, derim.
  • buldozerin tahmini çıkış tarihi nedir?
    Bir de fiyatı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pazwant

Teşekkürler.

Daha önce hiç AMD kullanmadım, intel i5 2500 3.30 ghz düşünüyordum sence hangisi daha iyidir?

Ekran olarak önerebileceğin bir marka var mı?

Bir de Fiyatlar nereden? Ankara da tavsiye edebileceğin bir yer var mı?

onerisini verdigim islemciye gore Intel biraz daha iyi ama sonucen yeni Buldozer islemcilerine gectiginizde daha iyi olacak..
    sistemi Eksenbilgisayar'dan topladim..
    ekran olarak oncelikli olarak samsung oneririm.. DVI girisi olmasi onemli..
    2. onerim ise "Benq" olur... baya guzel ekranlari.. Apple'a panel uretiyordu bir suredir.. o yuzden goruntu kalitesi gayet iyi..

quote:

Orijinalden alıntı: pazwant

buldozerin tahmini çıkış tarihi nedir?
    Bir de fiyatı?

Haziran gibi cikis yapacagini biliyoruz. belki biraz one cekilebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 11 Nisan 2011; 15:42:00 >

• Bu konuyla ilgili arama yaptığımda bunu buldum. 3d max için Ekran kartı seçimi
    Umarım size de yardımcı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codanow -- 4 Mayıs 2013; 10:38:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.