Şimdi Ara

3D televizyonlarda sona mı geliyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schiffsführer
    Herkesin evinde 3d lcd vardır elbet salonunda. Kaçınız 3d film indirip izledi? Ya da kaç kere indirip izlediniz? Kullanılmıyor ki. Bence de kaldırsınlar. Ayrıca 4k konusunda katılmıyorum. Örnek olarak 4k tv de TRT 4Kyı açıp izleyin. Farkı bariz göreceksiniz. Düz mantıkla 4 kat daha fazla detay sunuyor.


    Bence kişiden kişiye göre değişir. 3D film benim için bir keyiftir ve sinemada da sürekli kendi gözlüğümü götürür, öyle izlerim. Ayrıca bir diskimde sadece 3D filmler var ve 70-80 tane falan. Sürekli sinemaya giderim. Hatta bu hafta sonu bakmıştım. 2 tane iyi film geliyor. 2 tanesine aynı gün gidebilirim belki. Kendi gözlüğümü götürüyorum. Bazı insanlar izlerken gözleri yoruluyor veya burnu acıyor falan. Kendi gözlüklerini seçip götürüp izlesinler, ağrımaz. Ben ise, gözümde 3D gözlükle isterse 10 tane film izleyeyim, ne başım ağrır, ne gözlerim yorulur ne de gözlerime bir sorun olur maşallah. Şu an bilgisayarıma bağlı 32 inç LG 3D TV me bakarak yazıyorum. Her şeyini beğeniyorum. 4K istemem ama 3D mutlaka isterim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: fantomasds
    Gözlük kullanan bir kişiyim 3d için de gözlük takınca burnum ağrıyor.

    Siz Alain Mikli alıp, sinemaya giderken götürüp izleyin...
    http://www.bimeks.com.tr/urun/131980/lg-ag-f270-designer-3d-gozluk.aspx

  • Bu 3D olayını yeterince iyi kullanamadılar bence. Ücretsiz özel 3D içerikler (belgeseller animasyonlar filmler) olmalıydı satılan televizyonlarda.

  • Vr de 3d gibi yalan olur.. Gözlükle yada kaskla kablolarla olmaz bu iş..Gelecek holagram görüntülerde

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vesago

    Vr de 3d gibi yalan olur.. Gözlükle yada kaskla kablolarla olmaz bu iş..Gelecek holagram görüntülerde


    Hologram 20 sene sonra kullanılır olacak ancak, aynı 20 sene önce vr kaskları küçücük ekranlı ve uçuk fiyatlı olduğu gibi şu anki en iyi hologram aleti hololens de küçücük ekranlı ve 3 bin dolar fiyatı var vr çıkalı 20 sene oldu ve gelişti evlere 1-2 sene içinde kesin girecek hologram da 20 senede anca gelişip girer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 3 Mart 2016; 2:26:38 >
  • İnsanlar 4k TV'leri bile ucuz oldukları için alıyorlar, 1399 liraya 43" 4k satılıyor, görüntü çok önplanda olsaydı 8k TV'ler halen uçuk fiyatlarda olmazdı, millet hücum eder fiyatı düşürürdü, o da olmadı OLED ekranların fiyatı düşerdi, şu an en uygun OLED 52" 3999 lira.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostrain
    Bu 3D olayını yeterince iyi kullanamadılar bence. Ücretsiz özel 3D içerikler (belgeseller animasyonlar filmler) olmalıydı satılan televizyonlarda.

    Esasında evet. 3D film çekerken ne kadar emek harcarsan o kadar iyi oluyor. Mesela en iyi çekilen filmlerden birisi Avatar ve o filmi 3D izlediğin zaman muhteşem geliyor. Fakat diğer filmlerde o kadar uğraşmıyorlar.
    Mesela 3D filmlerin en güzel gelen yanı, ekrandan yüzünüze doğru dışarı çıkan objelerdir. Ama pop out 3D denilen bu görüntüyü pek yapmıyorlar. Oysa filmlerin derinliğini biraz daha arttırıp, içeriği biraz daha ekran dışına taşısalar o zaman izlemesi çok daha keyifli olacak.
    Millet neylesin TV nin içinde yeralan 3D yayını. TV ekranından ne kadar dışarıda olursa o kadar makbul. Mesela bir filme gitmiştim. Filmde kuşlar uçuyordu. Sanki perdede değil de sinema salonunun içinde uçuyor gibiydiler. Öyle 3D deneyimi istiyoruz...




  • halkımız kullanamcağı teknolojiye boşu boşuna para verdi,60 yaşında insanlar bile illa 3 d li tv ye para yatıyorıyor daha kumandanın nerden açılıp kapanmadığını bile bilmiyorlar hele yanlış bir yere bastılarmı artık telefonlarımız susmuyor,4k da ayı olcak sadece para tuzağı insanlarımız kullanmadığı teknolojiye boşu boşuna para veriyor sadece benimde olsun diye.

  • Sacma sapan bir şeydi zaten. Tvyi aldim 2 tane pilli gozluk cikti icinden. Direk sahibindene koyup 90 liraya okuttum aninda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıl içinde 2 kere kullandım ve pekde haz etmedim yani boşa yatırım yaptık öylece duruyor tv nin üstünde.:D

  • 3dtorrent'i verimli kullanacak kotan varsa eh işte. Ama sinemada 3d'den kaçıyorum. Göz yormaktan başka bir şeye yaramıyor çoğu filmde. Ama mesela jurassic world 3d'nin hakkını veren bir filmdi ve çok keyif aldık. Bence ihtiyacı olanın,isteyenin, kullanabilenin alması herkese dayatılmaması daha iyi. 3d yerine daha iyi işlemciyle aynı fiyata verebilir üreticiler ve bu bir çok kullanıcı içinde daha mantıklı olur.

  • 3d vision lı monitör almıştım süper kazık yedik nvidia dan. Aslında çok süper bir teknoloji idi. Civizilation, witcher 2, gta vb oyunları 3d oynamak gerçekten hissiyatı bir kat daha artırıyordu. Neden tutulmadı bilemiyorum, aklıma gelen 2 sebep yüksek maliyet ve ekstra cihaz kullanmanın verdiği zorluk yani alışkanlığı yıkamama!

  • bu tarzda 3d zaten cok fonksiyonel değil...bundan sonraki tvlerde bence ekran bile olmayacak..:D evin içinde sadece bi kutu ve herkes sanal gerceklik gozluklerinden dunyadan daha da arınarak bu işi hal edecek...5 kişi bir odada herkes kendi yayınını seyredecek ve muhtemelen kimse kimseden haberdar olmayacak..

  • Bence herkese 4k tvleri satacaklar arkasından şimdi de 4k 3D çıktı deyip onu satmaya çalışacaklar çok bariz belli

  • 3D televizyonlar su an bes para etmez cunku herzaman yaninda gozluk gibi bir aparata ihtiyac duyyo ve belirli bi ev duzeninizin olmasi gerek , bunu herkez yapamaz. ve sizde cok iyi biliyosunuzki sinemada ble uc boyutlu film izleseniz bence gereken tadi vermiyo, belcikada oturuyorum avrupanin en gelismis sinemasa salonlarindan biri var kinepolis, lazer 3d reklamini yaptilar gittim ama yine gercek bir 3d tadi yok , 3d diye bir sey yok aslinda tamamen yalan. televizyonlarda bunu basaramazlar 3d hologramla olur ki su anki teknoloji bunu yapamaz biz kulllanicilar icin . 3d sadece oculus rift samsung vr gibi cihazlarla gercek hissi verir aksini dusunmuyorum hepsi palavra

  • 3D için içerik Nasıl az anlamış değilim. Pekcok film var 3D olarak, internette biraz arayınca bulunabilecek. Ama 4K içerik ise gerçekten yok denecek kadar az.

  • 3d 4k dan daha iyi bir teknoloji,içeriğin içine çekiliyorsun kaliteli bir çekimde...



    sadece gözlük kısmı bir türlü geçilemedi,gözlüksüz 3d nin üstüne gitmedi üreticiler,üreticide tembel,kolaya kaçıyor...

  • 3d ilk projeksiyonda deneyimledim daha sonrasında alış veriş merkezlerinde panasonic firmasının odalarında denedim. İlk izlenim harika idi. Optoma hd25e aldım 3d izledim izlettim kaliteli olan yapım lar ile dandik olan 3d yapımlar arasında çok fark vardı. İsmini hatırlamıyorum havada uçuşan efektler neyse kaliteli olan yapımlarda oluyor diğerlerinde sadece derinlik hissi oluyordu.

    Ben ve eşimin gözleri çok ağırdı ve baş ağrısı yaptı. Sonrasında pasif gözlüklerle deneme şansım oldu oda başımda ağrı yaptı. Birde gözlük kullanıyorum üzerine bir gözlük daha benim için eziyet.

    Kısaca 3d ilk etapda çok zevkli sonrasında eziyet ve sürekliliği olmuyan bir deneyim.

    Bu oculus içinde aynı. Alışveriş merkezlerinde para ile 5dk deneyimleniyor ve deneyim şansım oldu. Ve kesinlikle ilk etapda zevkli ama sonrası için süreklilik arz etmiyor. Bu benim görüşüm tabi.

    İlk çıkan ürün ilgi duyuyorsunuz kullanmak istiyorsunuz ama süreklilik ve ergonomi sizi çok zorluyor.

    Ben sadece şunu istiyordum 3d de. Hani el konsolu vardıya nintendonun 3d olarak görüntü veriyordu hiçbir aparat olmadan gözlük olmadan onun gibi bir sistemi neden tv yada projeksiyona adapte edemiyorlar. O zaman ne gözlük derdi olur nede gözlük kullananların üst üstde gözlük takması.





  • 3d filmler artsaydı süper olurdu yav :(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski modeller kıymete biner başkada birşey olmaz

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.