Şimdi Ara

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü (87. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.388
Cevap
21
Favori
222.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: Fora61

Merhaba arkadaşlar bende aranıza dün almış olduğum Optoma Gt750XL ile katılmış oldum. Daha önce niye projeksiyon cihazı almamışım diye çok pişman oldum açıkcası. Dev bir ekranda oyun oynamak ayrı bir zevkmiş gerçekten. İlkdefa projeksiyon cihazı kullandım için sormak istediklerim var. Sordum sorular çok komik ve kolay olabilir sizin acınızdan üstadlar mazur görün :)

1- Cihazı kapattımız zaman 10 dan geri sayarak kapanıyor cihaz ama kırmızı ışık hala yanıyor. Işığıda kapatmak için elektirik kabloısunumu çekmemiz lazım?

2- Arkdaşın getirdiği Bluray cihazından 3d görüntü alabildik. Ama Play Stationda 3 de aynı filimi 3d desteklemedi sebebi ne acaba Play Station sürekli internete bağlı olduğu için yazlımı günceldir. Ne yapmam gerekiyor?

3-uncharted 3 aldım denemek için ama 3 de ye geciremedim?

4-Cihaz duvarda hafif yan duruyor görüntüsü bunu düzeltmenin bir yolu varmı ?

Şimdiden cevaplarınız için tşk ederim :)

O cihaz da lens shift yok saga ve sola bozulmayı duzeltmez sin yukarı aşağı olanı KEY stone bolumunden duzelt Play station da oyun oynaman İcin 3 d. Hdmi 1.4 kablo gerekli yoksa olmaz birde kırmızı ışığı sormuşsunuz o tv de nasıl acik kalıyor aa standby konumu bunda da aynı fakat genelde biz uzaktan kumandali priz alıp kumandadan prize gelen elektriği kesiyoruz stant by dada kalmıyor priz 3 tane li olarak 70 tl galiba icinden çıkan tek kumandada 3 nünde açıp kapatıyor

Üstad cevapların için tşk ederim. Cihazı kapattıkdan sonra kendimiz elektirik fişini çeksek bir sorun olurmu ?
    Birde cihazı alıyoken 1.4 kablo aldım ne oyunu 3d yapabildim nede filimi Play Stationda. Blureyde izledim ama 3D.Yazılımla ilgili bir sıkıntımı var acaba sürekli güncel tutuyorum yazılımı online oyun oynadım için.
  • bende o seride oynadım oyun süper oluyor gerçekten..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Merhaba arkadaşlar bende aranıza dün almış olduğum Optoma Gt750XL ile katılmış oldum. Daha önce niye projeksiyon cihazı almamışım diye çok pişman oldum açıkcası. Dev bir ekranda oyun oynamak ayrı bir zevkmiş gerçekten. İlkdefa projeksiyon cihazı kullandım için sormak istediklerim var. Sordum sorular çok komik ve kolay olabilir sizin acınızdan üstadlar mazur görün :)

1- Cihazı kapattımız zaman 10 dan geri sayarak kapanıyor cihaz ama kırmızı ışık hala yanıyor. Işığıda kapatmak için elektirik kabloısunumu çekmemiz lazım?

2- Arkdaşın getirdiği Bluray cihazından 3d görüntü alabildik. Ama Play Stationda 3 de aynı filimi 3d desteklemedi sebebi ne acaba Play Station sürekli internete bağlı olduğu için yazlımı günceldir. Ne yapmam gerekiyor?

3-uncharted 3 aldım denemek için ama 3 de ye geciremedim?

4-Cihaz duvarda hafif yan duruyor görüntüsü bunu düzeltmenin bir yolu varmı ?

Şimdiden cevaplarınız için tşk ederim :)

O cihaz da lens shift yok saga ve sola bozulmayı duzeltmez sin yukarı aşağı olanı KEY stone bolumunden duzelt Play station da oyun oynaman İcin 3 d. Hdmi 1.4 kablo gerekli yoksa olmaz birde kırmızı ışığı sormuşsunuz o tv de nasıl acik kalıyor aa standby konumu bunda da aynı fakat genelde biz uzaktan kumandali priz alıp kumandadan prize gelen elektriği kesiyoruz stant by dada kalmıyor priz 3 tane li olarak 70 tl galiba icinden çıkan tek kumandada 3 nünde açıp kapatıyor

Üstad cevapların için tşk ederim. Cihazı kapattıkdan sonra kendimiz elektirik fişini çeksek bir sorun olurmu ?
    Birde cihazı alıyoken 1.4 kablo aldım ne oyunu 3d yapabildim nede filimi Play Stationda. Blureyde izledim ama 3D.Yazılımla ilgili bir sıkıntımı var acaba sürekli güncel tutuyorum yazılımı online oyun oynadım için.

Playstation kendi içerisindeki 3d ayarlarını açman lazim fidyen cekmendede problem yok fan durduktan sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pasific24

bende o seride oynadım oyun süper oluyor gerçekten..

Tşk ederim üstad hergün birşey öğreniyoruz. Akşama denicem.
  • arkadaşlar selamlar.

bu cihazları kullanmamızın bir sebebide 3D film izlemek.

ama malesef 3D Blu-ray film indirebileceğimiz site sayısı çok az.

bide türkçe dil seçeneğini geçtim. türkçe altyazıyada razıyım..

bildiğiniz site varsa lütfen paylaşırmısınız..

(bozulmamış blu-ray 40-50 gb )
  • quote:

Orijinalden alıntı: djalpha

.....

kendimi epson kıyılarında buldum ve wifi destekli tw9000w epson almayı amaç edindim. Bu amacımın kıyısından döndürüp bana geleceğe yönelik avantaj sağlatabilecek değerli yorumlarınız varsa öğrenmek isterim.

.....

tw9000 (w) sizi lamba ömrü bitene kadar rahatlıkla idare edecektir.Şahsen ne zaman ki 4K/8K çözünürlüklü medyalar piyasaya çıkar o zaman değiştirmeyi düşünürüm.

9000 günümüz koşullarında 2400 lümen ve 1:200.000 kontrast ve 480 hz hızında ki 3D performansı ile sizi gayet tatmin edecektir.

polarize sistem düşünüyorsanız 3D performansı için olmazsa olmaz gümüş Perde masrafını da maliyetinize eklemeniz lazım,piyasada ölçüye göre değişmekle beraber

m2 si 80 -100 $ dan başlıyor (uzak doğu malları), marka isterseniz 1000 € dan bulabilirsiniz, daha aşağısı gerçek Gümüş perde değildir.
  • Polarize sistem ne demektir, biraz bilgi verir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sami Ertaga

Polarize sistem ne demektir, biraz bilgi verir misiniz?

bahsettiğim polarizeden kastım dairesel pasif polarizasyon ,özetle ;üstüste konan 2 ayrı görüntüyü farklı dalga boyları ile farklı gözlük lenslerine vermeye dayanır.
    Sinemalarda kullanılan teknoloji diyebiliriz örneğin RealD sistemi,plastik ,pilsiz gözlüklerle izlenen (tv lerde FPR denen sisteme benziyor).
    Projeksiyonun önüne koyulan bir filtre ile elde ediliyor.Projeksiyon modelinin desteğine göre modülatör konularak yapılabiliyor.

Bana göre tek dez avantajı açı sınırlaması olması,direk karşıdan izlemek gerekiyor ,izleme açısı genişledikçe görüntü ve renklerde kayıp oluşuyor.
  • Yani projeksiyonlarda 3D görüntü perde önüne konan bir filtre ile mi elde ediliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sami Ertaga -- 12 Haziran 2012; 21:00:49 >
  • quote:

Yani projeksiyonlarda 3D görüntü perde önüne konan bir filtre ile mi elde ediliyor?

hayır Sami bey,piyasada satılanlar Active Shutter SG gözlüklü projeksiyonlar (bu prj larda 3D için herhangi bir ilave yapmanız gerek yok),
    yalnız bunlarda gözlük maliyeti yüksek olduğu için filtre ve modul sayesinde projeksiyonlar pasif sisteme çevrilebiliyor.
    1 SG gözlük fiyatına 10 tane pasif sist.için kullanılan gözlük alınabiliyor.

Filtre perde önüne değil projeksiyonun mercek önüne koyuluyor.
  • Açıklama için teşekkür ederim.
  • Sayın astramastra açıklamalarınız için teşekkür ederim. STARAS da ses ışık görüntü işi yaparken gümüş perde kullanırdık. Standart görüntüye bile katkısı malum.

konuyu çok dağıtmak istemem pasif sistemi sağlığımız için istiyorum zira aktif shutter kesinlikle doğal durmuyor göz üstüne konmuş bir elektronik cihaz gibi. Oysaki bize 3D yi sevdiren sinemalarda böyle görmedik ve rahatlıkla saatlerce izliyorduk. Kesinlikle hedefim tw9000 önüne modulasyon eklemek. Kendimi kenara bırakayım 5 yaşındaki oğlumun sağlığı için bunu yapmalıyım diye düşünüyorum.

Specta Fixed Frame perde güzel fakat 650 euro.

Gelecekte evlere Halogram girerse şaşmayın işte o zaman gözlüksüz 3D keyfi yaşayacağız. Şu anda da mümkün elimizdeki projeksiyonlar ve trust gerekiyor trust belli bir açıyla eğik duran bir jelatin perde tutacak görünmeyen perdeye projeksiyon yayını verecek :) izleyin

sonundaki süprize bakın!

http://vimeo.com/19099631

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djalpha -- 13 Haziran 2012; 5:31:36 >
  • quote:

Gelecekte evlere Halogram girerse şaşmayın işte o zaman gözlüksüz 3D keyfi yaşayacağız. Şu anda da mümkün elimizdeki projeksiyonlar ve trust gerekiyor trust belli bir açıyla eğik duran bir jelatin perde tutacak görünmeyen perdeye projeksiyon yayını verecek :) izleyin

sonundaki süprize bakın!

süper... en son bu hologram örneğini Prometheus filminde izledik.... gerçekten iyiydi , bu teknoloji bir gün mutlaka olacak....
    yalnız film nasıldı derseniz hayal kırıklığı derim ....
  • quote:

Açıklama için teşekkür ederim.

rica ederim
  • quote:

Sayın astramastra açıklamalarınız için teşekkür ederim. STARAS da ses ışık görüntü işi yaparken gümüş perde kullanırdık. Standart görüntüye bile katkısı malum.

konuyu çok dağıtmak istemem pasif sistemi sağlığımız için istiyorum zira aktif shutter kesinlikle doğal durmuyor göz üstüne konmuş bir elektronik cihaz gibi. Oysaki bize 3D yi sevdiren sinemalarda böyle görmedik ve rahatlıkla saatlerce izliyorduk. Kesinlikle hedefim tw9000 önüne modulasyon eklemek. Kendimi kenara bırakayım 5 yaşındaki oğlumun sağlığı için bunu yapmalıyım diye düşünüyorum.

sonundaki süprize bakın!

rica ederim sn @djalpha, SG gözlükler le söylediğiniz gibi bazı kişilerde fizyolojik yan etkileri çok fazla hissedebiliyor,
    forumdan @mastercodex nickli arkadaş pasif polarizasyon modülü işiyle uğraşıyordu,kendisine ulaşırsanız bu modüllerden satıyordu.

Specta almadan önce 200 TL ile 5000 TL arası içlerinde gümüş de dahil bir çok perde denedim,en sonunda bu markada karar kıldım.
    bence ederini hak ediyor.Maliyet olarak da liste fiyatından daha aşağıya gelmişdi.
  • quote:

Sayın astramastra açıklamalarınız için teşekkür ederim. STARAS da ses ışık görüntü işi yaparken gümüş perde kullanırdık. Standart görüntüye bile katkısı malum.

sonundaki süprize bakın!

aktif pasif olayı kişinin göz tembelliğiyle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum... 3D algısında göz eğer tembel ise inanılmaz baş ağrıları olabilir ancak bir süre sonra bu tembellik geçecektir, şu ana kadar hem pasif hem aktif gözlükte yüzlerce insanı test etme imkanı bulmuş biri olarak söylüyorum... genel olarak aktif gözlük tercih ediliyor...

aktif sistem 3D için varsayılan diyebiliriz, sebebine gelecek olursak hem kalite hem de algının oluşturulma yöntemi arasında fark var...

aktif gözlükte bir gözümüz tamamen kararırken pasif sistemde asla bir gözümüz tamamen kararmaz bu da daha fazla göz yorulmasına ve göz rahatsızlıklarına sebep olabilir... Çünkü göz bizim fark edemediğimiz ışıkları da beyne göndermeye çalışır...

zaten pasif sistem maliyetler yüzünden ve 3D nin yayılması için bazı şeylerden ödün verilerek piyasaya sürülmüş bir teknolojidir...

yine söylüyorum kişiye göre mutlaka değişir, her zaman istisnalar vardır ancak genel gerçek aktif sistemin hem kalite hem de göz sağlığı için daha başarılı olduğudur...

zaten pasif gözlükte aktife göre çok daha fazla uyarı vardır...

---------

buraya kadar işin teknik gerçekleriydi.. gerçek hayatta maliyet herşeyden önce geliyor... hangisi hem gözü hem cebi rahat ediyorsa o en doğru seçimdir...

3D tvlerin sağlık üzerindeki etkileri 10 yıl sonra anlaşılabilecek... 3D tv sahipleri üzerinde şimdiden başlayan ve 10 yıl sürecek bir araştırma başlamış...
  • merhabalar,

Benim 3 sorum var. İlki;
    1-HD5360 (BD olmayan) projektörüm
    2-Gigabyte NVIDIA GTX 460 SE 1 Gb, 256 bit, 3D destekli olan ekran kartım
    mevcut.
    Sadece bilgisayarım üzerinden kullanmayı düşünüyorum. Oyun oynarken ve film seyrederken 3D izlemek için NVIDIA'nın 3D gözlüğünü mü almam gerekir yoksa herhangi bir aktif shutter gözlük mü.
    Cihazın kendi içinde emitteri var mı?(NVIDIA 3D ya da aktif shutter için emitter olan tipleri mi gerekecek yoksa sadece gözlük yeterli mi)
    2. sorum
    İnternetten indirdiğim bluray 3D filmleri bu sistemle izleyebilir miyim. Yoksa 3D XL yine de gerekli mi
    3d XL olmadan hangi 3D 'leri izlerim.
    3. sorum
    HDMI kablosunun ultra high speed olması gerekli mi?
    Eğer oyle ise 1,3 mü olması gerekir yoksa 3D XL de gerekecek ise 1.4 mü almalıyım. (ACER HD5360 1.3 ü destekeler)
    Simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanbe -- 15 Haziran 2012; 13:00:06 >
  • dostum pc den oyun oynamak için nvidia 3d gözlüğe ihtiyacın var, uyumlu oyun listesi ekran kartının kontrol panelinde mevcut...

SBS 3d filmleri de aynı nvidia 3d gözlükle stereoscopic player yada nvidia 3d vision player ile izleyebilirsin... ayarları nvidia yapman lazım...

dlp gözlükle pc de oyun oynayamazsın... ps3 ile oynayabilirsin alternatif olarak... ps3 ile oyun oynamak yada 3d bluray ile film izlemek için de 3d xl lazım...

kaynaktan 3d xl e girecek kablo 1.4 olsa iyi olur ama iyi bir 1.3 kablo da iş görür... projektöre girecek kablo farketmez...
  • ---AdapSonic® HD 2D To 3D Video Converter box for HDTV, 3DTV and Game Console - Enjoy 3D Movies And Games On A 2D Television Screen ---
    Bu optoma 3D XL'e alternatif olarak bir cihaz mıdır?
    Input port: HDMI1.3,HDMI1.4 (480P/576P/720P/1080i/1080P)
    Output: HDMI1.3 (1080P/720P), 60Hz.
    Girişi 1,4 çıkışı 1.3 sorun yaratmaz bu durum değil mi?
    Peki bir sorum daha var. Örneğin bir adet gözlükle beraber NVIDIA 3D vision gözlük alsam ve yanında bir adet aktif shutter gözlük alsam ikisi ile beraber aynı netten indirdiğim filmi izleyebilir miyim?
    Bir de NVIDIA 3D vision player için emitter gerekli ancak, aktif shutter için de emitter gerekli mi? ACER H5360'a ??
  • Arkadaşlar Optoma gt750xl ps3 de fifa 2012 den görüntü alamıyorum. Oynuyodum ne olduysa artık görüntü gelmiyor. Başka oyun taktığımda görüntü alabılıyorum sorun ne olabilir sizce yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.