Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sanalpazarda dükkanları var pars rulman'ın hocam çok ilgili bir arkadaş bende ordan alacağım fakat şuan ölçülerim belli değil henüz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seeder

Sanalpazarda dükkanları var pars rulman'ın hocam çok ilgili bir arkadaş bende ordan alacağım fakat şuan ölçülerim belli değil henüz.

fiyatları konusunda bilgin varmı, metresi ne kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konyahmet

quote:

fiyatları konusunda bilgin varmı, metresi ne kadar

1 ay önce ilk sayfadaki yxsdf'nin listesindeki ölçülere göre aldım. 40 TL tuttu. Metresi 15 Tl idi sanırım o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konyahmet kullanıcısına yanıt
    http://www.sanalpazar.com/34008248-Indiksiyonlu-Kromkapli-Mil-Sfc-8__isp34008248 Linki burda hocam ama metre olarak satmıyor sen ölçülerini veriyorsun fiyat veriyor yani sana toplam 2.5 metre gerekse senden 3 metre parası almıyor 2.5 metre parası istiyor.

• seeder kullanıcısına yanıt
    link için sağolasın, sigma profil filanda varmış, sigma profillerin fiyatlarıda fena değil
  • Öncelikle herkese merhaba bende bir 3d yazıcı yapmayı kafama koydum ve başladım konuyu bastan sona okumaya bundan sonra siparişe başladım simdilik sadece plastik parçaları sipariş verdim pla %90 doluluk ile parçaları yaptiriyorum
    Aliexpress üzerinden de 67 dolarlık kiti sipariş vereceğim
    Geriye kalan önemli parçalar ise motor frame ve gijon ve miller bu parçaları nerden almamı önerirsiniz

• aliexpressden boşuna plastik parça bastırmayın, burda yapan kişilere stl dosyalarıyla pm atarak fiyat isteyebilirsiniz veya sahibinden.com adresinde plastik kitler satanlar var, fiyatlar daha uydun. Ayrıca %90 doluluğada gerek olduğunu düşünmüyorum, abs ile %40 - 50 arası iyidir
  • Hocam ben motoru sigma 3d konusunda serkan bey var serkanc üye adı ondan aldım 5 tanesini 110 Liraya çıkma motorlar satıyor. Ankaradaysan hurdacılardan 5 tane japon servo motoru 60 liraya aldığını söylüyordu bir arkadaş. Millerihttp://www.sanalpazar.com/34008248-Indiksiyonlu-Kromkapli-Mil-Sfc-8__isp34008248 şu linkteki satıcıdan alabilirsin gijonlarıda aynı yerden alabilirsin. Dışarıda civatacılarda 1 metre saplama 5'lik vidalı mil 3 Lira (ben öyle aldım)

Bunun dışında yeni bir tasarım yapıyor goçhisar hocam fakat sen plastik parçaları bastırmışsın o yüzden eğer o tasarımı kullanırsan bunlar boşa çıkar biraz bu konunun 10 sayfasını oku en az.

Ayrıca set dışında alman gereken şeyler de var rulmanlar, coupling, head hotend gibi. Öncelikle tasarımını seçtiysen neler alman gerektiği yazıyordur orada.

• Plastik parçaları burdan bastiriyorum
    Yurtdisindakine guvenemiyorum @Konyahmet

Motorları ikinci el almayı düşündüm ama sıkıntı cikarmi bilmiyorum
    Bu verdiğiniz ilan daki yer ölçüye gore kesiyormu acaba
    Konuyu bastan sona okudum gochisar abimiz frame tasarımı yapamıyor diye biliyorum plastik parcalara uyumsuzluk sağlamaz herhalde diğer parcalarida zamanla toparlarim bu m3 vidalar her yerde yok onları bulamadım bende durum boyle @seeder

• goçhisar hocam plastikleri tamamen çıkarttı tasarımdan.

Pars rulman ölçülere göre kesiyor.

Emin ol yurtdışından gelen adi çin motorlarından iyidir. Ben güvenerek aldım sorun çıkarsa yardımcı olacağından eminim @serkanc hocamın.

• Peki motorları ikinci el alayim
    Peki frame hangi malzemeden olsun bide kime kestirebilrim
    @seeder

• Hocam frame konusuna bişey diyemem hangi ildesin? Sanayide kesenler oluyor 6mm alüminyum dan kesiliyor genelde. Goçhisar hocamla görüş istersen.

• Ben kayserideyim 6mm alüminyum ile kesilince kaç kg oluyor bide arkadan destekli olanlar var hangisi mantıklı @seeder

• Merhaba,
    Konu süper gidiyor, şu sıralar yazamasam da sürekli takipteyim.

Özel mesajla bazı arkadaşlar ilk sayfada paylaştığım malzeme listesi için kullanılan STL dosyalarını sormuşlardı.
    Prusa i3 için olan tasarım tamamen açık kaynak ve adresinden indirilip OpenSCAD ile derlenebilir. Ancak bu konuda tecrübeli olmayan arkadaşlar için, benim ilk sayfada belirttiğim listeye uygun olarak STL dosyalarını derledim. Dosyaları aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:
    http://yxsdf.com/3D/Prusa_i3_Box_Frame_STLs.zip
    Extra klasöründe calibrate.stl dosyası var, tüm parçaları basmadan önce sadece bu parçayı basarak, parçaların elinizdeki donanımlara (mil, dişli saplama, rulman vs.) uygunluğunu test ettikten sonra tüm parçaları basmanız daha faydalı olur.

Yine özel mesajda gelen sorulardan biri de slic3r ayarlarıydı. Benim kullandığım ayar dosyasını aşağıdan indirebilirsiniz:
    http://yxsdf.com/3D/slic3r_config_yxsdf_20150301.ini

Bu konu ile ilgili birçok özel mesaj geliyor, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışıyorum, ancak doğrudan bana yazmak yerine bu konuya yazarsanız, problemleri ve çözümü paylaşmak adına herkes için daha faydalı olacaktır.

• Tasarımdaki arka kısmı dikdörtgene dönüşümü, Üst desteğin arka kısımla bütünleşmesi

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

Alt kısımda destek parçalarının sayısı artırıldı.

Tüm bağlantı parçaları alüminyum içine gömülecek şekilde yuvalar açıldı. Geçmeli yapı güçlendirildi.

Rulmanlar yataklandı, millerin önü mil tutucularla sabitlendi.

Sırada X ekseni değişiklikleri, kayış tutucuların rulman yapısı değişimi, extruder sistemi tasarımı, ön panel LCD ve elektronikler için arka kısımda yer açılması var. vs. vs. vs. Tamamladıkça paylaşırım.

Resimdeki haliyle alü ağırlığı 4.472 gr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goçhisar -- 1 Mart 2015; 16:46:11 >

• Kesildikten sonra 5-6 kg civarı diye düşünüyoeum, ne kadar tabakadan kesilir bilemem ama.

Goçhisar hocamın mesajını görmeden yazmıştım aşağı yukarı doğru tahmin etmişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seeder -- 1 Mart 2015; 17:01:13 >
  • seeder kullanıcısına yanıt
    Hocam çin motorlarını bu kadar yerme yaBen dediğim gibi 150 TL ye aldım Aliexpressten, hem çok sessiz hem çok sağlam.Uzun vadede bilmiyorum ama şuan için sorun yok.Tek sorun uçlarının soketli olmaması.Onun içinde uçlarına erkek header lehimleyerek makaronladım.Bana kalırsa yurtdışında en kalitesiz olan malzeme hotend.Aldığımdan beri bi düzgün kullanamadım.
    Bu arada LCD ekranı ultimaker gibi y ekseni önünde kullanan var mı?Kullanışlı bir STL dosyası arıyorum.

• sinekel kullanıcısına yanıt
    goçhisar kullanıcısına yanıt
    Yok hocam olurmu hiç? Şöyle düşünün 110 TL ye burda olduğunu bilseniz sizde burdan almazmıydınız? Yurtdışından gelmesi çok meşakkatli bu ürünlerin. O yüzden söyledim. Birde dolar arttı 175den aşağı yok gibi.

Goçhisar hocam ellerine sağlık gerçekten çok güzel olmuş, az önce bir arkadaş soruyordu bende plastik aksam kalmadığını söylemiştim. Birde Gt2 kasnak aldım 5 adet istediğimiz her yere koyabiliriz toplamda 7 adet oluyor,

Bu arada elektronk parçalar Ülkemize gelmiş gümrüğe bir girmiş ama sanki takılmamış gibi duruyor yarın teslim edilir. Rulmanlar ve heat hotend de kargoya verilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seeder -- 1 Mart 2015; 16:44:19 >
  • quote:

Yok hocam olurmu hiç? Şöyle düşünün 110 TL ye burda olduğunu bilseniz sizde burdan almazmıydınız? Yurtdışından gelmesi çok meşakkatli bu ürünlerin. O yüzden söyledim. Birde dolar arttı 175den aşağı yok gibi.

Goçhisar hocam ellerine sağlık gerçekten çok güzel olmuş, az önce bir arkadaş soruyordu bende plastik aksam kalmadığını söylemiştim. Birde Gt2 kasnak aldım 5 adet istediğimiz her yere koyabiliriz toplamda 7 adet oluyor,

Bu arada elektronk parçalar Ülkemize gelmiş gümrüğe bir girmiş ama sanki takılmamış gibi duruyor yarın teslim edilir. Rulmanlar ve heat hotend de kargoya verilmiş.

Elektronik kit rulmanlar ve hotent nereden aldınız link atabilir misiniz

• Kit;

Hotend;
    aliexpress.com
    US $3.3 |Short distance, 3D Printer J head Hotend for 1.75mm/3.0mm Bowden Extruder 0.2mm/0.3mm/0.4mm Nozzle|hotend 3mm|hotend for 1.75mmhotend 3d - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/Wholesale-2pcs-lot-J-head-Hotend-for-1-75mm-3-0mm-E3D-Direct-Filament-Wade-Extruder/2041945993.html

Rulman Lm8uu;
    aliexpress.com
    US $4.9 |10pcs/lot LM8UU 8mm 8x15x24mm Linear Ball Bearing Bush Bushing 8mmx15mmx24mm for 3D printer|bearing bush|bearing productsbearings skateboard - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-10pcs-lot-LM8UU-8mm-8x15x24mm-Linear-Ball-Bearing-Bush-Bushing-8mmx15mmx24mm/1789574218.html
    (hocam bundan 11 tane gerek ben 20 tane aldım)

608 ve 624 rulman kapton bant, yay, hobbed bolt bunların hepsini aynı yerden aldım.

Coupling 5*5*25 ;
    aliexpress.com
    US $0.7 |3D printer Steppe Motor Flexible Coupling Coupler /Shaft Couplings 5x5x25mm 5mm*5mm*25mm|motor mirror|motor machinedropship offers - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/store/product/5pcs-lot-3D-printer-Stepper-Motor-Flexible-Coupling-Coupler-Shaft-Couplings-5-mm-8mm-25-mm/535576_1542521506.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seeder -- 1 Mart 2015; 17:43:59 >

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.