Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (338. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.921
Cevap
191
Favori
287.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • redthecrow55 kullanıcısına yanıt

    aliexpress te microswiss all metal hot end replikalari vardi eskiden fiyatlari 5-8 dolar arasi biseydi yanilmiyorsam, en ucuzu o ama nasil bir performans verir bilmiyorum.

  • Merhaba,


    Ben ender 3 v2 alarak bu işe başlamış bulunmaktayım.

    Aldığımda test amaçlı bir köpek bastım ve sorunsuz çıktı.

    Dün ise farklı bir figür basarken nozzle ın modele çarptığını farkettim. Hatta çarpa çarpa yerinden oynattı. Ancak modeli incelediğimde yine kusursuz şekilde basmış. Herhangi bir hata gibi duran bir yeri yoktu.

    Nozzle modelin içini doldururken sorunsuz yapıyor gibi ama dışarıdan gelirken çarpıyor. Bu ayarlar ile mi ilgili olabilir yoksa printerın kurulumu ile mi alakalıdır sizce.

  • Geri çekildiğinde z sıçramasını açın 0.5 girin değer olarak

  • RPi zero 2W icin bakmadigim ulke kalmadi bulabilmek cok zor acayip talep var. Polonyada bir online magazada buldum hemen kaptim bir adet 1 hafta icinde gelecek octoprint i kurunca yine bildirim yaparim.

    Tabla temizligi yada herhangi birsey surme gereksinimi olmadigi icin octoprint ile printeri uzaktan acip kapama da yapabilirsem print isini hic printerin yanina gitmeden baslatabilirim cok buyuk rahatlik olur. 1 haftadir usb yi ileri geri tasi imanim gevredi.


    edit: magaza linki




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 9 Aralık 2021; 15:10:10 >




  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Bende bekliyordum ama çok pahalı çıktı yada tam kapasite üremiyorlar karaborsaya düşüyor. Bekleyeceğim mecburen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saasc S kullanıcısına yanıt

    normalde 15 dolar ama iste bende 22 euroya aldim mecburen cunku cekilecek cile degil. RPi4 e gore yine cok cok ucuz kaliyor bunada sukur. Bilmedigim birsey vardi, slicerdan once gcode cikarip sonra octoprint uzerinden upload etmek gerekiyordur diye dusunuyordum ama aksine olay cok daha basitmis. Slicerlarda bir ayar var octoprintin IP numarasini printer ayarina girdiginde sanki usb bellege atar gibi direk octoprinte atiyor ve yukledigin gibi printi baslat secenegi var. Yani slice edip yolladigin an hicbiseyi ellemene dahi gerek kalmiyor hersey otomatik yuklenip kendi basliyor. Buyuk rahatlik gercekten, 40 yilda bir print alan icin belki cok matah bisey gibi durmayabilir ama hergun print alinca biktiriyor artik insani.

    Daha once elektronik devre montajinda kullandigim devre acip kapama icin kullanilan SSR roleyi bu RPi zero ya baglamayi dusunuyorum. Printera gelen guc kablosunuda direk roleye baglayacagim boylece uzaktan acip kapamayi dusunuyorum cok rahat olacak ama tabi bunlar teoride.. Bir gelsinde goreyim ona gore devam edicem.





  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Sizin orada 15den 22ye çıkınca bişey farketmiyor ama burada çok şey farkediyor 😁

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saasc S kullanıcısına yanıt

    ahahah aynen bakiyorum dolar euro roketi takmis ucuyor, allah herkesin yardimcisi olsun zor zamanlar.

  • octoprinti denemek isteyenler icin masrafsiz bir yontem var. ihtiyac olan sey otg kablo ve android telefon. dun bir deneme yapayim dedim 10 senelikeski bir tabletim vardi sorunsuz calisti. kurulumu vs ayni raspberry pi gibi tek farki sd kart yerine bir .apk dosyasi indirip telefona kuruyoruz bu kadar.

    apk linki:

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021
    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021github
    Releases · feelfreelinux/octo4a
    https://github.com/feelfreelinux/octo4a/releases


    surdanda da asagi yukari nasil kuruluyor izleyebilirsiniz yalniz video daha cok kalici bir cozum odakli gidiyor ekstra sarj portu vs gibi.

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021Thomas Sanladereryoutube
    Can't get your hands on a Raspberry Pi? Just use your old phone to run OctoPrint! PCB assembly with free setup ➡ https://jlcpcb.com/RHS / JLC3D printing coming soon! Download Octo4a https://github.com/feelfreelinux/octo4a Products shown (on Amazon): MicroUSB Y-cable https://toms3d.org/microY USB-C dongle dock https://toms3d.org/Huuuub Suitable charger https://toms3d.org/Anker2Port Raspberry Pi4? https://toms3d.org/RPi4 Phone clamp https://toms3d.org/PhoneClamp Magic arm https://toms3d.org/Magic Superclamp https://toms3d.org/SuperClamp Read the article to this video here: https://toms3d.org/2021/11/05/octoprint-on-android-with-octo4a/ Product links are affiliate links - I may earn a commission on qualifying purchases (at no extra cost to you) 🎥 All my video gear https://toms3d.org/my-gear I use Epidemic Sound, sign up for a 30-day free trial here http://share.epidemicsound.com/MadeWithLayers 🎧 Check out the Meltzone Podcast (with CNC Kitchen)! https://www.youtube.com/channel/UCzUgJrG-w_KQexroYkJR9XQ 👐 Enjoying the videos? Support my work on Patreon! https://www.patreon.com/toms3dp
    https://www.youtube.com/watch?v=74xdib_-X38




  • |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021Utkuyoutube
    I have thi knocking sound from my extruder step motor. What could be the problem ?
    https://www.youtube.com/watch?v=q6Aj3jdSXw8&feature=youtu.be

    Arkadaşlar selam. Extruder motorundan sebebini çözemediğim bir tıkırtı geliyor. Neden kaynaklanıyor olabilir acaba ?

  • begbie B kullanıcısına yanıt
    Nozzle tablaya çok mu yakın? Çıkamıyor gibi sanki filament. Çok yakın değilse eğer sıcaklığı bir tık arttırın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Bunu bende gördüm eski telefonlara bakayım dedim hepsinin micro usb yuvası bozulmuş durduk yere garip bir şekilde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saasc S kullanıcısına yanıt

    aynen telefon bakmak icin ama fazlasi icin bence hic uygun degil. daha elime ulasmadi ama bu raspberry pi yi ben cok sevdim :D bir tane degil bir kac tane almak lazim. yapilan projeler cok hos mesela eski tv atarisi yada gameboy yapiliyor , android tv yapilabiliyor, ubuntu kurulabiliyor mini bir bilgisayar gibi gercekten etkileyici. tum bu bahs ettiklerimi onceden de biliyordum yeni degil ama nedense simdi dikkatimi fazlasiyla cekti.

    raspberry pi icin en onemli noktalardan biri 2.5A duzgun bir adaptore ihtiyaci var. Printerlarimizin guc kaynaklari oldukca kuvvetli ekstra adaptor ile asla ugrasmak istemiyorum o yuzden DC DC converterlara bakiyorum. Benim kendi dizayn ettigim cok saglam bir urun var ama 6-7 dolara mal oluyor ve fuzuli guclu oldugu icin ucuzlara bakayim dedim. Bu aliexpresste satilanlar fena degil ama genelde 1.5-2A max diyorlar ve tabi parcalar sahte guzel dizayn edilmemis bunlar switching mantigi ile calisiyor ve guc degisimlerinde cikis voltajinda overshoot oluyormus 10V a kadar cok sakat yani.

    Neyse usenmedim benim urettigim guc kaynagina benzer yine Texas Instruments tan guzel bir 7-28V girisli 3A ayarlanabilen bir dc dc converter chipi buldum. Hemen devresini bitirip baski kartini dizayn ettim. Atadigim pinleri raspberry pi gelince tek tek test ettikten sonra karti uretime yollayacagim.

    -Kisaca raspberry pi zero W yada zero 2W icin ister ayri bir adaptorden ister printerin guc kaynagindan 28V a kadar bu karta bagliyoruz. Kart cok duzgun ve stabil bir 5V veriyor bir cok koruma ozelligi var.

    -Kart uzerinde printerin guc kaynagini acip kapamak icin role cikisi var boylece octopi uzerinden otomatik olarak printeri acip kapayabilecegiz.

    -Alt tarafa opsiyonel bir DC DC modul daha ekledim onunla da ister normal isik ister WS2812 gibi programlanabilir isiklar icin hem saglam bir 5V cikisi hemde kontrol kablosu var yani direk led serite baglayabiliyoruz.

    -Ust tarafta raspberry pi icin ekledigim 3 dugme cikisi var onlarla da konsol harici printerin yanindayken isiklari acip kapayabilme, raspberry pi shutdown etme ve printerin gucunu kesebilmek icin totalde 3 dugme var ama bunlarin tabi hepsi octo pi icinden programlanabiliyor yani benim kullandigim gibi kullanilmasi sart degil. mesela yatak isitma vs gibi fonksiyonlar icin bile kullanilabilir vs.

    -Kart 4 tane vida ile direk sandvic seklinde rahat bir sekilde raspberry pi uzerine yada altina konumlandirilabilir. O vidalarinda kutuda bir karsiligi olacak tabi ve ordan saglam bir sekilde printera monte edilir.


    Simdi tum bunlara guzel bir kutu dizayn etmek kaldi. Tabi benim yaptigim kutu prusa mini ye ozel olacak cunku makineye giydirmek istiyorum ama onun haricinde tum bu sistem herhalde her printerda kullanilabilir.


    Guzel olacak insallah ama tabi once test etmek lazim bosuna uretime gondermeyeyim :D

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021
    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021




  • saasc S kullanıcısına yanıt

    Hocam nozulla veya tablayla alakası yok. Filamenti söküp boş baskı yaptığımda da geliyor ses. Yani exruder boştayken de yapıyor. Videoda filament yok dikkat ederseniz.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Projeler çok güzel. Bir klipper yakışır artık 😁 makrolar yazabiliyorsunuz. Uygun fiyatlı bulabilsem bende alacağımda yok :)
    Birde lm2596 gibi modüller raspberry piyi düzgün çalıştırmıyormuş. Bir grupta böyle bir yazı görmüştüm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • begbie B kullanıcısına yanıt
    Evet yokmuş dikkat etmedim ona. Vref kaçta şuan? Ekstruderi motordan ayırıp dener misin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saasc S kullanıcısına yanıt

    Vref 1.201 hocam. Extruderi motordan ayırdın ses hala var.

  • saasc S kullanıcısına yanıt

    iste aynen bunu dizayn etme fikri zaten ordan geldi. ondan farkli olarak ama hemen hemen ayni olan birde mp1584 ve cn3903 gibi modullerde var. lm2596 1-2A e kadar led gibi parcalara guc vermek icin fena degil ama octoprintte sorun olursa print durur vs diye dusunuyorum o yuzden cok kaliteli bir guce baglamak lazim. Bir diger sorun bu tarz modullerde kullanilan parcalarin hepsi klon yada acayip kalitesiz. Bunu ben cok zor bir yoldan ogrendim gecmiste cunku insanin normalde bu tarz oyunlar aklina gelmiyor fiyatlar bilinmedigi icin. Ornek olarak lm2596 yi parcalarini guvenilir kaynaklardan alarak kendin yapsan sadece chipin kendisi 6 euro https://eu.mouser.com/c/?q=lm2596 aliexpress te chipi gectim modulun tamami 1 dolar :D burda bir is oldugunu anlamak zor degil.

    Uygun fiyatli aslinda raspberry pi 3B+ olabilir, alipta ne yapacagini bilemeyip sonra satanlar oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 15 Aralık 2021; 15:49:52 >




  • Hiç 3d yazıcı kullanmamış bir insan olarak.

    Crealty 3d 6 SE almayı planıyorum. Mantıklı mı ? tavsiye edermisiniz

  • begbie B kullanıcısına yanıt
    Vref 1.2 çok bence. Ben 0.9 kullanıyorum.
    Ekstruder motorunun kablosunu çıkarıp x motorunun kablosunu ekstrudere takın. X eksenini hareket ettin yine aynı ses varsa motorda arıza olabilir. Yinede motor değiştirmeden önce buraya yazın durumu. Belki vref de fazla olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.