Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (216. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu konuyu baştan sona okudum 1 haftamı aldı. Forumdaki yeni çoklu sayfalama sayesinde çok zorlaştı okumak. Sigma 3d konusunu da okuyacağım. Baya birşey öğrendim diyebilirim buradaki arkadaşların tecrübelerinden, katkı yapan herkese teşekkürler.

Bende kısmet olursa D-Bot toplamaya karar verdim. Aliexpress davet gönderene $4 ($28 üzeri alışverişe) kupon verdi. Yavaştan elektroniği toplayayım diyorum kupon varken. Tavsiye edeceğiniz bir set veya satıcı var mı parçalar için? Farklı satıcılardan parça parça da olabilir.

Birde Ankara'da tavisye edeceğiniz yer var mı profiller için?
  • serser12 S kullanıcısına yanıt
    Davinci mühendislikten sigma profilleri alabilirsiniz.
    3D yazıcı parçaları için
    aliexpress.com
    ANYCUBIC Official Store - Amazing prodcuts with exclusive discounts on AliExpress
    https://anycubic3dprinter.aliexpress.com/store/721071
    burayı önerebilirim, bazen geç de olsa ürünler sağlam geliyor. Kalite diğer ürünlerden bir tık daha iyi. Bazı ürünlerde en düşük fiyatları da sunduklarını söylemeliyim. Bunun dışında aradığınız parçayı alırken satıcının kaç yıldır dükkanının açık olduğuna ve kaç işlemde kaç puan aldığına dikkat edin lütfen.

• herkese merhaba.
    Arkadaşlar eski şasedeki bazı hatalardan dolayı yeniden yapmaya karar verdim.Ama geçen sefer statik boya yaptırmıştım.Fakat bulunduğum yerde sadece çelik kapı boyası olduğunda onu yaptırdım ve güzel görünmedi.Boyalar konusunda pek fikrim yok.Acaba statik boya yaptırmasam elektrikten felan br sıkıntı olur mu? Yada nasıl tavsiye verebilirsiniz?Alümniyum yada demir sac yapmayı düşünüyorum.Önerebileceğiniz başka malzeme varsa söyleyebilirsiniz.Teşekkür ederim?
  • CNC Kiti Arduino için Mega 2560 R3 RAMPALAR 1.4 Denetleyici LCD 12864 6 Limit Anahtarı Endstop 5 A4988 Step Sürücü

s.aliexpress.com
    Page Not Found - Aliexpress.com
    http://s.aliexpress.com/YBVbmqqi

(from AliExpress Android)

Bu da benim aldığım. Sonradan bi arkadaşa daha aldık yine buradan sıkıntı yaşamadık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kilitci K kullanıcısına yanıt
    yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkürler. Çok az farkla($36) heatbed'li ve DRV8825 sürücülü bir kit daha var tavsiye eder misiniz? Hangisi daha iyidir A4988/DRV8825?

Birde motorları Türkiye'den çıkma almaya devam mı ediyorsunuz, önereceğiniz daha iyi alternatif var mı?

• Arkadaşıma heated'li olandan aldık ama daha onu kurmadık sürücüler hakkında bişey diyemiyorum ama bildiğim kadarıyla sürücüler A4988'e göre daha hassas ve sessiz çalışıyor.

Motorlar için en iyisi buradan çıkma almak ben sigma konusundaki Özgür beyden almıştım yusuf hocam da o konuda yardımcı olacaktır.
    A4988 alırsanız başlangıç için daha doğru olur. DRV8825 farklı ayarlar gerektirebiliyor.
    Linkte ki satıcıdan o seti 2 kez aldım ve sorun yaşamadım. Drv8825 kullanıyorum 3 yazıcıda da gayet güzel tavsiye ederim. Sadece adım sayısını 2 ile çarparak girmek lazım marlin veya repetiere.

Motorları temiz ikinci el almak çok daha mantıklı. Markası Oriental (vexta) veya Japan servo olsun.

• çoğunlukla oyunlardaki modelleri tasarlayıp (veya oyundan alıp) 3d yazdırılabilir hale getirmek istiyorum. Bunun için 3dmax mı öğrenmem gerekiyor? Ve bu programın yanında ekstradan gerekli araçlar var mı?
  • Slm,

Inductive Sensörü, ramps 1.4 e takılması hakkında bilgi verebilecek var mı?

Kendi Sorumun cevabı;
    Tech2Cyoutube
    Auto Bed Level Inductive Sensor for 3D Printers
    https://www.youtube.com/watch?v=wih4fNkKUCc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcsultan -- 12 Şubat 2017; 13:13:5 >

• Merhaba arkadaşlar. Yazıcımı topladım bütün bağlantılar doğru extruder motoru hariç her şey çalışıyor. Manuel kontrolde extruder de tık yok. Yeni A4988 taktım yine çalışmıyor. X ekseninin motoruna bağladığım zaman filamenti çok güzel aşağı yukarı taşıyabiliyor yani motorda sıkıntı yok ama extruderı rampstaki kendi yerine taktığımda hiç elektrik bile gitmiyor. Sorun nerede olabilir?
  • Exruder ısınmadan çalışmaz eğer ısıtmadan deniyorsanız problem bu yüzden olabilir.
  • 240 dereceye kadar ısıttım yine olmadı maalesef.

• Yazdırma işlemi başlatıyorum extruder ısınıyor, yazdırma başlıyor x y z motorları dönüyor fakat extruder motorunda tık yok, elektrik bile gitmiyor nedir bu sorunun çözümü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doorbay -- 12 Şubat 2017; 20:15:48 >
  • Doorbay kullanıcısına yanıt
    Jumper lar takılı mı, sürücü doğru tarafa bakıyor mu? Kabloyu değiştirtirip denediniz mi? Bir de sürücü üzerindeki akım ayarına baktınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcsultan -- 12 Şubat 2017; 21:20:11 >
  • Jumper lar takılı, sürücü doğru yönde kabloda hiçbir sorun temanssızlık vs yok, akım ayarında hiçbir tepki yok diğer sürücülerin akım ayarıyla oynadığım zaman motor sesleri değişiyor ama extruder motorunda hiç ses yok. Hatta A4988 i yenisiyle değiştirdim yine olmadı ne yapacağımı şaşırdım.

• Doorbay kullanıcısına yanıt
    Ramps da bozukluk olmadığını varsayarsak aklıma tek gelen marlin ayarları, mesela step ayarları doğrumu,
  • Ramps da extruder sürücüsü altındaki lehimleri kontrol et düzgün yapmıyorlar bazen. Birde tam olarak ramps in tüm pinlerinin arduino ya oturduğundan emin olmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuforhan -- 12 Şubat 2017; 23:36:29 >
  • Step ayarlarının nasıl olması gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok ama step ayarı hatası olsaydı bile motora elektriğin gelmesi lazım değil mi?
    Ramps ı kontrol ettim hiç soğuk lehim belirtisine rastlamadım hatta içim rahat etmedi lehimlerin üzerinden havya ve lehim teli ile ince ince geçtim yine değişen bir şey yok.
  • 
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.