Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.933
Cevap
186
Favori
294.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Modeli corexy. Kardeşimin isim verme ısrarı üzerine ismini QUASAR XY koyduk. Bu model ile yeni forum konusu açmayı düşünüyorum. Tabi ilgilenen olursa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quasar2007 Q kullanıcısına yanıt
    Tasarım size mi ait yoksa opensource mu
  • Tasarım bana ait. Sadece ramps kutusu ve extruder fanı hazır model.
  • Xiaomi 3D Printer Sızdırıldı

Xiaomi nin 3boyutlu yazıcısı sızdırıldı. Cihazın uygun fiyatlı ve ev kullanımı için ufak baskılar çıkaracağı düşünülüyor. Ürünün ufak yapıda olması ve plastikten olması bunu doğrular nitelikte. Yazıcı ile ilgili sızmış bir teknik detay yok önümüzdeki günler ne gösterir bilinmez.

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

• quasar2007 Q kullanıcısına yanıt
    minimum katman süresini arttırmanız örn 10 sn kadar belirlemeniz katmanların kalitesini arttıracaktır. 200 derece de powerabs için düşük aslında. Ben size 215 - 220 öneriyorum. Belirttiğiniz ısılarda yaptığınız basımların sağlamlığı pek iyi olmaz. Kolay gelsin.
  • Xiaomi nin de el atmadığı birşey kalmadı güzel bir ürün ortaya çıkmış. Daha önce TİKO diye bir 3d printer çıktı bu konsept ile.https://www.tiko3d.com/

Uygun fiyatlı olması, delta olması, boyut ve tasarımı ile evinde kullanmak isteyenler tercih edecektir.
  • HyperCube 3D deneye var mı.

www.thingiverse.com
    HyperCube 3D Printer/CNC by Tech2C
    http://www.thingiverse.com/thing:1752766

• Merhaba arkadaslar 3d printer satın almak istiyorum.3000 tl civarı bir bütce ile tavsiye edebileceginiz bir marka model varmıdır? Baskı kalitesi iyi olacak sekilde.
  • Yokmudur abiler ablalar bir tavsiye verebilecek?Alıcam ama duzgun bisey olsun istiyorum.Birkaç model arastırdım ayrıca tavsiye edebilecek varsada oda olur.

https://makerstuff.net/flasforge-finder-3d-printer

https://www.robotistan.com/
    Makeblock mGiraffe 3D Printer Satın Al | Robotistan.com
    http://www.robotistan.com/makeblock-mgiraffe-3d-printer

• r2-maru R kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Kendin yapıp uğraşmak istemiyorsun sanırım. Örnek verdiğin ürünleri inceledim. Öncelikle garantili ürünler almanı öneriyorum, madem 3000 TL veriyorsun. Yazıcıların hiçbirini kullanmadım ancak gerek ürün açıklamaları gerekse çalışma prensiplerine dair tecrübelerimden yola çıkarak ürünleri değerlendireceğim.

Flashforge Finder : İyi bir yazıcı olsa da 14cm yazdırma alanı bence çok düşük. Tabi size yeterli ise bu yazıcıyı düşünebilirsiniz, baskı kalitesi iyidir. Lakin illa kendi marka filamentini kullanmak zorunda bırakırsa sizi o problem işte, 600 gram filamentini 96 TL den satıyorlar. Ayrıca yanlızca PLA basabiliyor.

New Matter MOD-t 3D Printer : Baskı kalitesi ürün açıklamasında ki görsel ve videolara bakılırsa çok kötü. Ayrıca sanırım garanti yok.

Makeblock mGiraffe 3D Printer : Delta yazıcılar dediğimiz bu tür yazıcıların baskı kalitesi ve hızı gayet iyidir. Ancak firma makinayı size kurulu halde göndermiyor, kiti açıp sizin kurup kalibre edip çalıştırmanız gerekecek. Bu da sizi zorlayabilir. Delta yazıcılar diğer yazıcılara göre daha zor kalibre olurlar. Yazıcıda otomatik Z ekseni kalibrasyonu konmuş ancak ne derece doğru çalışıyor, ince ayar yapmaya gerek var mıdır bilemiyorum. Eğer güzel ayarlanırsa Delta yazıcılar ile güzel çıktılar alınabilir.

RIGID3D Zero2 3D Printer / Yazıcı : Yerli üretim, güzel bir yazıcı. Direkt destek alabileceğin muhataplar bulabilirsin. Marka dan bağımsız istediğin filamenti kullanabilirsin. Isıtmalı tablasının olması da avantaj, ABS basabilirsin. Tavsiyem eğer sana yakın ise gidip bu yazıcıyı görmen, çıktıları hoşuna giderse alabilirsin. 2 yıl garanti + fatura olayını unutma tabi. Hatta indirim ve ücretsiz filament de talep etmeni öneriyorum :)

Tekrar ekleyeyim, ben bu yazıcıların hiçbirini bizzat kullanmadım.

Eğer sen kit toplayabilirsen üç tane yazıcı önereceğim sana:

1- Sigma3D yazıcı FULL kit 1500 TL. Yerli tasarım, destek imkanı. Baskı örnekleri için iletişime geçebilirsin.

2- > Gayet güzel bir yazıcı dır incelemeni öneririm. OTOMATİK KALİBRASYON.

3-
    aliexpress.com
    US $225.0 |Micromake 3D Printer Pulley Version Linear Guide DIY Kit Kossel Delta Auto Leveling Large Printing Size 3D Metal Printer|3d metal printer|3d printermicromake 3d printer - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/store/product/Micromake-3D-printer-pulley-version-DIY-kit-Metal-Printer-3d-Printer-Kossel-Delta-3d-Printer-Kit/2128317_32647812923.html?spm=2114.8147860.0.0.OcCpDD
    > Lineer Guide olan versiyonu gayet güzel çıktılar verir, güzel makinadır. Otomatik kalibrasyon

Atladığım birşey olduysa kusura bakma.
    Kolay gelsin.

• yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Ben tablanın ısıtmalı olduğunu biliyordum.

Hatta bu arkadaşın tablasının bazı kısımları ısınmıyormuş.
    budi hartonoyoutube
    Trouble with heat bed of tevo black widow
    https://www.youtube.com/watch?v=wdGKdt7oyFA

Buradaki arkadaşta ayarlarını kurcalarken ısıtıyor tablayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 16 Kasım 2016; 19:31:4 >

• Reahax kullanıcısına yanıt
    Siz hangi yazıcıdan bahsediyorsunuz? Video da gösterdiğiniz yazıcı benim yazımda ki yazıcılardan farklı da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reahax

Bende 3d yazıcımı sipariş ettim. Umarım gümdükte sıkıntı olmaz. (Tevo Black Widow)
    Yazıcı yollardayken bende bir yandan bana gerekebilecek araç gereçleri, programları vs toparlayayım diyorum.

Öncelikle yatak üstüne borosilikat cam öneriyorlar. Benim yatağın boyutu oldukça büyük(müş) 400x250 ölçüsünde istanbul anadolu yakasında nerede kestirebilirim?
    Yada çok fark yoksa normal 3-4 mm bir cam kestireyim.

Onun dışında bu hobi bıçakları tarzı şeyler sanırım lazım olacaktır çıktılardaki çapakları filan alırken, Ufak boy bir maket bıçağı iş görür mü?
    http://urun.n11.com/dekupaj-testere-bicaklari/rico-nester-seti-8-parca-profesyonel-kaliteli-kargo-bedava-P39850530 gibi basit bir şey mi alsam?

Alet edevat olarak tecrübeli arkadaşların sık kullandığı araçları paylaşabilirler mi acaba.

Böyle bir soru sormuştumda :)
    Yazıcım Tevo Black Widow.

• Merhabalar. Yapmakta olduğum yazıcıyla ilgili bir kaç sorunum var.
    1: Ramps a sadece 12V verdiğim zaman çalışmıyor ama önceden çalışıyordu farklı güç kaynaklarıyla denedim olmadı.
    2: Eksenleri manuel olarak hareket ettirmek istediğim zaman motorlar çok isteksiz dönüyor hatta dönmüyor diyebilirim sadece ses çıkartıyorlar.
    3: Repetier ile bir şey yazdırırken işleme hızını 35 falan yapınca motorlar canavar gibi çalışıyor hatta sınıra dayandığı zaman kayışı kopartacak kadar güçlü çalışıyorlar ama işleme hızını 50 den yukarı ayarladığım zaman motorlar yerinden bile kımıldamıyor sedece ses çıkartıyorlar.
    A4988 üzerindeki pot u her türlü ayarladım her türlü denedim ama sonuç hiç değişmedi nedir bu sorunların çözümü?
  • Reahax kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın ben yanlış anlamışım, satın aldığınız yazıcıda Heatbed vardır diye yazıyorsa ısınması normal de, öbür türlü sakat lik çıkabilir

• yusuforhan kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.Bu bilgiler seçimimde faydalı olucak.

Çalıştığımdan dolayı fazla ilgilenemiyorum o yuzden hazır almayı dusundum.Fakat forumu bastan okuyacağım tecrübe konusunda faydalı olucaktır.

Makinayı abimle beraber alıcam.internette wanhao duplicator i3 önermiştim bende, hem yazma alanı buyuk olduğu için hemde fiyatı oldukça uygun.Fakat biraz daha iyi bir makina alalım diyince bende araştırdım çok model oluncada buraya başvurdum.

Daha onceden ronin 3d yazıcı incelemiştim yerli firmanın yazıcısı ama baskı kalitesi çok düşüktü.Bu yuzden yanlıs bir karar vermek istemedim.

Heralde yine uygun bir makina alıp önce biraz tecrube etmek en mantıklısı.
  • r2-maru R kullanıcısına yanıt
    Hem forumu okumanız hemde uygun fiyatlı bir yazıcıdan başlamanız doğru bir karar. Bir iş için mi yoksa hobi amaçlı mı kullanacaksınız, alacağınız baskılar ne üzerine olacak onları belirtirseniz ona göre de yol alabiliriz.
  • Merhaba arkadaşlar. Kossel Delta 3D Printer yazıcı sahibiyim

3D Yazıcım :
    aliexpress.com
    US $193.0 |FLSUN Delta 3D Yazıcı, büyük Baskı Boyutu 240*285mm 3d Printer Kasnak Sürümü Lineer Kılavuz Kossel Büyük Baskı Boyutu otomatik tesviye|delta 3d printer|3d printerkossel large - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/high-quality-factory-delta-3d-printer-for-sale-with-40m-Filament-8GB-SD-card-LCD-masking/32495135437.html?detailNewVersion=&categoryId=200003413

Yükseltme Yapacağım Hot Bed :

- - - - - - - - - -

Yazıcıyı 198$'a aldım haliyle çok ucuza geldi bana bu sebeple 220mm tablayı 300mm büyütmek istiyorum.Ancak Delta yazıcılarda ölçülendirme yapmak kolay değil.
    Yazıcının iskeletini ( eni ve yüksekliği ) boyunu önce 220mm'de doğru ölçü çıkıyor mu diye nasıl hesaplama yapabilirim. Daha sonradan ölçüler doğru çıkıyor ise 300mm göre hesaplama yapıp yeni parçaları temin edeceğim.
    Yazıcının kollarındaki uzunluğu nasıl hesaplayabilirim.
    İnternette çok araştırma yaptım yazıcılar hakkında çok fazla bilgi var ancak benim sorunumla ilgili çözüme ulaşamadım.

• Arkadaşlar selamlar. Bende bu aralar bir 3D Printer edinmek istiyorum. Aslında bikaç sene önce almayı düşünüyodum ama teknolojinin biraz daha yaygınlaşıp gelişmesini, son kullanıcıya daha sıkıntısız ürünler sunulmasını bekledim. Daha fazla beklemiyim diyorum :)

Hobi amaçlı kullanmak istiyorum. Çoğunlukla action figure ve model araba uçak gemi vs. yazdırıp model boyama teknikleri ile boyamayı düşünüyorum. O yüzden yüksek detaylarda beni üzmeyecek birşey arıyorum.

Kafamda 2 adet marka var. Prusa i3 MK2 ve Tevo Black Widow.

Tevo 1000 TL daha ucuza geliyor, parçaları aleminyum 3D print olan parçası yok ve baskı alanı çok daha büyük olduğundan gönlüm ona kayıyor gibi ama i3 MK2'nin baskı kalitesini çok övüyorlar. Haliyle baskı kalitesi kötü ise bunların hiçbi önemi kalmıyor. Ek olarak Tevoda Otomatik leveling özelliği yok ama BLTouch Sensor ile her alete otomatik leveling özelliği kazandırılabiliyormuş. Aranızda BLTocuh Sensörü kullanan var mıdır?

i3 MK2 700 Euro gibi bir fiyatı hak eder mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 20 Kasım 2016; 21:54:46 >

• Selamlar...
    sigma 3d yazicimda Enduktif sensor ile auto bed levelling icin ugrasiyorum bi suredir.sensoru bagladiktan sonra marlinin son surumunu guncelleyip auto bed level degiskenlerini olasi degerlerle denedim.

Fakat yazici baskiya basladiginda her defasinda 5-10 mm arasi yukarida basliyor. Z-home yaptığımda nozzle tablaya sifirlanip z koordinatinin 0 oldugunu goruyorum.
    Benzer sikintiyi yasayan yardimci olabilecek varmi arkadaslar.

• 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.