Şimdi Ara

3D Monitör Gözler için Zararlı Değildir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aylardır oyunları 3D monitörle oynuyorum.
    Gözlük olarak nvidia 3d vision kullanıyorum.
    Sanılanın aksine 3d gözlük ile oyun oynamak
    diğer türlü oyun oynamanın gözler üzerindeki dezavantajını yokediyor.
    Bunu sebebi de gözlerin yakın mesafeye değil de uzaklara odaklanması.
    Yani normal kullanımda gözler 30 40 cm mesafeye odaklanarak
    hafif şaşı bakmak zorunda kalıyor
    faka 3d kullanımda her iki gözün odaklanması
    bir kaç metre öteye olduğu için gözler daha paralel olduğu için
    hem göz kasları daha az yoruluyor hem de göz bebeği daha yakına odaklanmayarak rahatlıyor.
    Pek çok kimse buna karşı çıkabilir ama bu bir gerçek.
    3D oyun oynayalı gözlerimdeki astiğmat azaldı diyebilirim.

3D Monitör Gözler için Zararlı Değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 4 Haziran 2014; 10:10:24 >

• Bende de astigmat var fakat astigmatta durum şöyle;

Gözlük takmak ve takmamak astigmatı ilerletmez/geriletmez. Bu da aynı mantık gibi. Ama dediğin doğru; göz daha uzağa odaklanıyor daha az yorulması mümkün olabilir.

Fakat 3D oynamak astigmat/miyop/hipermetrop gibi kırma kusurlarını tedavi etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Bende de astigmat var fakat astigmatta durum şöyle;

Gözlük takmak ve takmamak astigmatı ilerletmez/geriletmez. Bu da aynı mantık gibi. Ama dediğin doğru; göz daha uzağa odaklanıyor daha az yorulması mümkün olabilir.

Fakat 3D oynamak astigmat/miyop/hipermetrop gibi kırma kusurlarını tedavi etmez.
    Haklısın tedavi etmez ama göz yorgunluğum azaldığı için daha net görmeye başladım.
    bir de miyop yaş ilerledikçe azalabiliyordu diye hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 1 Ekim 2012; 21:49:42 >
  • Yalnız sağ ve sol göz için verilen görüntünün arasındaki aralık görseldeki kadar değil. Belki 1-2 cm ancadır. O kadardan da fayda geleceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LUZz

Yalnız sağ ve sol göz için verilen görüntünün arasındaki aralık görseldeki kadar değil. Belki 1-2 cm ancadır. O kadardan da fayda geleceğini sanmıyorum.
    DERİNLİĞİ maksimum yapınca aradaki mesafe (puppila mesafesi) yaklaşık 7cm'yi buluyor ki
    bu da göz kaslarını yormaması açısından çok önemli.
    Bir de 3d görüntülerde yakındaki görüntüyü oluşturan iki görüntü arasındaki mesafe minimuma inerken
    cisim uzaklaştıkça maksimuma çıkıyor.
    Hatta ekrandan dışarıya taşma olayı (pop up) oluşması için
    birbirine yakınlaşan görüntülerin sağdaki görüntünün sola soldaki görüntünün sağa kayması gerekiyor
    ve bu durum abartı olursa şaşı bakmak zorunda kalıyorsun.
    Eğer 3d oyun oynadıysan bunun hiç abartı olmadığını göreceksin.
    Yani 3d görüntüye bakarken gözlerin metrelerce uzaklara bakıyormuşçasına birbirine paralel oluyor.
    Tabi bu anlattıklarım derinlik ayarını maksimum yaparsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 2 Ekim 2012; 22:02:00 >

• 3D'yi uzun zamandır kullanıyorum zaten, aradaki mesafeyi artırdığında görüntü daha kötü oluyor. Başta hevesle kullanırken çok güzel bir teknoloji, vay anasını dedirtiyor ama bir yerden sonra sıkıyor. Olmasa hiç farketmez moduna giriyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LUZz

3D'yi uzun zamandır kullanıyorum zaten, aradaki mesafeyi artırdığında görüntü daha kötü oluyor. Başta hevesle kullanırken çok güzel bir teknoloji, vay anasını dedirtiyor ama bir yerden sonra sıkıyor. Olmasa hiç farketmez moduna giriyorsun.
    Derinliği artırdığım zaman daha çok zevk alıyorum
    uzun zamandır kullanıyorum ve 3d alışınca 2d oyun zevk vermez oluyor
    olmazsa olmaz oldu benim için

bu arada sende hangi monitör var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 2 Ekim 2012; 22:02:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok olmadı, ortada buluşamıyoruz. Çıkışta gel

Monitör Zalman vardı ama sattım. Şimdi LG 3D TV'de kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LUZz -- 2 Ekim 2012; 22:17:32 >
  • Benim de tam tersine gözlük takmadığımda odaklanma sorunu yaşamaya başladım. Önceden böyle bir sorunum yoktu. Bu iş reelde yukarıdaki resimdeki gibi mi, onu tam olarak bilmiyorum ama bendeki etkisi pek iyi olmadı açıkçası. Bir gözümde hafif astigmat var. Bundan dolayı mı böyle oldu acaba?
  • vaybe bişey daha ögrendik
  • paylaşım için tşk ederiz gerçekten yararlı bilgi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.