Şimdi Ara

3d modelleme ile uğraşan var mı? (iş sahibi olmak istiyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, konuyu buraya açtım çünkü görüş ve fikirlerinizi almak istedim. Öncelikle 3D modelleme ile uğraşmak istiyorum. GTA DayZ yada tüm oyunlardaki karakter modelleyenler gibi olmak istiyorum ve bunu meslek haline getirip bir firmanın bünyesinde çalışmak istiyorum. Öncelikle nereden başlamalıyım bu işe? Ne yapmam gerekiyor? Nasıl çalışmam gerekiyor, detayları ile bilgi sahibi birisi ile konuşmam gerekiyor. Mesela, karakter modelleme ile ilgili ufak çalışmalar ile örnek verelim;

Buraya yazmamın amacı bu işe nasıl başlayabilirim? 3D tasarım bölümünde hiç aktiflik yok, yöneticilerden nacizane ricam konuyu kaldırmasınlar ve öğrenme isteğimin önüne geçmesinler. Bu işe nasıl, ne ile başlamalıyım. Kurs mu almalıyım, bunları yapmak için nasıl bir yol izlemeyelim merak ettiğim sorular bunlar. Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen. Tek istediğim biraz hayalprestsel olacak ama, bir oyun firmasına 3D karakter modellemecesi olarak girmek ve hayatımı bu şekilde ilerletmek istiyorum. Yardımcı olun dostlar. Yorumlarınızı bekliyorum!

• Arkadaşım öncelikle bi program edinmelisin. Bunun için 3D Studio Max veya Maya 3D programlarını kullanabilirsin. Bunu tek başına öğrenmen biraz zor zanaat fakat internette tutorial diye aratırsan resimli veya video olarak derslerini bulabilirsin bu da sana program hakkında bilgi edinme şansı verir. Yaklaşık 4 sene önce 3D Studio Max'le tanıştım. Oldukça kompleks bir program ilk başlarda zorlanabilirsin. Eğitim durumum nedeniyle ben pek uğraşamadım fakat yine de koltuk dolap vs. tasarımlar yapabilmekteyim. Bir de Sketch Up var ki kullanımı oldukça kolay ancak onda da karakter tasarımında zorlanabilirsin. Ben genelde Sketchup kullanıyorum mimari tasarımları daha çok yaptığım için.

Ama sana öncelikli tavsiyem 3D Studio Max. Önce kutu çizmekten vs. başlarsın fakat mantığı kavrayınca pek de zor olmadığını görürsün. Bir de söylemem gereken tabiki bir şirkette çalışman için sana ilk soracakları diploma veya belge. Onu temin etmeden istersen süper bil iş bulma olanağın direk olarak düşüyor. İnşallah başarılı olursun.

• blender tavsiye ederim free ben onu kullanıyorum
  • Yorumlar için teşekkür ederim, her ne kadar benim için bir hedef olsada ulaşmak kolay olmayacaktır. Bu konuda bilgi sahibi kişilerden, ilk olarak nasıl başlayabilirim, kitap vesaire nereden alabilirim ve öğrenmek için neler yapabilirim diye sormak istiyorum. Sürekli ünlü oyunlarda ki karakter modellemelerine hayran kaldım ve bende onlar gibi çalışmak istiyorum. Bu konuda bana yol gösteren ve konuşmak isteyen varsa geri çevirmem, konuşurum ve konuşmak istiyorumda.
  • Bende bu sektore girmek istiyorum

3D programlarını "daha çok 3ds max " ve Photoshop,Illustrator gibi programları tamamen öğrenmek istiyorum artık. 4 yıllık üniversite mezunuyum.Çoktan başlamış olmam lazımdı öğrenmeye ama geciktik ,daha da gecikmek istmiyorum.Tasarım yönünden GSF okuduğum için pek sorun yok.Ama programlara hakim olmam lazım.. İstanbul'da 3D akademi var ve Bilge Adam var..Bilge adam malum.3D Akademi daha çok aklıma yatıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zbrush tavsiye ederim çok sıkı çalışan bir arkadaşım var çok sağlam parçalar çıkardı.
  • Oha o siyahi adami sen mi yaptin ? Cok guzel olmus. Hangi programla yaptin ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avukat var mı iş ile ilgili
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gerçekten çok güzel olmuş o polis

• quote:

Orijinalden alıntı: badsiders

Zbrush tavsiye ederim çok sıkı çalışan bir arkadaşım var çok sağlam parçalar çıkardı.

Zbrush sanki hobi icinmis gibi geliyir bana..yani piyasa en cok yarayan kullanilan maya c4d ve , 3ds msx sanki ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.