Bir sistem tavsiyesi istiyorum bu işin uzmanlarından, öncelikle mesleğim gereği 3ds max, lumion gibi programları kullanarak 3d mimari çizim ve animasyonlar yapmaktayım... İşlemci İntel i7 istiyorum sadece bunun hakkında bir bilgim var, anakart ekran kartı ram harddisk ve özellikle kasa sizce neler olmalıdır? Özellikle parça uyum sorunu benim için çok önemli çünkü bir arkadaşım yaklaşık 3000 TL verip bir sistem topladı ama ekran kartı bir türlü uyum sağlayamadı o yüzden parası boşu boşuna gitti, bunun önüne geçmek için uzmanlardan fikir almak istiyorum. Birde şirkette karşılaştığım en büyük problemlerden biriside kasa daki fanların yetersiz oluşu, mimari renderlar alırken özellikle 1-2 saatlik renderlarda kasa aşırı ısınıp kendini kapatıyor, buda bir facia oluşturuyor. Arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Herkese kolay gelsin...
Kasa ve PSU'yu ayrı alın.Kasanın çevresinin açık olmasına dikkat edin, masa altına koymayın.Fanların önünün kapatmayın. Bildiğim kadarıyla ne kadar birçok oyunda etkisi olmasada yüksek ram'e sahip olmak photoshop gibi programlarda etkili oluyor.
Zevkinize göre geniş bir kasa seçin, Güç kaynağını ayrı alın, 700watt üstü olsun, mesela hec cougar gibi.
Çok araştırmadan yardımcı olmaya çalıştım, bu tip ürünler üzerinden araştırabilirsiniz.Google dan "cpu, gpu" "performance charts" yazarak aratırsanız çeşitli sitelerin ürün karşılaştırmalarını bulabilirsiniz.
Bir de yaklaşık bütçenizi belirtirseniz sistem önerisi daha da kolaylaşır.
Merhabalar cevaplar için teşekkürler fakat verdiğiniz parçalar gerçekten benim bütçemi zorlayacak gibi, benim bütçem şuanda 2100 TL civarı çok zorlarsam 2500 TL monitör hariç olabilir. Bu bütçeler ile ilgili bir sistem tavsiyesi bulabilirmisiniz. Bilgisayarı evden çizim yapmak için kullanacağım. Ofis için değil, ama uzun render sürelerinde artık beklemek istemiyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: minery
Merhabalar cevaplar için teşekkürler fakat verdiğiniz parçalar gerçekten benim bütçemi zorlayacak gibi, benim bütçem şuanda 2100 TL civarı çok zorlarsam 2500 TL monitör hariç olabilir. Bu bütçeler ile ilgili bir sistem tavsiyesi bulabilirmisiniz. Bilgisayarı evden çizim yapmak için kullanacağım. Ofis için değil, ama uzun render sürelerinde artık beklemek istemiyorum...