3d Max Design 2013 kullanmaktayim, CPU i5, GPU AMD FirePro M4000, 16 GB RAM CPU %20, RAM %50 kullanimda gozuktugu halde program kasiyor ve menulerde dolasirken, parametre degisiminde, tracking barda islem yaparken veya sahneye mudahale ederken kopuyor ("not responding" mesaji aliyorum ) Bu konuda bilgisi ve onerisi olan arkadaslara simdiden tesekkurler..
quote:
Orijinalden alıntı: crmb
Merhabalar,
3d Max Design 2013 kullanmaktayim, CPU i5, GPU AMD FirePro M4000, 16 GB RAM CPU %20, RAM %50 kullanimda gozuktugu halde program kasiyor ve menulerde dolasirken, parametre degisiminde, tracking barda islem yaparken veya sahneye mudahale ederken kopuyor ("not responding" mesaji aliyorum ) Bu konuda bilgisi ve onerisi olan arkadaslara simdiden tesekkurler..
Sahnede kasmalar cpu+ram den çok gpu ile ilgilidir, sahne yükü kasılmaları artırır, ne kadar poligonlu bir sahnede çalışıyorsunuz?
frkn3d
kullanıcısına yanıt
5,5 milyon. Ne yapabilirim ?
quote:
Orijinalden alıntı: crmb
5,5 milyon. Ne yapabilirim ?
Benim bilgisayarımda ki ekran kartı gtx 560m, o kadar poligonlu sahnede bende de kasılmalar başlıyor, hatta karmaşık poly model varsa baya sıkıntı, üstüne materyal ve ışıklandırma yaptığım zaman fps ciddi düşüyor.
Gtx 560m in sizin ekran kartından teknik anlamda daha iyi olduğunu düşünürsek bence sizdeki durum normal.
Bu konuda bende sıkıntılıyım, uygun zaman masaüstü bilgisayar gtx 780 veya gtx 770 gibi bir ekran kartı almayı düşünüyorum.
frkn3d
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler...
önerilerinizi bekliyorum...
amd radeon 6800 1gb ayrıca ramden 7 gb çalıyor (ram16olduğu için sıkıntı olmuyor) yüksek poligonlarda render alandakadar işine yaramayacak nesneleri gizle ayrıca edge modunuda açma kasmaya neden olur yani sadece işleme devam edeceğin nesneler kalsın hatta proxi yap ağaç fallan varsa çok rahatlatır pcyi
dayak nedir neden atılır gibi olmuş bu :D nesneleri proxy yaparak poligon sayılarını azaltmış olur sun render alırken çok işine yarar dikkat etmen gereken shift ile nesneyi kopyalarken instance yapman gerek bu sayede render kısmında daha çobuk sonuç alırsın. proxy olayını buradan izleyebilirsinhttp://www.youtube.com/watch?v=piqQkhMbCAU
caner103
kullanıcısına yanıt
sağolalasın çok makbule geçti
OpenGL mi ? Direct X 9.0 mu ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme