Şimdi Ara

3D Mark Tek Kart 'Fire Strike Graphics' Yarışması - Tüm kartlar dahil (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
436
Cevap
3
Favori
23.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pusu47

quote:

Ben de ekleyeyim bir 7970 daha girsin oyuna

Pusu47 - P:9235 - Powercolor Hd7970 Vortex II - 1215/1750 - win7 -http://www.3dmark.com/3dm/347418

Hocam benim sonucu eklememişsin, yukarıda var paylaştığım skor.

Gözümden kaçmış ekliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cagrimir
    Gözümden kaçmış ekliyorum.

Teşekkürler ustam. Bu arada Lightningi satarsan haberim olsun
  • confuest uzaklaştırma almış ama, 1200'e nasıl çıkmış bilen var mı? Yolu varsa ben de deneyiyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

confuest uzaklaştırma almış ama, 1200'e nasıl çıkmış bilen var mı? Yolu varsa ben de deneyiyim :)

Hocam sen galiba asus gpu tweak programını kullanıyorsun oc yaparken. O yüzden voltaj veremiyorsun anladığım kadarıyla.
    Sapphire Trixx programını dene, sorunsuz bir şekilde 1200 göreceğini ve voltaj verebileceğini düşünüyorum. Yoksa dcu2 top gibi bir kartta voltaj kilidi olacağınız sanmam.
  • Elinde çalışan bir versiyon varsa ver, deneyeyim. Ama çok denedim, olmuyor :)

Afterburner, Gpu Tweak, Evga, Trixx: çeşitli versiyonlar denedim ama olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 10 Mart 2013; 20:27:30 >
  • Hocam trixx ile denedin mi? bence hemen bios değişimine gitme. Ben trixx ile oc yapıyorum.
    Eğer trixx ile olmazsa sana asus için bios gönderirim 1025/1500 standartında bios.
    Ama önce program dene derim. Boş yere karta bios atma.
    İlle de bios dersen pm'den atarım biosu.
  • quote:

Hocam trixx ile denedin mi? bence hemen bios değişimine gitme. Ben trixx ile oc yapıyorum.
    Eğer trixx ile olmazsa sana asus için bios gönderirim 1025/1500 standartında bios.
    Ama önce program dene derim. Boş yere karta bios atma.
    İlle de bios dersen pm'den atarım biosu.

Hangi kartın biosu? Top serisi mi? Elindeki Trixx ile biosu gönder bakalım, biraz araştırır bakarım bios olayına. Daha önce yapan olmuş mu, başarı var mı vs.

confuest burda olsa sorardık, bios mu yazılım mı diye.

Sayfasında da zaten hotwire diye tanııtıyor

VGA hotwire
    Propreitary VGA hotwire allows you to plug and solder wires on the card's voltage regulators and accurately read and control Vcore, Vmem, and PLL voltages from ASUS ROG MBs on a hardware level,

3D Mark Tek Kart 'Fire Strike Graphics' Yarışması - Tüm kartlar dahil

http://www.asus.com/Graphics_Cards/HD7970DC2T3GD5/#overview

Gerçi bu açıdan bakınca hoş değil: madem bu iş Hotwire ile olacak, o zaman bari kartın o kısımlarını pin şeklinde yapın. Kim eline lehim alıp yapcak, kart zarar görebilir. Anakart üzerinde pin yapmışsın, karta koymuyorsun.

Şu kartı almak gerekiyor :) Yani sadece bunda değil; Matrix almış olsaydım yine böyle olacaktı.

http://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_V_EXTREME/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 10 Mart 2013; 20:43:33 >

• hocam biosu daha önce deneyen var. ben Arkadaşın 7970'inde denedik. Benim bios 1100-1425 geldiği için gerek duymadım ben.
    Linkleri pm'den atıyorum şimdi.
  • Arkadaşın 7970 neydi? Top? Farklı marka.

Teşekkürler, bekliyorum :)
  • Arkadaşınki referans 7970 idi. Pm attım indirme linklerini.
  • Tam olarak görünen şu;

3D Mark Tek Kart 'Fire Strike Graphics' Yarışması - Tüm kartlar dahil

Gördüğün gibi; 1170 üzerine çıkmak olanaksız. Afterburner Unlock vs. yemiyor. Gpu Tweak 1182 yapıyor, ötesi yok.

Referans ve özel tasarımlar farklı olduğundan, bios işi yer mi bilemiyorum. Hoş bahsettiğim gibi MSI Twinfrozr II 6950'ye 6970 biosu atmıştık. Bios başka bir marka mıydı, referans mıydı hatırlamıyorum, ama bir soruna sebep olmadı.

Hatta modlanmış Trixx bulmuştum, o bile yemedi :) ASUS bana 900 TL'yi bayıl diyor. Vermem ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 10 Mart 2013; 21:04:00 >

• quote:

Tam olarak görünen şu;

Gördüğün gibi; 1170 üzerine çıkmak olanaksız. Afterburner Unlock vs. yemiyor. Gpu Tweak 1182 yapıyor, ötesi yok.

Referans ve özel tasarımlar farklı olduğundan, bios işi yer mi bilemiyorum. Hoş bahsettiğim gibi MSI Twinfrozr II 6950'ye 6970 biosu atmıştık. Bios başka bir marka mıydı, referans mıydı hatırlamıyorum, ama bir soruna sebep olmadı.

Hatta modlanmış Trixx bulmuştum, o bile yemedi :) ASUS bana 900 TL'yi bayıl diyor. Vermem ama...
    Pardon, çift mesaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 10 Mart 2013; 21:04:14 >

• O zaman tek çare bios atmak gibi görünüyor. Gönderdiğim biosu kartın orijinal biosunu aldıktan sonra yükle istersen.
    Sorunsuz olarak çalışması lazım. Biz o bios ile 1230mhz gördük arkadaşın kartında.Tabi biraz da gpu'ya bağlı.
    En azından biosun voltajının açık olduğuna eminim.
  • quote:

ASUS bana 900 TL'yi bayıl diyor. Vermem ama...

anladım ben onu sakın yapma board sattırma çabaları bunlar bende bir ara düşünmüştüm aynı şeyleri
  • 10 puanlık uzman sorusu :)

Bu bios atma işi, anahtar hangi poziyondayken atılmalı ve anahtarların konumu nedir? Yani kartın çıkışlarına doğru olan taraf 1 mi 2 mi?
  • 1. bios asıl kart biosu ben hep 2. biosa atarım yani kartın arka tarafına bakan anahtar yönüne
  • quote:

10 puanlık uzman sorusu :)

Bu bios atma işi, anahtar hangi poziyondayken atılmalı ve anahtarların konumu nedir? Yani kartın çıkışlarına doğru olan taraf 1 mi 2 mi?

1. bios olması lazım.
  • Yani power tarafında iken deneyeceğiz. Şu an DVI link Dual bağlı o anahtar konumunda, poziyon değiştiğinde Single oluyor ve 1920 x 1080 açabiliyorum (monitor 2K). Hoş Display Port bağlantımda var her ihtimale karşı
  • ozaman diğerine at farklı firma kartlarında değişik oluyor heralde anahtar ve bios konumları aslında üzerinde yazması lazım bu arada niye dp bağlantıyı tercih etmiyorsun daha iyi değilmi
  • DP'de çözülemeyn bir terslik var. Monitörü açıp kapatırsam masaüstü düzeni bozuluyor, simgeler yer değişiyor. Sanki çözünürlük ayarlamışsında yeni atanıyor gibi. Kimileri kalitesiz kablo vs. demiş. Çözmedim henüz :)

Bir de şöyle bir yazı var

Take note that ASUS also has a BIOS switch, but it it not a BIOS switch. It changes the vBIOS display output functionality allowing for a 6-way Eyefinity setup (2 single links) or a 5-way (single link and dual link). Differences in display resolution will occur to the DVI ports under this configuration.

http://www.legitreviews.com/article/2068/1/

Bu yazıya göre bios switch değil, görüntü çıkışlarını ayarlıyor gibi bir kelam etmiş. Yani çift bios değil gibi anladım.

http://www.overclock.net/t/1264487/anyone-with-the-7970-directcuii-top-version-please-look-here

Burda yazana göre; adam da benim gibi çözüm aramış ama bulamamış. Ve Asus'u kartın özellikleri konusunda (overclock) yalan söylemekle suçluyor (katılıyorum) Ve bunun bios ya da yazılımsaldan ziyade, donanımsal bir kilit olduğundan bahsetmiş.

Aslında paketleyip göndereceksin, parasını geri alacaksın; ama kart güzel :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 10 Mart 2013; 21:39:08 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.