Şimdi Ara

3d izleyememe sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 3d destekli HP QJ684AA 2311GT monitöre sahibim ve 3d destekli bir ekran kartı aldım fakat 3d filmleri hala izleyemiyorum, karakterler üzerlerinde gölgeler var,bir türlü filmi bütünleşik olarak göremedim.. yardıma ihtiyacım var, acaba power dvd ayarlarında bir sorun mu var ?

3d film izlemek için gerekli herşeyi hazırladım ama filmler hala gölgeli,gözlüksüz görüntü ile gözlüklü görüntü aynı

• yardım edecek kimseler yok mu :/

up
  • Hocam power DVD nin alt kısmında 3D yazan bir simge olacak. Onu tıklayıp görüntüyü 3 boyutlu hale getirmen gerekli. Aksi halde film 3D olsa bile ilk etapta iki boyutlu çalışabilir. Dediğim simgeye tıkla ve sonucu bana yaz lütfen.

Not: Bu olayın 3D destekli ekran kartıyla ilgisi yok. Yani sıradan bir ekran kartın olsa da bu monitorle 3D izleyebilmen lazım. Burada işi götüren yani görüntyü 3D yapan monitör ve onun yardımcı yazılımı (power DVD vs.) 3D destekli ekran kartı ancak onunla uyumlu gözlük ve oyunlarda işine yarayabilir. Tabi bu demek değil ki bu monitörle 3 boyutlu oyun oynayamazsın. Elbette oynarsın. Yeter ki oynayacağın oyun monitörle beraber gelen yazılımla (tief miydi neydi) uyumlu olsun.. Gerçi bir program daha vardı ama aklıma şimdi gelmiyor.

Bu konuyla ilgili tüm sorunlarını http://forum.donanimhaber.com/m_54548063/mpage_1/f_/key_//tm.htm buradan çözebileceğini düşünüyorum. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatality-one

Hocam power DVD nin alt kısmında 3D yazan bir simge olacak. Onu tıklayıp görüntüyü 3 boyutlu hale getirmen gerekli. Aksi halde film 3D olsa bile ilk etapta iki boyutlu çalışabilir. Dediğim simgeye tıkla ve sonucu bana yaz lütfen.

Not: Bu olayın 3D destekli ekran kartıyla ilgisi yok. Yani sıradan bir ekran kartın olsa da bu monitorle 3D izleyebilmen lazım. Burada işi götüren yani görüntyü 3D yapan monitör ve onun yardımcı yazılımı (power DVD vs.) 3D destekli ekran kartı ancak onunla uyumlu gözlük ve oyunlarda işine yarayabilir. Tabi bu demek değil ki bu monitörle 3 boyutlu oyun oynayamazsın. Elbette oynarsın. Yeter ki oynayacağın oyun monitörle beraber gelen yazılımla (tief miydi neydi) uyumlu olsun.. Gerçi bir program daha vardı ama aklıma şimdi gelmiyor.

Bu konuyla ilgili tüm sorunlarını http://forum.donanimhaber.com/m_54548063/mpage_1/f_/key_//tm.htm buradan çözebileceğini düşünüyorum. Kolay gelsin.

hocam monitörle birlikte gelen puss in boots trailerını izlediğimde ekran altlı ,üstlü ve seçeneklerden bir türlü normale çeviremedim.

birde normal bir dvd film takıp 3d seçeneğini seçiyorum ,film 3d oluyor ama gözlüksüz ne görüyorsam,gözlüklede aynısını görüyorum..

netten 13-14gblık bir 3d film indirip denemek ve kesin bir karar vermem en doğrusu olacak sanırım.

3d gözlükler kutuya bozuk olarak konulmuştur diye düşünmeye başladım açıkcası.

• quote:

Hocam power DVD nin alt kısmında 3D yazan bir simge olacak. Onu tıklayıp görüntüyü 3 boyutlu hale getirmen gerekli. Aksi halde film 3D olsa bile ilk etapta iki boyutlu çalışabilir. Dediğim simgeye tıkla ve sonucu bana yaz lütfen.

http://www.imagebanana.com/view/7c3sdm3o/adsz.pnghocam dediklerini yaptım ama sonuç aynı, zaten sağ alt köşedeki 3d sembolüne tıklayarak 3 seçeneğini aktif ediyordum ama sonuç olmuyordu; 3 d seçenekleri 3d hd tv seçiliymiş,onu 3d lcd polarize olarak seçtim ve şöyle bir uyarı verdi

http://www.imagebanana.com/view/7c3sdm3o/adsz.png

• Dostum normal bir filmi bu monitor ve bu yazılımlarla 3D olarak izlemek sanırım biraz hayal kırılığı oluşturabilir çünkü böyle bir özelliği bildiğim kadarıyla yok. Olsa da bir beklentin olmasın. Çünkü ben son model Samsung LCD 3D Tv bu olayı denedim. Yani normal yayının 3D izlenmesini tamamen saçmalıktı.. Sen dediğin gibi netten en az 8Gb lık 3D bir film izle ve o şekilde dene.. Sana bir link gönderiyorum. Bu kliptedeki 3D efektler milyon dolarlık filmlere bile basar. Biz arada izliyoruz. Gerçek mi hayal mi hala elimi ekrana uzatıyorum:))

http://www.youtube.com/watch?v=BZcvJSIBZIs
  • O hata mesajından anladığım kadarıyla sen 3D içerikli OLMAYAN bir medya oynatmaya çalışıyormuşsun yada ekran çözünürlüğün çok düşükmüş.. Gene aynı noktaya geldik.. Sen 3D içerikli sağlam bir dosya indir yada benim gönderdiğim klibi izle.

Yalnız o klipte aşağıda 3D simgesi var onu kurcalaman gerekebilir ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Donma Ve Mozaiklenme Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kliple bi denersen bu monitörü almayı düşünüyorum sorunlu olcaksa bu şekilde almam çünk. birde 3d film için usul nedir mesela torrentten 8gb lık 3d film indiridm bs playerdan açtım sonra tak gözlüğü izle bumudur ? adımları nelerdir ?
    Oyunlarda yada diyelimki torrentten indirdim crysis 2yi optionsda 3d seçeneği var ordan onu yapıp sonrasında tak gözlüğü oyna bu şekilde mi ?
  • Yani acizane hızlı bir şekilde ben bir cevap yazayım. Oyunlarda 3D desteği istiyorsan monitörle beraber gelen yazılımda oyun için bir profil oluşturup oyunu oradan çalıştıracaksın. 1-2 dk lık bir işlem. Ama her oyunun 3D yok. Bazılarında sorunlu oluyor. Buradan hemen monitore suç atmamak lazım.

Film olayı şu şekilde. Adam gibi 3d görüntü elde etmek istiyorum diyorsan indireceğin filimin bence en az 8Gb lık olanını torrentten indirmelisin. Ama adamlar hem 3D versiyonunu hemde standart versiyonunu torrente koyuyorlar 3D olanı indirdiğinden emin olmalısın. 8 Gb ın altındaki 3D filmlerde çift görüntü siyah veya mor izler görülebilir. Ben Avatar indirmiştim çamur gibiydi. Monitore bk atıcaktım sonra yüksek kapasiteli versiyonu indirince haklsızlık ettiğimi fark ettim. Bu monitor bu fiyata çok şey vaadeiyor arkadaşlar. LED, 1080p ve 3D ben ilk alanlardanım ve memnunum umarım sizde memnun kalırsınız.
  • quote:

Yani acizane hızlı bir şekilde ben bir cevap yazayım. Oyunlarda 3D desteği istiyorsan monitörle beraber gelen yazılımda oyun için bir profil oluşturup oyunu oradan çalıştıracaksın. 1-2 dk lık bir işlem. Ama her oyunun 3D yok. Bazılarında sorunlu oluyor. Buradan hemen monitore suç atmamak lazım.

Film olayı şu şekilde. Adam gibi 3d görüntü elde etmek istiyorum diyorsan indireceğin filimin bence en az 8Gb lık olanını torrentten indirmelisin. Ama adamlar hem 3D versiyonunu hemde standart versiyonunu torrente koyuyorlar 3D olanı indirdiğinden emin olmalısın. 8 Gb ın altındaki 3D filmlerde çift görüntü siyah veya mor izler görülebilir. Ben Avatar indirmiştim çamur gibiydi. Monitore bk atıcaktım sonra yüksek kapasiteli versiyonu indirince haklsızlık ettiğimi fark ettim. Bu monitor bu fiyata çok şey vaadeiyor arkadaşlar. LED, 1080p ve 3D ben ilk alanlardanım ve memnunum umarım sizde memnun kalırsınız.

konuyu daha fazla kirletmiyim diye pm attım bakarsan sevinirim. bir kaç soru daha sordum

• PM cevaplandı.
  • quote:

Dostum normal bir filmi bu monitor ve bu yazılımlarla 3D olarak izlemek sanırım biraz hayal kırılığı oluşturabilir çünkü böyle bir özelliği bildiğim kadarıyla yok. Olsa da bir beklentin olmasın. Çünkü ben son model Samsung LCD 3D Tv bu olayı denedim. Yani normal yayının 3D izlenmesini tamamen saçmalıktı.. Sen dediğin gibi netten en az 8Gb lık 3D bir film izle ve o şekilde dene.. Sana bir link gönderiyorum. Bu kliptedeki 3D efektler milyon dolarlık filmlere bile basar. Biz arada izliyoruz. Gerçek mi hayal mi hala elimi ekrana uzatıyorum:))

http://www.youtube.com/watch?v=BZcvJSIBZIs

hocam torrentten film indirme önerin ile birazcık umutlanmıştım fakat attığın videoda da sorun yaşadım :/

muhtemelen torrentten inen dosyada da aynısı olacak gibime geliyor,monitör ile gelen gözlükler mi bozuk nedir anlamadım..

mesela attığın klibe monitörün dibinden baktım,50 cm uzağından baktım,5 metre uzaktan baktım, hala gözlüksüzken neyse,yine o, az biraz netleşme var fakat gölgeler duruyor, karakterlerin kenarlarında minik siyah çizgiler var gibi :/

• Hocam muhtemelen klipteki ayarları yapamamışsındır. Sana ayarlarla oynamanı tavsiye etmiştim. Bak resimdeki gibi yapacaksın. Bizim gözlükler görüntünün sağlı sollu 2 parça halinde gösterildiği 3D çekimlerini destekliyorlar. Klasik dandik kırmızı-mor gözlüklerle karıştırma. Onlar sana gerçek renkleri vermez. Son teknoloji 3D bu şekilde oluyor. Dolayısı ile sen klibi dediğim şekle getirirsen muhtemelen olay çözülecek. Yada ayarları biraz daha kurcalaman lazım. Ben iş yerimdeki pc den ayarların resmini ezbere çekerek gönderdim. Yani gözümde gözlük vs. olmadığı için en doğru ayarı tutturamamış olabilir.

3d izleyememe sorunu

• 1920*1080 yaptınız mı çözünürlüğü.Yoksa 3d vermez
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfDarkness

1920*1080 yaptınız mı çözünürlüğü.Yoksa 3d vermez

hocam video ayarlarından seçtim 1080 p'yi

--------------------------------------------------------------------------------------------
    üstad verdiğin ayarlara gelince ,aynen aşağıdaki gibi yaptım

3d izleyememe sorunu

tek renk camlı polarize gözlük kullanmaktayım,bu gözlükler ile gölgeli 3d filmler izlenmez sanırım, o yüzden sağlı sollu pencere modunda izliyoruz..

hocam netim ttnet'in adaletsizliğine maruz kaldığı için videoyu tam izleyemedim akşam tamamen izleyeceğim, fakat izlediğim 10-15 saniye kadarıyla gözlüksüz izledim ve ve gözlüklü olarak izlediğim ile fazla bir fark göremedim.

hocam çift pencere şart mı bizim gözlükler için ? alışık değilim hiç,dükkanda torrente 13gblık transformers 3d attım,yarın alıp deneyeceğim.

youtubede ki klibi güzel olarak izliyor olmanız monitörünüzle alakalı olabilir hocam,sonuçta benim montitör üstlere oynayan bir cihaz değil (:

• quote:

Orijinalden alıntı: tatalanya

quote:

--------------------------------------------------------------------------------------------

3d izleyememe sorunu

tek renk camlı polarize gözlük kullanmaktayım,bu gözlükler ile gölgeli 3d filmler izlenmez sanırım, o yüzden sağlı sollu pencere modunda izliyoruz..

hocam netim ttnet'in adaletsizliğine maruz kaldığı için videoyu tam izleyemedim akşam tamamen izleyeceğim, fakat izlediğim 10-15 saniye kadarıyla gözlüksüz izledim ve ve gözlüklü olarak izlediğim ile fazla bir fark göremedim.

hocam çift pencere şart mı bizim gözlükler için ? alışık değilim hiç,dükkanda torrente 13gblık transformers 3d attım,yarın alıp deneyeceğim.

youtubede ki klibi güzel olarak izliyor olmanız monitörünüzle alakalı olabilir hocam,sonuçta benim montitör üstlere oynayan bir cihaz değil (:

Benim demek istediğim monitörün çözünürlüğünü 1920*1080 e getirdiniz mi? LG D2342p de bu çözünürlük dışında 3d görüntü alamıyoruz biz.Bu monitörde aynı teknolojiyi kullanıyor.Sorun orda olabilir...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tatalanya

quote:

3d izleyememe sorunu

Benim demek istediğim monitörün çözünürlüğünü 1920*1080 e getirdiniz mi? LG D2342p de bu çözünürlük dışında 3d görüntü alamıyoruz biz.Bu monitörde aynı teknolojiyi kullanıyor.Sorun orda olabilir...

hocam pc içeriindeki çözünürlük ayarlarını yaptım dediğiniz gibi ama sonuç alamadım :/

işletim sistemi mi değiştirsem acaba :/

• Burada bir eksiklik var. Monitör HDMI girişten gelen SBS format görüntüleri 3d tuşu ile gözlükle izlenebilir hale getiryor (LG için en azından böyle.HP'nin bu modeli LG fpr ile ile aynı). bunun dışında tridef ve Powerdvd programları ile sbs filmleri. normal filmleri hatta resimleri 3d izlemek mümkündür. Powwerdvd de programın 3d özelliğini açacaksınız. 3d simgesinin sağındaki simgeye basıp monitör ayarlarını yapacağız.
    3D Display configüratindan "Display device" sekmesini seçiyoruz. Auto dedekt altındaki menüden "Micro Polarized LCD 3D" özelliğini seçin. "Source format "görüntünün yan yana alt alta yada 2D den çevrim olmasını ayarlıyoruz. Bazen otomatik buluyor. "General" menüden hangi görüntünün sağ göze geleceğini ayarlar. Genelde otomatik bulur. olmazsa denersiniz. "3d scene depth" de derinlik ayarı yapar. yani doğru ayarınızı yapğmazsanız 3d görüntü izleyemezsiniz. Tridef tede benzeri ayarlar var. Oyunlar için hazır ayarlar kullanıyor. Sitesinde desteklediği oyunlar listesi var. Sanırım yeterince yararlı olmuşumdur. 3d olarak Call of Duty - Black Ops zombi bölümünü oynadım güzeldi. Youtube görüntüleri de jdownloader ile indirip tridef ile izliyorum keyifli oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: haydar_abi

Burada bir eksiklik var. Monitör HDMI girişten gelen SBS format görüntüleri 3d tuşu ile gözlükle izlenebilir hale getiryor (LG için en azından böyle.HP'nin bu modeli LG fpr ile ile aynı). bunun dışında tridef ve Powerdvd programları ile sbs filmleri. normal filmleri hatta resimleri 3d izlemek mümkündür. Powwerdvd de programın 3d özelliğini açacaksınız. 3d simgesinin sağındaki simgeye basıp monitör ayarlarını yapacağız.
    3D Display configüratindan "Display device" sekmesini seçiyoruz. Auto dedekt altındaki menüden "Micro Polarized LCD 3D" özelliğini seçin. "Source format "görüntünün yan yana alt alta yada 2D den çevrim olmasını ayarlıyoruz. Bazen otomatik buluyor. "General" menüden hangi görüntünün sağ göze geleceğini ayarlar. Genelde otomatik bulur. olmazsa denersiniz. "3d scene depth" de derinlik ayarı yapar. yani doğru ayarınızı yapğmazsanız 3d görüntü izleyemezsiniz. Tridef tede benzeri ayarlar var. Oyunlar için hazır ayarlar kullanıyor. Sitesinde desteklediği oyunlar listesi var. Sanırım yeterince yararlı olmuşumdur. 3d olarak Call of Duty - Black Ops zombi bölümünü oynadım güzeldi. Youtube görüntüleri de jdownloader ile indirip tridef ile izliyorum keyifli oluyor.

haydar abim power dvd'ye ratatuy dvd filmini taktım ve aşağıdaki ayarları yaptım

3d izleyememe sorunu

mesela filmdeki fare ekranın sağ tarafındayken aynı anda sağ taraftada beliriyor, yada diğer nesnelerin içine geçmiş olarak gözüküyor..

deli olacağım 3d olayı için :/ arkadaşlarım 3d filmlerde olayın içindeymişsin gibi olacaksın diyorlar.

fakat ben daha sinemada bile 3d film izlemedim,nasıl birşey olduğunu bilemiyorum belkide olması gereken bu şekilde izlemektir.

özetleyeyim

mesela 3d filmde karakterler net mi olmalı,yoksa yarı saydam mı ?

birbirleri ile iç içe geçmiş görünen karakterler olması normal mi ?

haydar hocam müsait bir zamanınız olursa,team versem bir göz atsanız benim pc ye :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatalanya -- 17 Haziran 2012; 14:55:55 >

• tatalanya ; gelelim senin soruna: Monitörün kendi ayarları normal olacak programla 3d izleyeceğiz. Yukarıdaki ifadene göre normal dvd film taktığını varsayıyorum. Filmin de muhtemelen 2D olacak buna göre;
    ayarların yanlış. 2D film olduğu için "source format" en alttaki 2D format seçilecek. Yada Auto dedekt genel ayarlarda öncelik "left eye image first" seçilecek,sürgülü ayar da ortada olacak.
    Bu monitörlerde izleyeceğin gerçek 3D görüntüler normal izlenirken alt alta yada yan yana bölünmüş görüntülü filmler olacak. side by side olarak tanımlanır.
    Bu şekilde çıplak gözle görüntü üst üste gelir ve sadece imajların kenarları tırtıklı görünür. Gözlüğü takınca 3D görüntü alınır. Senin olayda film kaynağı 2D olduğundan ekran çorba gibi görünüyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.