Şimdi Ara

HP QJ684AA 2311GT 3d Monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
735
Cevap
9
Favori
53.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galiba piyasadaki en ucuz 3d monitör; kullanan var mı acaba? Forumda konuyla alakalı hiç bir bilgi bulamadım. Hatta internette dahi hiç bir bilgi yok diyebilirim. Kullanan var mıdır acaba? Tavsiye eder misiniz? LG'nin IPS236V-PN monitörü ile bunun arasında kalmış durumdayım. Grafik ile uğraşmıyorum sadece adam gibi renk almak istiyorum monitörden. Şu an Acer monitör kullanıyorum ve hiç memnun değilim verdiği renklerden. Adam gibi görüntü almak istiyorum monitörden özellikle filmlerde ve oyunlarda. Daha çok sinema ve oyun için kullanıyorum bilgisayarı. IPS panel monitörleri herkes çok övüyor. Kendim görmek için Bursa'daki neredeyse bütün teknoloji marketleri gezdim bir tane rastlamadım. Lütfen gelip IPS panelle monitörle oyun oynanmaz falan demeyin. Zira günlerdir araştırıyorum iki yazı okuyup ahkam kesilmesinden herkes gibi ben de hoşlanmıyorum. Her neyse konudan uzaklaştım kusura bakmayın; monitörün özelliklerini yazayım:

HP QJ684AA 2311GT 23" 5ms Full HD DVI HDMI 3D Led Monitör (2x 3D Gözlük)
    HP 2311gt 58,4 cm (23 inç) Diyagonal LED 3D Monitör (QJ684AA)

Üstün CyberLink teknolojisi ile 2D video veya fotoğraflarınızı göz alıcı 3D'ye dönüştürebilirsiniz! Parlak 3D bir monitör ile ailenizin ekran üzerinde kayan fotoğraflarını izleyin, en sevdiğiniz eski filmleri yeniden keşfedin ve etkileyici kalitedeki ev filmlerinin keyfini sürün.

Özellikler
    Yeni bir boyuta geçirin
    Projeler üzerinde çalışın ve bunları Tam HD olarak görüntüleyip çevrimiçi eğlence için 3D'ye dönüştürün. Bu ultra ince monitör, verimli bir şekilde geçiş yaparak anında oynamaya başlamanızı sağlayan yeni 2D'den 3D'ye gerçek zamanlı dönüştürme teknolojisine sahiptir.

3D oyun oynamada son nokta
    Sarmal 3D görüntülerle oyunlarınıza etkileyici bir canlılık katın. TriDef 3D Ignition Game Player ile en çekici ve en yeni yüzlerce 3D oyundan oynayın veya bilgisayarınızdaki en sevdiğiniz 2D ya da çevrimiçi oyunlarınızı stereoskopik 3D oyunlara dönüştürün. Daha fazla oyunu daha fazla boyutta oynayın!

Titreme yapmaz ve gözleri yormaz
    Gözlüklerinizi senkronize veya kalibre etmenize ve pillere gerek yok! HP 2311gt 58,4 cm (23 inç) LED Arkadan Aydınlatmalı 3D Monitör, rahatça takılan ve mükemmel bir 3D deneyimi sağlayan 2 adet hafif 3D pasif gözlükle birlikte sunulur.

3D görüntülemenin ekonomik ve rahat yolu
    HP 2311gt 58,4 cm (23 inç) LED Arkadan Aydınlatmalı 3D Monitör, 3D görüntülemeyi gerçekten ekonomik bir hale getiren ve gözleri yormayan Film Desenli Geciktirici (FPR) teknolojisine sahiptir. Titreme yapmayan, gelişmiş parlaklık ve en son teknoloji grafik kartlarına daha az bağımlılık.

[1] 3D görüntüler için 3D içerik gereklidir. 3D içerik dahil değildir.
    [2] Bütün performans özellikleri, HP'nin bileşen üreticileri tarafından sağlanan genel özellikleri göstermektedir; gerçek performans daha yüksek veya düşük olabilir.

Görüntü özellikleri
    Monitör boyutu (diyagonal): 58,4 cm (23 inç)
    Ekran türü: TN
    En boy oranı: Geniş ekran (16:9)
    Çözünürlük: 1920 x 1080
    Çözünürlük: 1920 x 1080
    Ekran pikseli: 0,265 mm
    Brightness: 200-250 cd/m² (2D modu); 100 cd/m² (3D modu)
    Kontrast oranı: 1.000:1 statik; 3000000:1 dinamik (2D modu)
    Görünüm açısı: 170° yatay - 160° (2D modu) ve 12° (3D modu) dikey
    Yanıt süresi: 5 ms normal
    Eğim ve döndürme açısı: Eğim açısı: -0 - +25°
    Ekran özellikleri: Yansımasız ; Tak ve Çalıştır
    Tarama sıkılığını görüntüle (yatay): 94 kHz'ye kadar
    Tarama sıkılığını görüntüle (dikey): 76 Hz'ye kadar
    Video giriş konektörü: 1 VGA ; 1 HDMI ; 1 HDCP'li DVI-D
    Kullanıcı denetimleri: Parlaklık ; Kontrast; Renk; Görüntü Denetimi; OSD Denetimi; Yönetim ; Dil ; Bilgi ; Fabrika Ayarları; Kaynak Denetimi ; Çıkış
    Fiziksel güvenlik: Kensington kilidi (ayrıca satılır)

Bağlantı
    Video giriş konektörü: 1 VGA ; 1 HDMI ; 1 HDCP'li DVI-D

Çoklu Ortam ve Girdi Aygıtları
    Boyutlar ve ağırlık
    Ağırlık: 3,7 kg
    Boyutlar (G x D x Y): 55,79 x 15,9 x 41,64 cm

Güç ve çalışma gereksinimleri
    Güç kaynağı türü: Harici Güç Kaynağı
    Güç tüketimi: 45 W maksimum
    Bekleme modu: 0,5 W
    Çalıştırma nem aralığı: %20 ila %80 bağıl nem yoğuşmasız
    Enerji verimliliği: ENERGY STAR® belgeli; EPEAT Silver

Sertifikalar ve uyumluluk
    Sertifikalar ve uyumluluklar: Monitör: FCC ; CE ; ETL/CSA; NOM/NYCE; S işareti; WEEE; ENERGY STAR 5.0 ; EuP Lot6; Microsoft WHQL Sertifikalı Harici Güç Kaynağı: WW kullanımı: FCC ; Güvenlik işareti ; GS; S işareti; NOM/NYCE; PSE; PSB; CSA; UL; CE; C-Tick; CCC; GOST; BSMI; WEEE; KC; CB; EuP Lot7

İçindekiler
    Garanti: Sınırlı iki yıllık parça ve tamir işçiliği garantisi
    Kutudakiler: HP 2311gt 58,4 cm (23 inç) Diyagonal LED 3D Monitör
    Güç adaptörü
    Güç kablosu
    HDMI kablosu (BFR/PVC içermez)
    3D Pasif FPR gözlük (2 adet), temizleme bezi, koruyucu kılıf
    Belge CD’si

Garanti
    CyberLink PowerDVD Premium 3D, CyberLink PowerDVD Premium BD 3D (Blu-ray için): Windows Vista (32 veya 64 bit), Windows 7 (32 veya 64 bit) ile uyumlu
    Tridef (R) 3D Ignition Game Player: Windows XP (SP3) (yalnızca 32 bit), Windows Vista (yalnızca 32 bit) veya Windows 7 (32 veya 64 bit) ile uyumlu

Garanti Süresi : 24 Ay

HP QJ684AA 2311GT  3d Monitör

Monitörü kullanan arkadaşlardan bilgi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shumin -- 12 Kasım 2011; 20:22:22 >

• Kullanan arkadaş yok mu acaba? Karar vermem gerek 1 hafta içinde. Diyelim ki bu monitörü normal kullanırken gözlük falan takmak gerekmiyor değil mi? Yoksa hep gözlükle mi takılacağım? İki monitör kullanıyorum ve diğeri 3d değil. Aksi takdirde sorun olur benim için.
  • Çok teşekkürler cevap için peki bunun için ekran kartının spesifik olması gerekmiyor değil mi?
  • dostum bu hafta sonu ürünü aldım kurdum... akabinde hemen deneme fırsatım oldu bu fiyata bu kalite gerçekten beni memnun etti. birileriyle paylaşmam gerek derken konuyu buldum yazmadan duramadım...
    ürün hakkında bazı şüphelerim vardı ama hepsi yersiz çıktı şöyle ki;
    internette birçok forumda lg'nin buna benzer modeli için "ghosting" denen bir sıkıntı yaşandığı söyleniyordu (yani 3d görüntü izlerken sağ veya sol gözün görmemesi gereken çizgileri silikte olsa biraz görme sonucu duyulan rahatsızlık) ancak bu monitörde bunu kesinlikle yaşamadım. görüntü 3d izlerken parlaklığından neredeyse hiç birşey kaybetmiyor. renkler tatmin edici derecede canlı. sadece ek bilgi olarak şunu söyleyeyim monitörle gelen tridef programı oyunların tümünde dörtdörtlük çalışmıyor onun yerine ben iz3d denen ücretsiz bir program buldum onu kullanıyorum aldığım sonuç mükemmel (ancak onda bile battlefield 3'ü oynayamadım maalesef). tam olarak anlatamadım belki ürünü ama yine bilgilenmek istediğiniz birşey olursa anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağım.
    kendimi bu ürünün fahri pazarlamacısı olarak görüyorum :) tüm almak isteyenlere gözüm kapalı tavsiye ederim bu fiyata bu kalite hp uyanıp fiyatı artırmadan almakta fayda var.

• hocam bende almayı düşünüyorum. 2d 3d film çevirme olayı nasıl cidden 3d gibimi oluyor yoksa hafif bir derinlik mi katıyor. bide oyunda 3d özelliği varsa crysis2 gibi direk 3d oynanıyor mu yoksa illa nvidia 3d mi istiyor.. her oyunu 3d ye çevirmem belki ama her 3d destekleyen oyunlarda 3d yi aktif edebiliyor muyuz.. cevap verebilirsen çok memnun olurum dediğin gibi fiyat coşmadan bi tanede benim almam lazım...:))
  • dostum 2d görüntüyü 3d'ye çevirdiğinde alınan sonuç çokta iyi değil derinlik veriyor hatta cisimleri ayırt edip yakınlık sıralaması bile yapıyor ama izlerken çok fazla zevk almak söz konusu değil maalesef (full hd filmlerde bu izlenebilirlik oranı biraz daha artıyor tabi). ama stereo resimli 3d filmi özünden hiçbirşey kaybetmeden izlemek yetiyorda artıyor. crysis 2 yi denemedim halen onda kendinden destekliyordu galiba evet ama sadece kendinden 3d destekli olmasına gerek yok "iz3d" programı nerdeyse her oyunu (şimdilik bende sadece battlefield 3'ü desteklemedi oda fullscreenle ilgili sanırım) 3d oynamanızı sağlıyor. asıl sorun nvidia 3d vision'da şöyle ki; nvidia sadece kendi ürününü ve benzeri donanımları destekleyecek şekilde bir yazılım yapmış maalesef (ya da ben o kadar aramama rağmen bulamadım) shutter 3d gözlük için veya red-cyan gözlük için 3d vision kurulumu yapabiliyorsun sadece buda maalesef nvidia aracılığıyla 3d oyun oynamayı imkansız hale getiriyor şimdilik. monitörle beraber gelen tridef programını kullanarak hemen hemen her oyunu ister 3d ister 2d oynayabiliyorsun eğer programdan memnun kalmazsan (ki muhtemelen memnun kalmazsın) yerine alternatif olarak "iz3d" programını kurmanı tavsiye ederim çok iyi bir performans sergiliyor. alın bence hiç durmayın bugün bimeks'te bi arkadaşa sordum 2 hafta içinde 520 tl'den ellerinde satışa sunulacak dedi ne kadar doğru bilemeiyorum tabi.

• İlgili arkadaşlara bir sorum olacak bende 512 Mb Nvidia 8800GT var. Bu ekran kartıyla bir çok oyunu hala çok rahat oynayabiliyorum. Ama 3D olayında bu kartla bir sorun yaşar mıyım? Yani hem performans hem de uyumluluk açısından soruyorum. Eğer ekran kartınıda değiştirmem gerekecekse hiç niyetlenip heveslenmeyeyim diye soruyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Monitorü kullanan arkadaşlara bir sorum daha olacak. Monitorun arkasında duvara montaj için bağlantı yerleri var mı? Benim şu anki monitorum bilgisayar masamın duvarına montajlı. Bu monitoründe bunu desteklemesi lazım ki kullanabileyim.
  • teşekkür ederim kardeşim verdiğin bilgiler için. bimeksteki fiyatta bayağı iyiymiş ama bimeks genelde pahalı satar da...:) sanalmarketimde buldum bende 570 tl idi hemde en güvendiğim yerdir ordan bende sipariş edeyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatality-one

İlgili arkadaşlara bir sorum olacak bende 512 Mb Nvidia 8800GT var. Bu ekran kartıyla bir çok oyunu hala çok rahat oynayabiliyorum. Ama 3D olayında bu kartla bir sorun yaşar mıyım? Yani hem performans hem de uyumluluk açısından soruyorum. Eğer ekran kartınıda değiştirmem gerekecekse hiç niyetlenip heveslenmeyeyim diye soruyorum.

bir sorun olmaz bence çünkü bu monitörler 60 hz. nvidia destekli monitörler 120 hz ve ekran kartı aynı anda iki görüntü oluşturuyor bu yüzden fps yarıya düşüyor ama bu monitörler 60 hz ve tek görüntü oluşturuyor bu yüzden ekran kartları yarı performansa düşmüyor ama uyumluluk konusunda emin değilim 8800gt serileri için nvidia nın sitesinde ekran kartları listesi vardı 3d uyumlu olanlar sonuçta nvidia ekran kartı olupt lg nin lw serilerini monitör olarak kullanan bir çok kişi vardı forumda bu hp de zaten lg nin o panellerini kullanıyor. son olarak kullandığın çözünürlük bu monitörle 1920*1080 olacak son çıkan oyunlarda kasmalar donmalar olabilir...

• Nvidia nın sitesinden kontrol ettim 3D için desteği var görünüyor. Ama benim kartım 1920*1080 çözünürlüğü desteklemiyor. Bu durumda 3D içerikleri net göremez miyim?
  • yok hocam yanlışın olabilir 8800 gt 1920/1080 çözünürlük destekliyor ç kontrol panelinden ayarlama istiyor bide en son driverları kurman lazım. eski kartların çoğu doğal destek vermiyor zaten 1920/1200 e doğal destek var ama hem ati hemde nvidia driverlar ile desteği veriyorlar doğal değilde sıkıştırılmış görüntü olarak... ama şu monitörü alacaksan gtx560 yada ati 6950 de iyi gider ama ekran kartı monitör en az 1000 tl eder maalesef...
  • monitörün duvar bağlantı vida yuvaları maalesef yok...
    birde şu var benim ekran kartım gts250 1024/256 öyle çok pahalı çokta ahım şahım birşey değil sıkıntı yaşamadan kullanıyorum bu monitör ve 3d olayını...
    bundan önce nvidia 9500gt 1024/128 ile red-cyan gözlüklerle 3d oynarken kasma söz konusuydu... 8800gt ile sıkıntı yaşayacağını tahmin ediyorum.
  • Hımm belki ben karıştırıyorum çözünürlük olayını.. Ama 1680*1050 olarak görünüyor çözünürlük. Birde bu monitöre sahip arkadaşlar monitörün ayaksız yükseklik ve genişliğini yazabilirler mi? Çünkü ürün özelliklerinde en boy vs. yazmış ama ayaklı halimi yoksa ayaksız halimi belli değil. Bilgisayar masam biraz küçükte yer sorunu yaşar mıyım onu merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lookingglass

monitörün duvar bağlantı vida yuvaları maalesef yok...
    birde şu var benim ekran kartım gts250 1024/256 öyle çok pahalı çokta ahım şahım birşey değil sıkıntı yaşamadan kullanıyorum bu monitör ve 3d olayını...
    bundan önce nvidia 9500gt 1024/128 ile red-cyan gözlüklerle 3d oynarken kasma söz konusuydu... 8800gt ile sıkıntı yaşayacağını tahmin ediyorum.

Hocam hayrına bana monitörün ayaksız yüksekliğini yazar mısın bu benim için çok önemli.
  • ayaksız yüksekliği 35 cm.
  • Hocam Allah senden razı olsun. Çok büyük bir iyilik yaptın bana. Teşekkür ederim. İyi geceler.
  • yalnız duvara monte etmek isteyen arkadaşlara belirtmeliyim ki sorunsuz performans almak için monitörün diyagonal durması gerekli 90 derece açı tam randıman almak için uygun değildir.
  • Valla fena durmuyor hani Paneli pek kaliteli değil, tepki süresi 5ms ama fiyat çok uygun. Üstelik dandik shutter glass yerine de fpr var. Lgnin benzer özelliklerdeki monitörü 300 lira daha pahalı bundan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 16 Kasım 2011; 7:52:27 >
  • arkadaşlar bu monitörde ses çıkışı varmı(kulaklık girişi veya audio out) bana bilgi verebilirmisiniz hdmi dan audio ses i nasıl veriyor bu monitör(ps3 için sordum)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.