Şimdi Ara

3970x bi sorunmu var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar ben çok uzun zamandır ilk defa intel kullanıyorum

insan bildiğinden şaşmamalıymış

render için bir makine topladım ancak bir ısı sorunum var

3970x bi sorunmu var

makne boştayken bu sıcaklıklar yazıyor

ancak garip olan siyah küçük ekranda asus probe var ve oradaki ısı ile corsair h100i nin kontrol ekranındaki ısı değerleri arasında 10 derece var

bunlardan hangisi güvenilir

corsaire kalırsa makine arada 70 leri filan da görüyor probeye kalırsa 60 üstüne hiç çıkmadı

amd de 44 derece üstünü hiç görmediğim için bu ısıları çok fazla buluyorum

extreme işlemci olmasından kaynaklı 150w lık bir enerji çekimi sözkonusu kabul biraz daha fazla ısı demek ancak bukadarı fazla değilmi

makineyi stress testine sokmaya çekindim açıkçası

öneriniz varmıdır nedir ??

kolay gelsin

• boşta 63 derece olması bir sıkıntı olduğunu gösterir bence. Yani bende 39xx yok ama 2700k var malum antalya sıcagında boşta 36-38 arası gidip geliyor. Aynı işlemciyi kulanıp daha az değer alan arkadaşlar vardı forumda. yük altında 60-70 dereceleri görmesi gerekli.
    h100i pomapasında montajında bir sıkıntı olabilir hava sirkülasyonu ile ilgili bir sıkıntı da olabilir. Her ne kadar aynı işlemciyi kullanmasakta şu an makinemdeki bütün fanlar kapalı h100inin 4 fanıda 500 rpmde çalıştırıyorum ses olmasın diye bu msjı yazıyorum değerler 38-32-32-36. Eğer hava sirkülasyonu ve h100i nin sağlam olduğundan emin iseniz montajı tekrar bir gözden geçirin derim.

Real temp ile corsair link programını çalıştırdım sıcaklık değerlerim aynı isterseniz real temp kurup bir de öyle sıcaklıklara bir bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocoloco -- 22 Mayıs 2013; 23:56:26 >
  • montajını kendim yaptım ama ilk montajım değil

bu konuda kesinlikle bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum macunla birlikte tekrardan bir kontrol edicem tabi ama sirkülasyon sorunumu diye bende baktım kasa thermaltake element v

kasanın üst kısmına sıcak havayı yukarı verecek şekilde verdim bende 4 fan yok 2 fanlı çıktı yeter dedim 240 lık rad war sonuçta diye düşündüm ama sanırım öyle olmayacak hatta h100 i ile de olmayacak ben tekrardan bir sıvı soğutma sistemi kurucam gibi görünüyor

corsair ile bordun kendi sensör okuyucusu arasındaki sıcaklık farkınada bir mana veremedim

diyelim ki işlemci o derecelere geliyor suyun ısısı neden 20 derece birden geriden geliyor o zaman o da mantıksız geldi

bizim ülkede sıvı soğutma ürünlerini bulabileceğimiz bir yer varmıdır site v.s

firebal dan başka (keşke firebal da olsa gayet güvenilirler ama çeşit yok malesef)

• quote:

Orijinalden alıntı: satvetc

montajını kendim yaptım ama ilk montajım değil

bu konuda kesinlikle bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum macunla birlikte tekrardan bir kontrol edicem tabi ama sirkülasyon sorunumu diye bende baktım kasa thermaltake element v

kasanın üst kısmına sıcak havayı yukarı verecek şekilde verdim bende 4 fan yok 2 fanlı çıktı yeter dedim 240 lık rad war sonuçta diye düşündüm ama sanırım öyle olmayacak hatta h100 i ile de olmayacak ben tekrardan bir sıvı soğutma sistemi kurucam gibi görünüyor

corsair ile bordun kendi sensör okuyucusu arasındaki sıcaklık farkınada bir mana veremedim

diyelim ki işlemci o derecelere geliyor suyun ısısı neden 20 derece birden geriden geliyor o zaman o da mantıksız geldi

bizim ülkede sıvı soğutma ürünlerini bulabileceğimiz bir yer varmıdır site v.s

firebal dan başka (keşke firebal da olsa gayet güvenilirler ama çeşit yok malesef)

Anakartın probları yanlış ölçüyor olabilir çoğu zaman böyle hatalar olur asusun web sayfasına anakartınıza bir bakın yeni bioslar varsa açıklamalarını bi okuyun ısı ile ilgili düzeltme var ise bios update edersiniz.

• şimdi baktım bir güncelleme sözkonusu değil

ben corsairin ısı göstergesine inanmıyorum

yada doğru olanı o eğer doğru olan gösterge corsair ise benim işlemcide bi problem war demektir

hava soğutmam var bir tane tt frio ock

onu bağlayıp denemekte fayda olacak sanırsam
  • dün gece söktüm sistemi h 100i nin altına termal macun takviyesi yaptım

vida sıkılıklarını biraz daha gevşek tuttum

çok az daha ısı yaklaşık olarak asus probe içerisindede corsair in programı içerisindede eşitlendi su sıcaklığı işlemciye biraz daha yakınlaştı artık daha etkili bir transfer var aralarında

sonuç olarak 10 derece daha ısıda düşüş oldu (işlemci bloğunun vidaları öyle aradaki teması kaybedecek kadar gevşek değil yanlış olmasın el ile açılamayacak kadar sıkılar )

eğer biri bu konuda sıkıntı yaşarsa fikir vermek maksatlı yazdım şu an için sorun çözülmüş durumda

40-45 derece civarında işlemci
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bende mi Sorun var Forumdamı?
    19 yıl önce açıldı
    Hala i5 2500k Kullanan Var Mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.