Şimdi Ara

3930k icin f/p orani iyi bir anakart? Gigabyte X79-UP4 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 2500k,2600k derken simdi de 3930k islemciye gecis yaptim. Acikcasi is geregi ne kadar cok islem ayni anda yapabilirsem o kadar iyi. Su anda asus p8z68 v/gen3 kullaniyorum ve acikcasi asus'un uefi biosuna bayagi alistim. Bu sebeple tekrar asus dusunuyorum ama baska onerilere de acigim. Ortalama 4.3-4.5 ghz seviyesinde kullanmayi dusunuyorum. Anakartlardan agzim cok yandigi icin secimi dayanikliligi ve ram vs uygunlugu tecrube ile sabit modellerden kullanmayi dusunuyorum. 2.el alacagim, yani butce sorunlu bu sebepten ucuk modelleri onermezseniz sevinirim. Kullandigim ram 4x4gb corsair low profile 1600mhz cl9 modelidir.

Bu arada 3930k kullanan arkadaslar belirttigim oc degerleri icin voltaj degerlerini ve anakartlarini yazarlarsa sevinirim.

Yeni bir konu acmak yerine su aralar inceledigim bir anakarti kullanan olup olmadigini da burda sormak isterim; basliktaki anakartin ilk bios versiyonlarinin sorunlu oldugunu ama güncellemeler ile sorunlarin ortadan kalktigi belirtilmis cogu yerde. Aranizda kullanan var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapscallioN -- 24 Eylül 2013; 13:44:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

Arkadaslar 2500k,2600k derken simdi de 3930k islemciye gecis yaptim. Acikcasi is geregi ne kadar cok islem ayni anda yapabilirsem o kadar iyi. Su anda asus p8z68 v/gen3 kullaniyorum ve acikcasi asus'un uefi biosuna bayagi alistim. Bu sebeple tekrar asus dusunuyorum ama baska onerilere de acigim. Ortalama 4.3-4.5 ghz seviyesinde kullanmayi dusunuyorum. Anakartlardan agzim cok yandigi icin secimi dayanikliligi ve ram vs uygunlugu tecrube ile sabit modellerden kullanmayi dusunuyorum. 2.el alacagim, yani butce sorunlu bu sebepten ucuk modelleri onermezseniz sevinirim. Kullandigim ram 4x4gb corsair low profile 1600mhz cl9 modelidir.

Bu arada 3930k kullanan arkadaslar belirttigim oc degerleri icin voltaj degerlerini ve anakartlarini yazarlarsa sevinirim.

Yeni bir konu acmak yerine su aralar inceledigim bir anakarti kullanan olup olmadigini da burda sormak isterim; basliktaki anakartin ilk bios versiyonlarinin sorunlu oldugunu ama güncellemeler ile sorunlarin ortadan kalktigi belirtilmis cogu yerde. Aranizda kullanan var mi?

Biliyorum biraz fazla geç oldu ancak yeni gördüm diyebilirim yazınızı. Şu kadarını söyliyeyim benim kullandığım anakart gigabyte x79-up4. Fiyatına göre sunduğu çeşitlilik çok güzel. Yani fiyat performans olarak bence en iyilerinden birisi. Şu anda ben kartta 3930k 4.4 ghz 7/24 kullanıyorum. Sıkılırsam ya da benchmark uygulamaları için 4,5 ghz yapıyorum. Evet söylediğiniz gibi ilk bios versiyonları bir miktar sorunlu idi. Şu anda F3u modifiyeli bios'u kullanıyorum. Neredeyse sorunsuz. Anakartımda 3 adet 670gtx nvidia sli yapılandırması mevcut. asus'un extreme iv anakartındaki gibi pci-exp yuvaları 3.0 destekli ve 16x 8x 16x 8x dizilimine sahipler. Yani donanım olarak hiç kayıp yok bu anakartta. Ram olarak 16gb 2133 mhz kullanıyorum. Hatta ram lere ekstradan o.c çektim. Ulaşım hızlarında da o.c var yani. Bu hızda 9-10-11-24 rahat rahat yaz kış çalışıyor. Hem de ekstradan gerilim değerini artırmadan.

Yalnız 3930k işlemcimi ne yazık ki 4,6ghz'in üstüne çıkaramadım. Yani stabil olmuyor alet. Eğer 4,8 ghz gibi uçuk değerlere çıkmak istenirse o zaman kesenin ağzını açman gerekiyor. Asus'un extreme iv'ünü alman gerekecek. O da kesin garanti değil. İnsanlar stabilite diyince windows açıldı tamam diyerek seviniyorlar. Halbuki prime95 te 12 saat boyunca hiçbir çekirdeğin bozulmadan ve çekirdek sıcaklıkları 85 dereceyi geçmeden alınması gerekiyor. Millet neredeyse standart soğutma ile 5ghz çalıştırdığını iddia edenler var. Yuh diyorum evleri galiba kuzey kutbunda makinalarıda dışarıda olması lazım. :)

Yani sözün kısası işlemci hızın en fazla 4,5ghz olsun yeter diyorsan, bence harika bir seçim olur. 4'lü sli veya crossfire bağlantısı 64gb ram 2133 mhz normal yollardan o.c ile daha da yükseğe çıkabiliyorlar.
    Ben anakartı aldığımda bu anakartın fiyatı 600 lira iken, asus extreme in fiyatı 1100 lira civarı idi. Gerisini sen hesap et. Sanki insanlar açma kapama tuşlarının board üzerinde olunca sanki her zaman kullanabileceklerini mi düşünüyorlar anlamıyorum doğrusu :) Ama insanlarda çılgınca bir asus merakı var tabii.

• shot_gun S kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap icin tesekkürler, lakin neredeyse 3 aydir Asrock x79 Extreme 6 kullaniyorum. 185 EUR gibi bir fiyata almistim ve su ana kadar beni üzmedi9 sata girisinin olmasi, onboard hata numarasini belirten göstergenin olmasi falan gibi artilari mevcut. Acikcasi UP4 bir gecede 215 EUR fiyata firladi 185 iken, bu sebeple Asrock aldim ama pisman olmadim su ana kadar. Elektrik faturasi sebebiyle su anda oc olmadan kullaniyorum ama 4.5 GHz falan denemeler yapmistim ilk aldigimda ve stabiliteyi rahat yakaliyordu (gerci burda en önemlisi islemci tarafinda sansli olmak). 3930K ile oc sonrasi tüketim inanilmaz artiyor ve Almanya sanirim avrupa ülkeleri elektrigin en pahali oldugu ülke, evde 2 kisi sabah cikip aksam geliyoruz ama 80 EUR elektrik faturasi geliyor, böyle olunca oc gerektiginde yaparim diyor insan

• quote:

Hocam cevap icin tesekkürler, lakin neredeyse 3 aydir Asrock x79 Extreme 6 kullaniyorum. 185 EUR gibi bir fiyata almistim ve su ana kadar beni üzmedi9 sata girisinin olmasi, onboard hata numarasini belirten göstergenin olmasi falan gibi artilari mevcut. Acikcasi UP4 bir gecede 215 EUR fiyata firladi 185 iken, bu sebeple Asrock aldim ama pisman olmadim su ana kadar. Elektrik faturasi sebebiyle su anda oc olmadan kullaniyorum ama 4.5 GHz falan denemeler yapmistim ilk aldigimda ve stabiliteyi rahat yakaliyordu (gerci burda en önemlisi islemci tarafinda sansli olmak). 3930K ile oc sonrasi tüketim inanilmaz artiyor ve Almanya sanirim avrupa ülkeleri elektrigin en pahali oldugu ülke, evde 2 kisi sabah cikip aksam geliyoruz ama 80 EUR elektrik faturasi geliyor, böyle olunca oc gerektiginde yaparim diyor insan

Geçte olsa hayırlısı olsun :) Ben de hazır konu gelmişken değinmek istemiştim. Burada ne yazık ki asrock o kadar kolay bulunmuyor ya da en azında şöyle diyeyim her istediğim modeli kolay bulunmuyor. Ben de bi ara asrock'a bakıyordum. İstediğim modelini bulamadığımdan gigabyte aldım. Evet dediğiniz o.c yapıldığı anda gerçekten işlemcinin tüketimi çok artıyor. prime95 ile yaptığım testlerde o.c'suz işlemci 100 watt dolaylarında tüketirken, bu değer 4.4ghz de 160watt ile başlayıp ilerleyen safhalarda 200-210 watt lara çıkabiliyor. Yani işlemci tek başına 2 katı enerji tüketiyor. Peki oyun oynarken ne kadar etkiliyor? Eğer farkı hissedebilirsen komple bilgisayarı verebilirim :P

Aynen dediginiz gibi tüketim inanilmaz yükseliyor ve oyun onarken getirdigi arti o kadar yüksek tüketime degmiyorOyun nadiren oynadigim icin bu durum benim icin zaten cok önemli degil, benim icin önemli olan cekirdek sayisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: azk

f/p x79 anakart
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-x79a-gd45-plus-x79a-gd45-plus-intel-x79-soket-2011-ddr3-2400mhz%28oc%29sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=68614

Anakart almadan önce msi'ya da çok bakmıştım. Hatta ilk önce öyle fiyat toplamaya başladım ancak bu anakart özellikle 2li Sli'ya izin verdiğinden benim gibi 3lü veya 4lü uçuk bir ekran kartı toplayacak olanların ihtiyacını karşılamayacaktır. Ama öyle bir durum söz konusu değilse elbette neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Ancak yine de gigabyte'ın getirdikleri özellikler arasında neme ve fiziksel kuvvete karşı dayanıklı çift baskılı anakart ve neredeyse hiç ısınmayan yapısı sayesinde oldukça stabil çalışan yapısı daha cezbedici gelmişti. Ayrıca o zaman için de fiyatı dediğim gibi 600 lira idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shot_gun -- 17 Aralık 2013; 10:03:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    MSI X79 serisinde inanilmaz sorunlu cikmis, pek becerememis deniyor bütün yabanci forumlardaBende bu sebepl direk elemistim, hatta forumdan LEON-X ile görüsmelerim de kendisi de X79 icin MSI tavsiye etmem deyince MSI kafamdan tamamen silinmisti benimBu elektronik isi biraz da sans isi yapacak birsey yok...Z68 MSI almistim bios problemi vardi geri gitti, Asus Z68 aldim ilk gelen 2 anakartin ram slotlari bozuktu ve ancak 3. anakartta sistemi calistirabilmistim...Yani biraz da kismet olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapscallioN -- 17 Aralık 2013; 23:14:55 >
  • bende MSI X79A-GD45(8D) kullanıyordum.

power saving özellikleri ile birlikte yani işlemci yük altında iken 1.312v ile 4.3ghz de çalışıyordu.boşta ise voltaj ve çarpan düşürecek şekilde ayarlamıştım.Güzel de kullanıyordum fakat sata 3 portlarında sorun cıktı servise verdim.Kartı iade istedim farklı bir marka alabilmek için bakalım ne sonuç çıkacak
  • Gigabyte'ın x79 ud3 modelini kullandım ve Corsair Pro serisi 2133mhz 8gb ve 16gb bellekleriyle uyumsuzluk yaşadım. Gskill ile problem olmadı ama anakartı değiştim. Gigabyte'ın ram de uyumsuzluk sorunu var daha önce p35c ds3r anakartında da yaşamıştım. Asrock extreme 6 epey iyi bir model hayırlı olsn.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Gigabyte'ın x79 ud3 modelini kullandım ve Corsair Pro serisi 2133mhz 8gb ve 16gb bellekleriyle uyumsuzluk yaşadım. Gskill ile problem olmadı ama anakartı değiştim. Gigabyte'ın ram de uyumsuzluk sorunu var daha önce p35c ds3r anakartında da yaşamıştım. Asrock extreme 6 epey iyi bir model hayırlı olsn.

Aynı şekilde bende gigabyte'ın x79 up4'ü ile Gskill marka ram ler ile uyumsuzluk sorunu yaşamıştım bir süre 2133 mhz yerine 1866 mhz de çalıştırabildim ram'leri. Profil ayarları ile açılmıyordu alet. Daha sonra gelen bios ile (ki 1-2 hafta kadar sonra) 2133 mhz hiç sıkıntısız açıldı alet. dediğim gibi şu an ram leri hem profil ayarları ile açtığım gibi o.c layarak 2400 mhz de açabiliyorum. Gecikme süreleri abarttığı için hiç gerek görmedim. Ayrıca gecikme sürelerine de hafif o.c var şu an ram lerimde gayet stabil çalışıyorlar çok şükür.

• Oc yapan arkadaslar icin soruyorum.islemciniz bosta iken voltaj dusurmuyor mu? Non stop 4.4ghz de mi calistiriyorsunuz?

• Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kendi açımdan cevaplayım.Dediğiniz gibi non-stop oc li hızda kullanıyorum yani hız düşürmeden.Bu normale göre bir miktar güç tüketimini artırır.Diğer türlü yani speed-step açıkken bazı oyunlarda stutter yaptığını okumuştum değişen hız yüzünden.Oc yaptıysan tam performans için speed-step ve c-stateler kapalı olmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Hocam ben kendi açımdan cevaplayım.Dediğiniz gibi non-stop oc li hızda kullanıyorum yani hız düşürmeden.Bu normale göre bir miktar güç tüketimini artırır.Diğer türlü yani speed-step açıkken bazı oyunlarda stutter yaptığını okumuştum değişen hız yüzünden.Oc yaptıysan tam performans için speed-step ve c-stateler kapalı olmalıdır.

hocam stutter ile ilgili bilgim yoktu.fakat işlemciye yük bindiği için herhangi bir hız düşmesi ile bugune kadar karşılaşmadım.

hangi hızda hangi voltajı kullanıyorsunuz?
  • Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    45x cpu 1.33 v 43x cache 1.23 v ve ramlerde 2400 mhz 1.65 v 10-12-12-31 Command Rate 2T tüm ayarlarım bunlar hocam.Hız düşmesinden kastım speed-step açıkkenki olan.Idlede min hız-voltajda çalışırken yüke göre hız ve voltajı değiştirir.Kapatırsakta ister boşta olsun ister yükte hep oc li hız ve voltajda çalışır.Ancak Tjmax değerine işlemci yaklaşırsa ne olursa olsun hızını koruma amaçlı düşürecektir.

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam tesekkürler, su ana kadar problem yasamadim cok sükür
    Hocam merhaba 4.4 GHz icin voltaj degeriniz nedir? Offset ile yaptiysaniz cpuz ile full yükte ne kadar cektigine bakip söyleyebilir misiniz? Bu aralar oc biraz gerekli
  • quote:

Hocam merhaba 4.4 GHz icin voltaj degeriniz nedir? Offset ile yaptiysaniz cpuz ile full yükte ne kadar cektigine bakip söyleyebilir misiniz? Bu aralar oc biraz gerekli

Biraz geç fark ettim şefim. Ancak yazıyorum kusuruma bakma. Daha önce dediğim gibi bu anakartta (x79-up4) overclock yapabilmek birazcık zahmetli (yani çok yüksek hızlara çıkabilmek biraz zahmetli demek istedim). Asus extreme'de az voltaj vererek gerisini offset olarak anakart hallediyor. Ancak ben özellikle 4.2 den sonra hiç offset ile uğraşmadan kendim değerleri giriyorum. Bu şekilde elde etmem gereken watt hesabına göre minimum çekirdek voltaj değerini (4.4 ghz için) 1,395 volt olarak hesapladım. Hakikaten de bu değerde girildiğinde hiç çökmeden 7/24 kullanabiliyorum. (yani prime 95 te 12 saat hesaplayarak çekirdekler çökmeden). Bazı arkadaşlar çok daha küçük değerlerde 4,5ghz lere çıktıklarını söylüyorlar. Aslında anakart farkında olmadan o voltaj değerlerine çıkarmak zorunda. Çünkü tüketilen güç, yani watt değeri matematiksel olarak bunu gerektiriyor zaten. Daha küçük voltaj değerlerinde aslında o işlemciden o güç değeri çekilemeyeceğinden daha küçük voltaj değeri ile 4,5ghz hıza ulaşmak normal koşullarda mümkün değil.

4.3 Ghz içinse 1,360 volt yeterli geldi. Hatta şu an 4,38 ghz olarak kullanıyorum. 43 çarpan olarak 102 mhz de bus hızı olarak değiştirdim. Bu şekilde hem ısınmıyor çok fazla, hem ram lerde biraz overclock oluyor :) (2142 mhz gibi yanlış hatırlamıyorsam) hem de fan gürültüsü epey az.

Burda da linki var sandy bridge-EP ler için overclock el kitabı :) PDF şeklinde de linkinden indirebilirsiniz.
    http://www.overclock.net/t/1189242/sandy-bridge-e-overclocking-guide-walk-through-explanations-and-support-for-all-x79-overclockers

Dip not: Sözünü ettiğim değerler 2011 soket x79 anakartlar için yani 3930k işlemci için verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shot_gun -- 27 Aralık 2013; 13:42:46 >

• Hocam ayrintili cevabiniz icin cok tesekkurler, su anda izindeyim, eve doner donmez denemelere baslayacagim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.