Şimdi Ara

3900 TL (Sat/Tak) HEXA core 2TB 24GB 1333mhz DDR3 Mac Pro 5,1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
İlan Türü #Takaslık
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • - Bütün ilanlarım kafama yatan her şeyle takaslıdır.
    - Tamamı takaslı ilanlarımı görmek için tıklayınız: https://forum.donanimhaber.com/dukkan.asp?mem=413341
    - Kimliğini web, ev ve iş adresleri, telefon vb. bilgilerle ispatlamayan, referansı olmayan insanlara kesinlikle önce EFT yapmayın. Çok fazla dolandırıcı var.
    - Ödeme nakit veya EFT şeklindedir. Aracı sitelere ve bankalara para kazandırmıyorum.
    - Malum forumda 40'tan fazla kusursuz, övgü dolu referansım vardır.
    - Sahibinden üstünden tamamı pürüzsüz onlarca alışverişim vardır.
    - Türkiye'nin her yeriyle kargoyla alışveriş ettim. Hiçbirinde en ufak bir sorun yaşanmadı.
    - Tercih ettiğim yöntem elden, test ederek alışveriştir.

Upgrade'ler:
    1 TB yerine 2 TB Toshiba DT01ACA200 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5 inç disk. File server'ımda çok kısa bir bir süre kullandığım, 20 ay civarında garantili bir disk. Eylül 2016 fabrika çıkışlıdır.
    2 x 1 GB = 2 GB yerine 2 x 8 = 16 GB Samsung 10600R birinci kalite registered ECC DDR3 RAM. Bankaların ikisi dolu, ikisi boştur. Kolayca 32 GB'ye upgrade edilebilir.

İçinden ekran kartı araklanmış, yavaş DDR3 veya DDR2 RAM'li cihazlarla bunu mukayese etmeyin. Sistem 1333 Mhz DDR3 ECC RAM'le çalışır.

2010 ve 2012 model 5,1 Mac Pro'lar arasında hiçbir fark yoktur. Şu anda bulabileceğiniz en yeni mimarili kule Mac Pro'nun ilanını okuyorsunuz. Tek işlemcili kule Mac Pro'ların en güçlü multithread performansına sahiptir. Ayrıca işlemcisinin saat hızından ötürü, tek veya çift, tüm kule Mac Pro'ların en iyi single core performansına sahip modelidir. İşlemcisi öyle-böyle değildir. Altı gerçek çekirdek, altı sanal işlek, toplam 12 işleklidir.

Çöp kutusuna benzeyen, ekran kartı takılamayan 6,1'i hariç tuttuğumuzda, G5 sonrasında çıkan kule Mac Pro ailesinin fertleri: 1,1 - 2,1 - 3,1 - 4,1 - 5,1'dir. Bunları birbirinden ayıran en önemli kilometre taşları; RAM ve PCIe hızlarıdır. Elbette destekledikleri işlemciler de yıllar geçtikçe güçlenmişlerdir. Tek çekirdekli işlemlerin hepsinde geçer. Bunları onların yarısından az elektrik yakarak, dolayısıyla az ısınarak, tam performansta çalışırken, daha az gürültü çıkararak yapar. Sebebi instructions per cycle (IPC) ve nanometre cinsinden küçülmelerdir.

En modern ve ideal Mac Pro ailesi 5,1'dir. Apple ileride her Macintosh'a yaptığı gibi, 5,1'e de yeni işletim sistemi desteğini bitirecektir, ancak bunun çok uzun süre alabileceğini garanti ederim. Zira bu olduğunda, 2010'la 2012 model 5,1 Mac Pro'ların hepsi, firmware vs. hack'ler olmadan yeni işletim sistemi yüklenme yeteneklerini beraberce kaybedeceklerdir. Bunun 10 seneden önce olması, workstation'larına zamanının parasıyla 20.000 TL'ye yakın ödemiş kullanıcıları kızdıracak, Türkiye'de olmasa da, dünya çapında davalara sebep olacaktır. Eski Mac kullanıcılarının bildikleri üzere, ekran kartının bellek miktarı dahi çok önemlidir, kimi zaman bariyer olarak karşılarına çıkmıştır. Bu cihazda çift MiniDisplay, tek DVI portlu 1 GB DDR5 orijinal ekran kartı vardır. Çok yüksek çözünürlüklerde üç monitörü destekler.

5,1 ailesine mensup pek az Mac Pro'nun ikinci elde satıldığı görülebilir. Herkes üstlerinde işlerini konforlu bir şekilde yapmaya devam ediyor.

3 Mart 2017'de AHT (Apple Hardware Test) ile uzun testini yaptım. Screenshot'ta görebilirsiniz. Ayrıca Macintosh'lar her açılışta kendilerini kısa teste sokar, meşhur Apple chime sesini sıkıntı yoksa çalarlar.

Xeon Hexa Core W3680 modelidir. Altı gerçek core, altı sanal thread, toplam sekiz işleklidir. İşlemci hızı 3.33 Ghz'dir. Turbo ile 3.6 Ghz'ye kadar çıkar.

Tanımlayıcılar: Mid-2010 - BTO/CTO - MacPro5,1 - A1289 - 2314-2

Bluetooth, airport ve çift ethernet portu vardır. Wifi kartı kullanılmasa bile, stabil bir wifi çoklayıcı olarak kullanılabilir.

Şimdi reklamlar:

- Neden hâlâ dünyanın en iyi workstation’ıdır?
    + "It's a Mac." elbette yeterli değil. Durum şu:

01. Stabil: CPU ve RAM dahil bütün bileşenleri server sınıfıdır. İşyerimdeki makine altı yıldır update'ler hariç sürekli açık duruyor. Bir kere tık demedi, kapağı açılmadı.

02. Hızlı: Piyasadaki daha yeni Mac’leri pro kullanımda sıraya dizer. Pro uygulamaların hiçbiri single thread değildir; işlemcinin tek çekirdeğini kullanmaz; ne kadar bulursa, o kadar kullanır. Screenshot'tan görebilirsiniz.

03. Soğuk: Büyük hacmi büyük fanlarla, düşük devirle soğutur. Malzemesi elittir; ağırlığı 20 kg'dır. Sıcaklıkları screenshot'ta görebilirsiniz.

04. Sessiz: 50'den fazla PC topladım. 500-3000 RPM arasında dönebilen başka fan görmedim. Bu gücü beş elit fanla, sessiz sedasız buz gibi tutar. Üç adet tünelden oluşur. Temiz havayı önden alır, egzostlarla arkadan verir. Üstteki tünelde yer alan PSU'nun kendi fanı vardır. Ekran kartı ve HDD orta tüneline üst ön, CPU ve RAM alt tüneline alt ön fanla temiz hava getirir. Devasa heatsink'in ortasında CPU için tek fan vardır. Arkada büyük boy egzost fanı vardır.

05. Modüler: Upgrade olanakları geniştir. Yan kapak tek mandalla açılır, bütün parçalar yükseltilebilir.

06. Sağlam: "İki sene kullanılıp atılsın" değil, "dayanıklı olsun, marka değerine zarar vermesin" zihniyetinin hâkim olduğu altın çağın ürünüdür.

07. Uyumlu: MacOS, Windows, Linux, hepsinin bütün sürümlerini çalıştırır. Bir partition'a yeni Mac'lerin çalıştıramadığı Snow Leopard kurulup, Rosetta vasıtasıyla FreeHand gibi PPC uygulamalar çalıştırılabilir. Taaa 10.6'dan 10.12'ye kadar bütün MacOS versiyonlarını çalıştırır.

08. Oyuncu: Üstündeki 1 GB ATI 5770'le CS: GO, LOL gibi çeşitli oyunlar rahatlıkla oynanabilir. İsteyen dört PCIe portundan istediği kadarını ekran kartıyla doldurup Windows yükler, keyfine bakar. PSU 980 Watt olduğu için, istendiği kadar güç girişsiz veya toplam 2x8 pini geçmeyecek şekilde ekran kartı takılabilir.

09. Estetik: Full alüminyum, boyasız kasa. Tasarımı Apple tarafından gelmiş geçmiş en büyük endüstriyel tasarımcı Dieter Rams'ın Braun radyosundan çalınmıştır.

10. Seçimim: İki senede bir upgrade hakkım olan işyerimde altı yıldır aynı Mid 2010 modelini kullanıyorum. Kurgu dahil her türlü uygulamayla rahatlıkla başa çıkabildiği ve hayranı olduğum için, vazgeçemiyorum. Neye, neden upgrade edelim? Yeni Mac Pro'ya ekran kartı bile takılamıyor. Ayrıca işyerimdeki cihaz 10 GB RAM ve dört çekirdekli 2.8 Ghz işlemcili olduğu için, bundan bayağı yavaş.

Özellikler:
    http://www.everymac.com/systems/apple/mac_pro/specs/mac-pro-quad-core-3.2-mid-2010-nehalem-specs.html

Benchmark:
    http://www.everymac.com/mac-benchmarks/mac-desktop-benchmarks-intel.html

Değer mi?
    https://www.youtube.com/watch?v=P6m7N7mEBbk

Oyun:
    https://www.youtube.com/watch?v=vNxYywJkSfg

GTX 970 takmak:
    https://www.youtube.com/watch?v=z_btx2L914E

280x takmak:
    https://www.youtube.com/watch?v=dWs023QgvOU

Ekran kartı için maymuna dönen yeni Mac Pro:
    https://www.youtube.com/watch?v=pNd5_kxpPc4

Gülelim:
    https://www.youtube.com/watch?v=08WO7u3WqLI

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gobl1n -- 29 Nisan 2017; 13:45:37 >

• Sahibinden üstünden bir müzisyene rezerve gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş aramazsa diye yazıyorum: Fiyat rakipsiz olduğu için, pazarlıksızdır. Aynı şeyi bütün ilanlarıma yazdım.

• Efsane ilan, gitmeden yazayım dedim, kirlettiysek kusura bakma Goblin.
  • Müzisyen arkadaş tekrar temasa geçti. Başka bir makineyle daha ilgileniyormuş. Acelesi de yokmuş, parası da. 2000 TL'si varmış, üstünü taksit istiyor vs. Artık benim de ona satmaya pek hevesim yok. Acelesi ve parası yoksa, ikisi de olduğunda temasa geçebilir. Yani cihazın rezerve olduğu falan yok. Bu arada Apple klavyeyi sattığım Ankara'daki Hakan Bey'in bir arkadaşı da Mac Pro arıyormuş. Onlar da belki dönerler.

Şu anda "Komple sistemler" altına yeni ilan açamıyorum. Buraya yazayım: PC'mi satıp Mac Pro'mu da kullanabilirim. Yeni ilan açma hakkım olduğunda, aşağıdaki PC'yi de satışa koyacağım. Artık hangisi giderse...

PC konfigürasyonum:

(3770 oyunda AMD'nin yeni çıkan en üst seviye Ryzen CPU'sunu dahi hala geçiyor. Bkz. Single thread performansı)
    https://goo.gl/qBlq7S

- i7-3770
    - 2x4 = 8 GB 1600 Mhz kırmızı soğutuculu Corsair Vengeance dual channel RAM
    - Gigabyte GA-Z77-D3H (rev. 1.0) mobo
    - CoolerMaster Hyper Evo 212 heatsink
    - Samsung 840 EVO 750 GB SSD
    - Western Digital Black 1 TB 7200 RPM 64 MB cache HDD
    + 2 TB 7200 RPM Toshiba DT01ACA200 SATA III 64 MB HDD. Çok az kullanılmış. Eylül 2016 üretimi. İki seneye yakın garantisi var.
    - Corsair Carbide 500R Black şasi
    - CoolerMaster Real Power 620W 80+ modüler PSU
    - MSI GTX 1050 Gaming X 2 GB (Çok az kullanılmış. Beş günlük Vatan faturalı. İki sene garantili. Işıklı, TF'li, en üst seviye kırmızı - siyah modeli) GPU

Bütün fanları dinleyerek, özenle seçtim. HDD'ler uyuduğunda, kasanın sesi oyun oynarken dahi duyulmuyor. CPU 55'i, GPU 62'yi geçmiyor. Elitist donanımcıdan elit sistem.

• quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Efsane ilan, gitmeden yazayım dedim, kirlettiysek kusura bakma Goblin.

Olur mu hiç hocam? Nazik yorumun için teşekkür ederim. Olmazsa PC'yi satıp, buna kurulacağım. :)
  • Bu şartlarda bu cihaz bu fiyata satılmaz hocam, hele ki ekran kartı olayını aştıysan. Mac'ini bir odaya kilitle ve 1 ay pc ile çalış, anlarsın :)
    Bu arad teşekkürler anlayışın için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • WinteR W kullanıcısına yanıt
    Evde az iş, çok oyun. Yoksa kesinlikle satmayı düşünmem. MacOS'a haftada bir boot eden bir Mac Pro, eşyanın tabiatına aykırı. Yazık cihaza.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.