Şimdi Ara

382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.312
Cevap
28
Favori
294.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilimist

    26 sında covid testi yaptırırsan 1 Şubat'ta askersin



    Alıntıları Göster

    anladım hocam teşekkürler yedek subay çıkarsa giderimde umarım 1. grup çıkmaz er olarak :D

  • brnk kullanıcısına yanıt
    Kimse kimseyi almaz sen teslim olcan olmazsan bakaya kalırsın ama yüksek lisansa başlarsan otomatik tecil atarlar zaten.
  • brnk kullanıcısına yanıt

    Yedek subay çıkarsa eğer zaten kesin olarak 1.grup olur yukarıda işallah yedek subay çıkar 1. Grup çıkmasım falan demişsin de onu söylim diğer konuda vakit var daha orda yazan sevk işlemleri için kaydını etkilemiyor 1 şubat gibi alırlar bizi sen 25 ine kadar kaydını halledersin dondurmak istiyorsan dondurursun yüksek lisansı ya da askere gitmezsin tecil olur direk otomatik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otostopcu97 kullanıcısına yanıt

    Çıkma şansı diye bir oran veren sallıyordur hocam öyle oranı falan yok bu işin mantığı sizin meslekten vereyim örneğin askeriye diyor ki bana bir tane silah deposu lazım inşaatı için 4 inşaat müh lazım bunu asker alma genel müdürlüğüne söylüyorlar ve ilana çıkıyorlar. Farz edelim bu inşaat 2015 de başladı ve 2021 de bitecek bu 6 sene de 24 inşaat mühendisi eder sen görevini ötekine teslim edip ayrılıyorsun. Sene 2021 olduğunda inşaat bittiğinde artık o 4 kişi alınmıyor çünkü inşaatçıyı artık napsınlar bu sefer makineci ilanı veriyorlar iç tesisatı falan filan durum bu kimse bilemez yani geleceği yada askeriye nereye ne inşaatı yapacağını. Ama genel olarak diğer bölümlerden sırasıyla tıp hukuk makine inşaat elektrik şansları yüksek meslekler çünkü normal sivil hayatta da bu meslekler lazım. Eğer çıkmazsa bedelliye çevirebilirsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuztürkü55 -- 17 Ocak 2021; 9:58:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuztürkü55 kullanıcısına yanıt
    Yedek subay çıkarsa gidicem zaten er olarak 1. Grup çıkmaz inş 😅
  • Gencfenerli97 G kullanıcısına yanıt
    Bakaya kalsak sıkıntı falan diyolar manyak manyak tiplerle yaparsın falan dediler 😀
  • brnk kullanıcısına yanıt
    Valla bende ilk defa gidicem bilmiyorum da neden öyle olsun sonuçta sonradan gidenlerde normal insan özel olarak manyakları bir yere toplamıyolar ya 😂😂
  • Oğuztürkü55 kullanıcısına yanıt

    Hocam yani ben başvurdum yedek subaylığa ve açıklandı başka birşey cıktı. Ben o saatten sonra bedelliye çevirebiliyor muyum? Bedelli tarihi falan geçmiş olmuyor mu? Kusura bakmayın gerçekten bu konulara çok uzağım ondan soruyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otostopcu97 kullanıcısına yanıt

    Bedelli tarihlerinden haberim yok fakat çevirme hakkınız var onu biliyorum. Bulunduğunuz yerin askeriye iletişim telefon hattını İnternet ten bulup ararsanız detayları daha iyi anlatır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otostopcu97 kullanıcısına yanıt

    Eğer sınıflandırman yapılırsa bedelliye ceviremiyorsun diye biliyorum. Kararını ver şimdiden ve askerlik şubesine de sor teyit açısından. Yedek subay olayına gelirsek işsizlik oranına bakalirsa ve son dönemlere çok inşaat mühendisi açıkta. İster alım az olsun ister çok şansın az diğer bölümlere göre. Çünkü inşaat mühendisliğinde çok katılım oluyor son dönemde. Bütün bölümlerdeki arkadaşlara kendine ere hazırlasın zaten sonra sonuç hüsran olabilir. Boşuna çok ümit baglamayin. Bu bedelli olayını teyit için sor sınıflandırman yapılmamış olması lazım diye biliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuztürkü55 kullanıcısına yanıt

    Sınıflandırman yapılırsa tecil flan ettirebilirsin ama bedelliye ceviremezsin diye biliyorum. Bunun bir sorulması lazım askerlik şubesine kesin bilgi için. Şansa gelirsek hukuk ve sağlık alanları yüksek ama bir inşaat mühendisi bir makine mühendisi her zaman şansı en düşük bölümlerdendir kişi bazlı. Çünkü her ne kadar alım olsa da çok sayıda katılım var. 10 kişiye sorsan sokakta en az 7-8 i ya inşaat mühendisi ya makine mühendisi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwmn -- 17 Ocak 2021; 12:15:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pwmn P kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin meslek nedir. 10 kişiden 7 8 i makineci falan demişsiniz de mühendisseniz o yüzden çevrenizdekilerin 7 8 mühendis olabilir. Diğer durum da şu tamam mezun sayısı makinede inşaatta yüksek fakat talepte doğru orantıda ülkeyi kuran meslekler olduğundan hep lazım. Şahsen kendi çevremde 1 inşaatçı 9 makineci vardı makinecilerin 4 ü subay inşaatçı da subay 10 kişiden 5 i beşli bana denk geldi tabi olabilir (celp dönemleri de Kasım celbi geçen celp). Bir de şu varki hukukda da 18 19 bin mezun var her sene makinede de 10 11 bin mezun. Bence herkes kendinden önce giden sınıf arkadaşlarını sorgularsa şu kadar kişiden bu kadarı subay oldu diye doğru oranı az çok bulurlar. Saygılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuztürkü55 -- 17 Ocak 2021; 13:11:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuztürkü55 kullanıcısına yanıt

    Sevgili dostum matematiksel konuşuyorum. Sonuçta olasılık yapabiliriz demi. Üniversitelerde bölümlerin yıllık giren ve mezun olan öğrenci sayıları belli. İnşaat mühendisliği ve makine mühendisliği ülke çapı üniversite öğrenci hacmi belli. Bir de özellikle şu son yıllar özellikle inşaat mühendisliğindeki sektörel sıkıntı belli. Çok sayıda başvuru var çok, bu mühendislik dallarında. Sonuçta seçerken üniversite lisans okul veya sıralama da bakılmıyor.Zaten matematiksel anlamda çok az olasılık. Bu meslekte olmaya veya etrafımdakilerin onlar olmasına gerek yok. Sonra x mühendisliği çıkmış bana nasıl çıkmadı diyorlar.Sonuçta ne lisans okulu ne de öğretimi bakılıyor. Saygılar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwmn -- 17 Ocak 2021; 12:54:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar askere giderken neler götürmeliyim diye düşünenler varsa veya bavulunu hazırlayıp eksikleri olduğunu düşünen, aklına gelmeyenler varsa şöyle bir link bırakıyorum. Adam gayet kapsamlı bir şekilde çanta hazırlamış. Umarım yardımcı olur.

    https://www.youtube.com/watch?v=Go6YOwZTAZY&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pwmn P kullanıcısına yanıt

    Hocam biraz yüksek söylediniz. Senede 12 bin inşaat mühendisi mezun olurken, 21 bin hukuk mezunu oluyor yaklaşık 2 katı. Avrupa ve amerikada bu oranlar daha yüksek çünkü insaat veya makine, insanoğlu nun temel ihtiyaçlarına hizmet eden bilimdallari. Sokakta her 10 kişiden 8 i inşaat demeniz de mesleğe yapılmış bir hakaret olarak görüyorum. Ne yani hic işletme, iktisat, kamu, elektronik, jeoloji vs bölüm mezunu yok mu? Kalan 10 kişiden 2 si bu bölümlere mi mensup. Senede 21 bin hukuk mezunu var ki hukuk bolumu emekli olunmayan yıllandıkça değerinizin arttığı bir bölüm bu yüzden piyasada hukuk mezunu sayısı çok ama her 10 kişiden 8 i inşaat mezunu oluyor öyle mi? Bu tarz söylemler bu kadar değerli bir muhendislik dalını itibarsızlaştırır sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu bahsettiğiniz 22 Ocak öncesi ufak tüyo veren sınıflandırma mevzusu sizce ne zaman belli olur? Yani 20 Ocak gibi bu durumu görebilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otostopcu97 kullanıcısına yanıt

    Elimi attığım herkesin herhangi bir mühendis olması (inşaat, makine mühendisi vs..) benim suçum değil. Elimi attığım herkes mühendis demek özellikle inşaat ve makine mühendisi mesleği kötülemek istememden değil. Ben zaten bu mesleklerin içindeyim. Biraz gerçekçi yaklaşmak gerek bazı konulara. İster bu meslekte olalım ister olmayalım.Sonucta şuan bile şubat celpine 30k kişi başvurmuş diyelim en az 20ksı on lisans veya lisans mezunu.Herhangi bir bölüm yıllar geçtikçe heryere açılıyor. Özellikle inşaat mühendisi ve makine mühendisi bu mühendisliklerde kurban durumunda, daha da çok katlanıyor yıl geçtikçe öğrenci ve mezun sayısı logaritmik olarak. Ayrıca Avrupa ve diğer ülkelerde istihdam sağlanıyor ki talep sonucu artıyor mezun sayısı. Biz de istihdam bırak artmayi azalıyor son 5 senedir. Karşılaştırılmasi dahi yapılamaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwmn -- 17 Ocak 2021; 21:29:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rev4adv kullanıcısına yanıt

    Kasım celpinde 2 gün öncesinde sınıflandırma durum belgesinde gozukmus "sınıflandırılmiş" adı altında.2 gün sonra da sonuçlar açıklanınca "sınıflandırılmiş ve tertibatlandirilmis" yazmış. Sabah saat 10 da açıklanmış. Biz de de aynı şekil olabilir veya olmayabilir. Görecez insallah




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwmn -- 22 Ocak 2021; 0:45:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otostopcu97 kullanıcısına yanıt

    Hukuk bölümünün mezun sayısı çok olabilir. Önemli olan yıllık süre gelen işsizlik birikim sayısı.Hukuk mezunları için stajyer harici askeriyede başvuru yaparken bile öncelik veriliyor. Sağlık içinde aynı. Ama mühendislik için öyle bir olay yok. Ayrıca hukuk da artık her yere açıldığı için o da sıkıntıya giriyor. Hukuku geçtim diş hekimliği bile artık bitiyor. Özelde asgeri ücret alan arkadaşlarım var. Hele asıl konuya gelirsek önemli olan işsizlik birikim oranı.Lisans eğitimi olan insanlarız, ne okursanız okuyun isterse o meslekten olun konulara gerçekçi yaklaşın.5-10 sene içinde bu şekil giderse tıpıda bu gruba alcaz. Gözlerimizi açalım realist olalım lütfen. Saygılar herkese.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pwmn P kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum. Barajlar bile yetmiyor mesleğin saygınlığını korumaya.3 yılda bir mesleki sınav yeterliliği gerekiyor şahsi fikrim. Mesleki yeterliliği sağlamayan mühendislerin imza yetkilerinin elinden alınması gerektiğine inanıyorum. Bir noktada tabi ki hak veriyorum size ama özellikle bazı mesleklerin itibari korunmalı. Deprem zamanlarında görüyoruz ne gibi felaketlerin olduğunu. Insanoğlunun bu nüfuslarla ulaşım, baraj, alt-yapı ve barınma ihtiyacı her sene artıyor ve artacak. Siz de piyasadaki ilkokul mezunu müteahhitlerin sırf kendi eğitimsizliginin ezikliğini atmak için kullandığı "her yer insaat muhendisi mimar" lafını kullanmayın rica ediyorum, bunlar onların kendilerini tatmin etmesi için söyledikleri cümleler. Son tahlilde evet haklısınız. Şuan tıp dışında hic bir bilimdalı ile alakalı lisans eğitiminin işi garantide değıl.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.