Şimdi Ara

377. Dönem (Kasım 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.903
Cevap
55
Favori
703.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı arkadaşlar kasım celbi için son başvuru tarihi 31 Temmuz diyor. Askerlik.org sitesindeki bilgiye göre 31 Ağustos yazıyor siz mi yanlış biliyorsunuz yoksa ben mi anlamadım?

377. Dönem (Kasım 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları
  • quote:

Orijinalden alıntı: |YipMan|

Merhaba Kasımda yedek subay olarak askere alınmak istiyorum.Yaz okuluna gittiğim için Ağustos 26-27 gibi mezun oluyorum. 31 ağustos son başvuru tarihi. Mezun olur olmaz yedek subaylık başvurusu yapacağım fakat geçen gün yoklamayla alakalı bir duyuru okudum duyuruyu ek olarak ekliyorum. Benim yoklama yaptırmama gerek var mı? Yoklama yaptırmazsam mezun olur olmaz başvuru yapamaz mıyım. Çünkü duyuruda yoklaması olmayanlar 31temmuza kadar başvuru yapabilir diyor. Ben şimdi gidip yoklama yaptırırsam öğrenci olarak gözükeceğim ve yedek subaylık belki de güme gidecek. Belkide olayı tamamen yanlış anladım ben bi açıklayan olursa çok sevinirim açıkcası.

Bro ben de seninle ayni durumdayim su an. Zorunlu stajimdan dolayı ben de bahar dönemimde mezun olamadim. Su an mezuniyetimin sisteme girilmesi an mesele ancak 31 temmuzdan sonrada girilme ihtimali yuksek. Ona ragmen yedek subaylik adayligindan feragat edip kasim celbini kacirmamak için cuma gunu yoklama yaptirip pazartesi muayene olcam. Ancak bu paylastigin resimde b sikki sanki sevke tabii olduktan sonra tekrar yedek subaylik icin adaylik secimi yapabilcekmisiz izlenimi birakti ben de o zamana kadar (31 agustos) mezun oluruz zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• jedi39 kullanıcısına yanıt
    hocam mezuniyetim 25-26 ağustos zaten. Ucu ucuna kasım celp dönemine yetişeceğimi düşünüyordum. Şimdi yoklama yaptırsam zaten öğrenci olarak gözükeceğim veya lise mezunu olarak.. Yani kasımda yedek subaylık mümkün olmuyor.
  • |YipMan| kullanıcısına yanıt
    Yetişseniz bile sevke tabi olmadığınız için kasımda gidemezsiniz. Tabi bunları son yapılan duyuruya göre söylüyorum. Asal yeni bir duyuru yayınlayıp 31 Ağustosa kadar uzattık derse iş değişir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2020 Mayıs'a kadar tecilim var. Benim için son basvuru tarihi 31 Ağustos sanırım. 31 temmuz yoklaması olmayanlar, tecili olmayanlar için son tarih. Yanlış mıyım ?

• Yoklama ile tecil farklı şeyler. 16 Temmuzdan önce yoklama yaptırdı iseniz 31 Ağustos son tarih.

Yoklama yaptırınca tecil bozulmuyor değil mi ? Şuan büyük bir fabrikaya alınma durumum var, işe girersem askere gitmekten vazgeçicem, giremezsem askerliğe basvurucam. Arada kaldım :)

Ha tamam şimdi çözdüm olayı. Üniversite bittikten sonra 2 yıl tecil için yoklama yaptırmıştım zaten. Sanırım o

• Aynen öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Yoklama ile tecil farklı şeyler. 16 Temmuzdan önce yoklama yaptırdı iseniz 31 Ağustos son tarih.
    Bro ben 2 yillik uniden mezun olduktan sonra 4 yillik lisansa baslamadan once tecil için askerlik subesine gidip ardindan saglik ocaginda muayene olmustum. Yil 2012 idi ben simdi yoklamali ve muayeneli mi oluyorum? Benim lisans mezuniyetim 1 hafta sonra sisteme girilebilir. Tecilim de 31 aralık 2019 da bitiyor. Simdi ben agustos 31 e kadar secim yapabilirim degil mi?

• hasan520 H kullanıcısına yanıt
    7 sene olduğu için kesin konuşamam siz en iyisi askerlik şubesini arayıp sorun.

• Hocam bendede yedek astsubay evet dedigim halde hayır gözüküyodu, güncelle diyip o sorunu düzelttim fakat aklıma bi soru takıldı.Bundan sonra başka birşey yapmamıza gerek yok dimi yedek astsubaylık çıkarsa nasıl öğrenebilirim e devlette subay var er var astsubay yok ne zamana belli olur
  • Cel88 C kullanıcısına yanıt
    her şeyi halletiysen bizim gibi bekliyeceksin hocam.Kura tarihi belirli değil.Bundan sonra süreç, takip.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHIHAD -- 26 Temmuz 2019; 8:27:46 >
  • Merbahlar beyler, Yoklama kaçağıyım, E'devletten form dolduruyordum şu ve şu yazıyı görünce doldurmayı bıraktım :

Askerlik şubenizin genel celp dönemi KASIM 2020 dönemidir.

Temmuz ayı bitmeden şubeye uğrayacağım ama benim mutlaka ve mutlaka Kasım'da askerde olmam lazım. Neler yapabilirim bilgisi olan var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Yoklama ile tecil farklı şeyler. 16 Temmuzdan önce yoklama yaptırdı iseniz 31 Ağustos son tarih.
    Arkadaşlar ben 4 ay önce askerliğimi tecil ettirmiştim ama bugün kasım celbinde askere gitmeye karar verdim.Bugün e devlet üzerinden tecilimi iptal ettirdim.Ancak tecil iptal işleminiz 15 gün sonra sisteme düşecektir diye sonuç mesaji geldi.Şimdi ben askerliğimi yedek subay olarak yapmak istiyorum ancak asal.gov.tr adresinde yayımlanan bildiride yoklaması olmayanların 16 temmuz-31 temmuz arasında yoklama yaptırması dahilinde yedek subay,yedek astsubay veya er olabileceği yazıyor.Ben ne yapacağım şimdi.Çünkü tecilin bozulup yoklama yaptırılması neredeyse ağustosun ortalarına sarkıyor.Kafam çok karışık lütfen bilgisi olan yazsın.Tecili de bozdurduğum için beni ilk celp döneminde er olarak askere almasınlar.

• superbird kullanıcısına yanıt
    Benimde sizin gibi mart 2019 ayında tecilimi uzattım. Şube de bana senin yoklaman ve muayenen var, tekrardan yapmana gerek yok tecil bozma ve tercihler için 31 Ağustos'a kadar vaktin var dedi. Whatsapp'da bir gruba girdim orda 2017'de yoklama ve muayene yaptırmış o bile tekrardan bu işlemleri yaptırmamış. E-devlette hata alırsan falan en kötü şubeye gidersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkonuk

Benimde sizin gibi mart 2019 ayında tecilimi uzattım. Şube de bana senin yoklaman ve muayenen var, tekrardan yapmana gerek yok tecil bozma ve tercihler için 31 Ağustos'a kadar vaktin var dedi. Whatsapp'da bir gruba girdim orda 2017'de yoklama ve muayene yaptırmış o bile tekrardan bu işlemleri yaptırmamış. E-devlette hata alırsan falan en kötü şubeye gidersin.
    Hocam teşekkür ederim cevap verdiğin için.E-devlette yoklamamı sorgulamak istediğimde askerliğim tecilli olduğu için yükümlülüğünüz yoktur diye mesaj veriyor.Bugün gidip soracağım askerlik şubesine.İnşallah orada hallolur.
  • Beyler, şimdi biz 1 Kasım ' da teslim olursak tahmini olarak Nisan' ın kaçında terhis oluruz, hiçbir izni kullanmadığımız ve yol iznini de hesaba katarsak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.