Şimdi Ara

374. Dönem ( Şubat 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.172
Cevap
56
Favori
443.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kekito16 K kullanıcısına yanıt
    Aynen ne diyelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu anda başvurlarda yedek subaylığa evet hayır sorusu soruluyor şubat celbinin son olacağı düşüncesindeyim.Ki tek tip gelse bile doktor,hakim,mühendis,sporcu bunları da dikkate alarak geleceğini söyledi Hulusi Akar.Meslek kurası en kötü 9 ay olarak devam edecektir diye umuyorum..
  • tayfunor T kullanıcısına yanıt
    Bende size katılıyorum. Şu an ki sisteminde, yeni sisteminde de her zaman yedek subaya ihtiyaç duyacağını düşünmekteyim. Bu neden süresi kısalsa bile yedek subay kavramı ortadan kalkmayacaktır.
  • Arkadaşlar bende okudum haberi 2-3 aya yeni sistem gelecek diyorlar umarım o vakte kadar biz kışlaya adımımızı atmış oluruz ki bizi etkilemesin hatta ben milli savunma bakanlığını arayıp sorayım düşüncesindeyim eğer ki cevap alırsam sizinle paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4excreta 4 kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarıyla bu karar çıktığında askerde olsan bile etkileniyorsun yani 6 aylık sistemle girdin öyle devam yok diye biliyorum

    bende şubatta gidecektim bu iş moralimi bozdu çok saçma oluyor 9 ay için 18bin ödeyinceye kadar 3 ay ekstra yapmayı tercih ederim
  • Evet askerlik kısalınca bu durum etkiler ama şöyle düşün yedek subay olarak şubat celbinde askere alındın. Adamlar 1 ay sonra gelip evet arkadaşlar tek tip askerlik sistemine geçtik, asteğmen olanlar apoletlerini teslim etsin normal er olarak mı devam edeceksiniz diyecekler? Bu konuyu düşününce bizi etkilemez diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde moralim bozuldu şimdi biz şubatta gidersek bizi etkiler mi bu sistem
  • Shovel Knight kullanıcısına yanıt
    Bir karar aleyhe ise bu sizi etkilemez. Ben şu anda 372/2 celbi askeriyim. Tüm evraklarım imzalarım 6 ay için. Leyhime olsa yararlanıyorum ancak aleyhte olan durum beni etkilemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tektip askerlik düzenlemesiyle ilgili, "Önümüzdeki günlerde bu tamamlanacak ve bundan sonra ülkemizin, kamuoyunun gündeminden mümkünse bu bedellidir, dövizlidir, 6 ay mıdır, 7 ay mıdır, asteğmendir, üsteğmendir lafını çıkarıp bunu bir zemine oturtma gayretimiz sürüyor" demişti.Bakanın bu sözlerini duyupda yedek subaylığın devam edeceğini düşünemiyorum :)ve bence şubat celbini silah altına almadan bu düzenlemeyi getirecekler.çünkü şubat celbi 2019 un ilk celbi ve 2019 itibari ile uygulamaya alınacak bence bu sistem.kasım celbinide normal aldılar arada başka celp falanda yok şubata yetiştirip çıkaracaklar diye düşünüyorum umarım yetilmez diyen arkadaşlar haklı çıkar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cisalpine kullanıcısına yanıt
    E devlette asal yoklama var sadece o da tecil işlemi, tecil bozdurmak için şubeye gitmelisin orda soracaklar yedek subaylık komando vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrednL.triceps

    98/3 giden arkadaşlarıma 12 ay sigorta yapılmış . Fakat 98/3b ve sonrası giden arkadaşlarımdan duyduğuma göre onlara 9 ay sigorta yapılmış . Yeni sistem büyük ihtimalle gelecek gibi gözüküyor . Bende bu cuma birliğe katılıcam yazma fırsatım olursa eğer 9 ay sigorta yaptırılırsa sizleri bilgilendirmeye çalışıcam buradan .
    valla bu kötü olmuş. yedek subay olmak isterdim..

    eğer askerlik kısalıp, yedek subay kavramı olmayacaksa en azından şubat 2019 için yedek subaylık devam eder diye düşünüyorum. neden diyecek olursanız halen subay açığı var.

    eğer böyle olursa bir sürü soru da beraberinde gelir (aslında bir çok soru da var 9 aylık tektip için): aztek olanların maaşı ile sıradan erin maaşı ne olur ? 9 ay er olduk diyelim verilecek asgari ücretten yatak parası, yol parası bilmemne parası kesilecek mi vb.

    MSB Sn. Akar sanrım açıklamalarında birçok bakanlığın onayından bahsetmiş. herhalde daha kesin değil gibi mesele. hem 9 aylık sigorta yapılıyor hem de yedek subaylık sorusu soruluyor burda yazanlara göre. galiba şubata kadar ne olacağı kesinleşir.... pazartesi yada salı günü bende şubeye gideceğim. ne öğrenirsem yazarım buraya.




  • Merhaba. Şubat celp dönemi için tecilimi bozdurup, yedek subay olarak tercih yapmak istemiyorum.Ve şuan yüksek lisans yapıyorum. Eğer yedek subaylık çıkmazsa, kısa dönem askerlik çıkarsa bu askerliği tekrar yüksek lisans yaptığım için tecil ettirebilir miyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gmtktt G kullanıcısına yanıt
    Evet edersin ama sınıflandırman yapıldığı için ilerde de gitsen sınıfın ve yerin değişmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gilardo

    Benimde moralim bozuldu şimdi biz şubatta gidersek bizi etkiler mi bu sistem
    Buyuk ihtimal evet. Y.d kalkiyor gibi subat icin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Şubata yeni sistem yetişmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.