Şimdi Ara

3700x kullanan biri yardımcı olabilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hangi sıvı soğutma ? İşlemci işlemcidir. Kasa ne ile soğutuluyor. Radyatör kaçlık. Radyatör fanları dışarıdan taze hava çekecek şekilde ayarlı mı ? Fanların devri, statik basıncı, cfm leri ne alemde ?

Pek çok sıvı soğutma diye tabir edilen aio kit rezalet durumda. Noctua d12 bu gün 120-140-240 pek çok sıvı soğutma kitini darma duman ediyor. Sıvı soğutma artık yavaş yavaş görsellik için kullanılır oldu.

Bir kaç tane klasik tepe model var. Onlar haricinde çoğu tırt. Unutmayın sıvı-ortam sıcaklığından direkt etkilenir. Klasik bakır, nikel metal soğutucular öyle değil.

Ancak şu sıcak yaz günlerinde sıvı soğutma tertibatlarının normal sonuçlarına bir +10 ekleyebilirsiniz. Yani kışın-sonbaharda falan 60 dereceyi geçmez o işlemci.

Ayrıca openHW açıp, işlemci değerlerini paylaşabilirsiniz. Ne volt çekiyor, ne yiyor ne içiyor.
  • bu başlığın sonunda pbo oc anlatıyorum deneyebilirsin ben bi keleğini görmedim ama herkes auto kullan bozma aleti ilk günden diyince auto yaptım.cb20 4990 almıştım lakin 3600 benim ramler.anakarta ilk taktığımda ben de 4700 küsür almıştım.strix-e x570 ve prime pro x470'te de kullandım 4800 küsür alıyordu yani 570 anakartlar bir sıfır yenik başlıyor olaya bios yüzünden.470'e yeni bios gelmiş 570'lere de gelir bir iki güne.
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-3000-boost-hizi-sorunu-oc-icerir--139293968

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Msi afterburnerda core temperature göremedim. En son sürüm kendisi bu arada. Başka yazılımsal şeyler yükleyip kalıntı bırakmak istemiyorum pcde o yüzden sadece msi afterburnera güvenim var. Ondada cpu veya core temp göremedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    afterburner sisteme göre gösterir değerleri sonuçta sensör yoksa nasıl göstersin?über dandik mi anakartın sensör falan yok?afterburner ayarlarına girdin izleme kısmında cpu temp yok mu diyorsun sen şimdi?anakartı at camdan aşağı.

• Yemin ederimki yok izleme kısmına geldiğimde en üstten en alta indim yok. Yada ben bişeyleri açmadım çünkü ekran kartınında voltajı izlemesi yoktu ama onun çentikli kutucuğu ayrıymış onu açınca msi afterburnerı bile yeniden başlatın demişti. Yeniden başlattım oyun içinde voltajı görebiliyorum.

Ama ne hikmetse sıcaklığı göremiyorum işlemcinin. Biosta gözüküyorsa bu sıcaklık yazılımdada niye gözükmesin ki ?

Ss atarım hatta şuan pc açık değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • Antikaruh kullanıcısına yanıt
    Xigmatek Scylla 240mm ve Akasa a20 venom ikisiylede denedim . Soğutması kuvvetli kasamın. Corsair 780t . Önde 2 tane 14 mm fan var genel olarak ısı sorunu varmış. 2 bin liralık anakartlara problem oluyormuş. Yeni bios update bekliycem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    biosa gir voltage sensor: die socket ve bişi daha vardı onu değiştir.benim anakartta var sensörü değiştiriyorsun belki o zaman görür afterburner.deneyecem hep unutuyorum ötekini seçince ne oluyor diye.şöyle bir olay var bunu 2700x'te de görmüştüm bi normal cpu temp diye gösterdiği var bir tane daha var o ısınıyor 78 olmuştu aida stresste 10 dk durunca.bunda da iki tane var biri düşük öteki uçuyor hangisi önemli acaba?

3700x kullanan biri yardımcı olabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

afterburner sisteme göre gösterir değerleri sonuçta sensör yoksa nasıl göstersin?über dandik mi anakartın sensör falan yok?afterburner ayarlarına girdin izleme kısmında cpu temp yok mu diyorsun sen şimdi?anakartı at camdan aşağı.
    Göstermez. Yeni nesil Ryzen işlemcilerde cpu sıcaklık değerlerini şimdilik msi afterburner göstermiyor. Beta sürümü geldi onun durumu nedir bilmiyorum, bir çok test videosunda durum böyle. Intel ile yapılan karşılaştırma videolarında ryzen cpu'nun sıcaklık değerinin olmadığını görürsünüz. Bilmeden abartmayalım.

Orijinalden alıntı: Sarohan

Göstermez. Yeni nesil Ryzen işlemcilerde cpu sıcaklık değerlerini şimdilik msi afterburner göstermiyor. Beta sürümü geldi onun durumu nedir bilmiyorum, bir çok test videosunda durum böyle. Intel ile yapılan karşılaştırma videolarında ryzen cpu'nun sıcaklık değerinin olmadığını görürsünüz. Bilmeden abartmayalım.

Alıntıları Göster
    bilmeden mi kullanıyorum kardeş bende nasıl gösteriyor?

al gözüne gözüne sokayım bak bakim neyi göstermiyor artist.

3700x kullanan biri yardımcı olabilir mi ?

ıyyy 94'lü 2013 üyesi blok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 3 Ağustos 2019; 14:24:5 >

• Ustam bende msi anakart var . Değerleri göremiyorum msi afterburner da . Büyük ihtimal anakart farkı ile görüyosun o değeri . Kimse msi anakart almasın bence .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

bilmeden mi kullanıyorum kardeş bende nasıl gösteriyor?

al gözüne gözüne sokayım bak bakim neyi göstermiyor artist.

ıyyy 94'lü 2013 üyesi blok!

Alıntıları Göster
    Ben önceki sürümü kullandığından görmüyor demeye çalıştım ve haklıyım. Senin gibi boş tenekeye laf anlatmaya gerek yok anlamanı beklemiyorum. Eminim 77'lisindir sen güzel sallamışsın profili. Beni yormayıp blok attığın için saolasın

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.