Şimdi Ara

370. Dönem [Şubat 2018] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.754
Cevap
30
Favori
200.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benimde bugün itibariyle şubat celbi için yedek subay aday adayı olarak katıldığım dönem.Hepimiz hakkında en hayırlısı olur inş. Fizyoterapistim sağlık ast. olma ihtimalimi ocak sonuna kadar düşünüp duracağım muhtemelen.
  • 8 eylülde işlemleri tamamlamıştım. Ben de şubatta gidiyorum. Bakalım neler olacak
  • Öncelikle herkese merhaba. 94 doğumluyum ve makina mühendisliği bölümünden haziran 2017'de mezun oldum. Diploma vs. ancak ekim ayında alabildim ve aldığım gibi de askerlik şubesine 2 yıllık tecil hakkımı kullanmak için gidip Eylül 2019'a kadar tecilli durumdayım şu an. Fakat haziran ayından beri askerlik durumundan dolayı iş bulmak çok zor. Ve ben de daha fazla zaman kaybetmemek için Şubat celp döneminde gitmeyi düşünüyorum.



    İş için 1-2 göruştüğüm yerden de cevap bekliyorum. Bu yüzden Kasımın 27 veya 28'i gibi tecil bozdursam yani erken sevk talebinde bulunsam kesin olarak Şubat döneminde gidebilir miyim askere? Yani Şubat dönemi başvuru tarihi son 30 kasım olarak biliniyor ama kesin midir? 27 veya 28 kasım tarihleri şubatta gitmem için geç bir başvuru tarihi midir? Mayıs celp dönemine sarkması benim işime gelmez sonuçta 3 ay elim kolum bağlı durmak da istemiyorum.



    Veya tecili Kasım ayı içerisinde bozdurup haber beklediğim yerden de mesela Aralık ayı gibi olumlu dönüş gelirse bozdurmuş olduğum 2 yıllık tecil hakkımı tekrar kullanabiliyor muyum?



    Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba. Şubat celbi için son başvuru kasım sonu. Siz tecil bozduracağınız için, yaşınız 20 den büyük olduğu için evet şubatta kesin gidersiniz. Sonraki celp dönemine sarkma ihtimali olanlar tecili olmayan 20 yaşına yeni gelenler.
    Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Askerlik yüzünden kimse iş vermediği için tecil bozdum ve şubata başvurdum. Askerlik yapmadıysan iş bulmak ve bulsanda maaş,pozisyon vb. büyük sıkıntı. Sırf iş bulamadığım için tecil bozdum.
  • E-devletten askerlik durum belgesi sorgula ve yeni belge oluştur yapınca sizlerde tarih olarak ne yazıyor? Bende 2 aydır 7/11/2017 yazıyordu. Az önce baktım 07/02/2018 yazıyor.
    Sizde de 07/02/2018 mi yazıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEKINALP

    E-devletten askerlik durum belgesi sorgula ve yeni belge oluştur yapınca sizlerde tarih olarak ne yazıyor? Bende 2 aydır 7/11/2017 yazıyordu. Az önce baktım 07/02/2018 yazıyor.
    Sizde de 07/02/2018 mi yazıyor?

    bnm 31.12.2017 :D
  • Sizin belirttiğiniz durumu da biliyorum ama internette pek çok erken sevk için başvurup istediği celp döneminde gidemeyen lisans mezunu kişinin yazılarına rastladım. Çünkü sonuçta erken sevk sonucu gidilmek istenen celp dönemi verilen kağıtta muhtemel sevk tarihi olarak geçiyor. Hatta bazı yazılarda da istenilen celp döneminde gidilmek için o ayın sonuna kadar değil de ortasına kadar erken sevk başvusu yapılması önerilmiş. Ve ben de ancak daha önce belirttiğim gibi Kasım ayının son haftası gidebilirim erken sevk için. Kafamı karıştıran bu oldu ve bu yüzden sormak istedim.



    Yani ben Şubat dönemi isteyip bana Mayıs dönemi çıkarsa bu benim için kötü olur haliyle. Sonuçta bir an önce gidebilmek için 2 senelik tecilimi bozdurmuş olacağım ama 3 ay daha boşa beklemek gibi durum çıkmış olur.



    Bu arada ekim ayında 2 senelik tecil hakkımı kullandığımdan dolayı bana işlemler sonu şubenin verdiği kağıtta 30 Eylül 2019'a kadar herhangi bir sakınca yoktur yazıyor. E-devlet'te ise 4 Şubat 2018'e kadar herhangi bir sakınca yoktur yazıyor. Onu da anlamış değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haydaa
    8 eylülde işlemleri hallettim o zamandan beri 2 aydır 7.11.2017 yazıyordu. Az önce farkettim 07/02/2018 olmuş. Bir tek bende mi 07/02/2018 yazıyor? Başka yazan yok mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 11 Kasım 2017; 19:49:41 >
  • Ya arkadaşlar takılmayın tarihlere işlemleri hallettirdiyaeniz elinizdeki kağıtta ne deniyorsa odur. Bizzat şubeye gıdıp yarbaydan aldım bılgıyı aynı takıntılari bende yaşamıştım. Şubat celbi gidersin dediler. Kağıtta 25 ocak 2018 e devlette 31 12 2017 yazıyor ve sınıflandırma ve tertibat beklıyor yazıyor sıkıntı yok dedıler rahat olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen arkadaşlar bu saatten sonra bekleyip göreceğiz :D uzun dönem mi kısa dönem mi geleceği

    şubat celbine en şanslı dönem diyorlar ama bakalım ne olacak :D
  • Bilgisayar mühendisiyim ortalamam 2.7 uzun dönem çıkma şansım hiç mi yok? Ortalamaya bakıyorlar sanırsam. bir de boyum 1.75 kilom 65. Zayıfım diye uzun dönem alınma durumum sorun olur mu? Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

    Bilgisayar mühendisiyim ortalamam 2.7 uzun dönem çıkma şansım hiç mi yok? Ortalamaya bakıyorlar sanırsam. bir de boyum 1.75 kilom 65. Zayıfım diye uzun dönem alınma durumum sorun olur mu? Teşekkürler.

    keşke şunlar kesin gidecek diye birşey olsa :(
  • Şubatta gitmek için işlemlerini halletmiş olan arkadaşlar e-devletten baktığınızda tarih olarak 07/02/2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazan var mı. 07/02/2018 yazan başkaları var mı? Sizlerde ne yazıyor tarih olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 14 Kasım 2017; 16:23:48 >
  • bende ağustosta mezun oldum iş bulurum dıye tecıl ettırdım kasımın ortasına geldık iş güç yok şubatta yolcuyum buyuk ıhtımal hepimizin hakkında hayırlısı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEKINALP

    Şubatta gitmek için işlemlerini halletmiş olan arkadaşlar e-devletten baktığınızda tarih olarak 07/02/2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazan var mı. 07/02/2018 yazan başkaları var mı? Sizlerde ne yazıyor tarih olarak.

    e-devletten tam olarak nereye bakmak gerekiyor? kaydımı bugün yaptım artık "şu tarihe kadar sakınca yoktur" yazan belgeyi bulamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [__Zahid__]


    quote:

    Orijinalden alıntı: TEKINALP

    Şubatta gitmek için işlemlerini halletmiş olan arkadaşlar e-devletten baktığınızda tarih olarak 07/02/2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazan var mı. 07/02/2018 yazan başkaları var mı? Sizlerde ne yazıyor tarih olarak.

    e-devletten tam olarak nereye bakmak gerekiyor? kaydımı bugün yaptım artık "şu tarihe kadar sakınca yoktur" yazan belgeyi bulamıyorum.

    E-devlete giriş yaptıgınızda arama kısmına asker yazın seçenekler arasında en üstte askerlik durum belgesi sorgulama çıkacak ona tıklayın. Seçeneği onaylayın ve devam et deyin. Yeni belge oluştur deyin. Orada yazıyor.




  • tamam şimdi farkettim tarihi. 31/12/2019 yazıyor bende. Beni hala öğrenci görüyor, geriden geliyor e-devlet belliki. işlemleri bugün yaptım çünkü güncellenmemiş. bana verdikleri kağıtta 25.1.2018 tarihine kadar sakınca yoktur yazıyor.
  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, bende de 7.2.2018 tarihi söz konusu. 7 Şubat gözükenler B grubu mu acaba. Bu konuda bir bilgin var mı.
  • Geçen sene beden eğitimi öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Tecilim 2018 haziran ayına kadar ancak şubatta gitmek istiyorum ben de. Yalnız bir problemim var. Dizimden bir çapraz bağ üç menisküs olmak üzere dört ameliyat geçirdim dört sene üst üste. Hala sıkıntılarım sürüyor. Bunu bildirdiğim takdirde neyle karşılaşırım onu merak ediyorum. Askere gitmek istiyorum ama tekrar sıkıntı yaşamak da istemiyorum. Orada zorlanma ihtimalim var mıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msgorur

    Geçen sene beden eğitimi öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Tecilim 2018 haziran ayına kadar ancak şubatta gitmek istiyorum ben de. Yalnız bir problemim var. Dizimden bir çapraz bağ üç menisküs olmak üzere dört ameliyat geçirdim dört sene üst üste. Hala sıkıntılarım sürüyor. Bunu bildirdiğim takdirde neyle karşılaşırım onu merak ediyorum. Askere gitmek istiyorum ama tekrar sıkıntı yaşamak da istemiyorum. Orada zorlanma ihtimalim var mıdır

    Raporun felan varsa sporlardan muaf tutarlar snei fakat işi şansa bırakmamak lazım asker alma şubesiyle bilakis oranın sorumlusu Albayla görüşüp durumu anlatmak en doğrusu olacaktır ve bu sayede bir yol gösterecektir

    Geçmiş olsun en kısa sürede ileşmen dileğiyle




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.