Şimdi Ara

3600XT İncelemesi (GamersNexus- Hardware Unboxed) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
7.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: huso

teknocat Avrupa da vergili fiyatı 249 USD satılan urun vergiler haric orada da 200-210USD Bizde de misal Arena 200USD den 10.000 İslemci getirse 6.85x200 1370TL yapar.Buna %30 da koy (%18KDV ve Kar payı) 1800TL yapar.Nakliye deme Avrupalı da kargo ucagı ile getirip nakliye oduyor.Hadi %40 koy 1930TL yapar.
    İslemci 2300TL Why?
    Avrupa da 285USD Vergili 10600K fiyatı Vergisiz 250USD olsun.Buna %30 koy 325USD yapar.O da 2150TL gibi bir rakam yapar.2600TL Nicin?

Hepsini gectin.3 gun once 1300 TL olan urun 3 gun sonra USD aynı iken 1500TL nasıl oluyor?Ekonomi,Peynir,zeytine baglama olayı...
    En basit taşımacılık tarifesi ile açıklanabilir.

Ayrıca anlamıyorum ekonomi bilgin cidden yok, ürüne zam yapılırken talep ve arz denge de ise sorun enflasyondur genelde. Bu ülkede bütün ürünlerin 1 yıl önceki tl fiyatına bak, şimdi ki fiyatına bak. Artış oranı kaç. Bunu endeks yap işlemci ile çarp, işlemcinin aslında makul olduğunu görürsün.

Zam falan yok. Yapılan şey fiyat düzeltmesi.

Para Hergün dondurma gibi eriyor.

Işlemci al sat yapan adamın maliyetleri bütün girdileri yüzde 40 60 arası artarken senelik, işlemci ye neden mi zam yapıyor?

Özgür demirtaş kanalı var YouTube da. Aç bütün videolarını izle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• teknoCat kullanıcısına yanıt
    Forumdaşım şu zamanda bu foruma gelip bir şeyler yazabilme seviyesinde internet kullanabilen biri hala bir şeyleri savunabiliyorsa büyük ihtimal trolldür. O sebeple sen de çok zaman harcama bence. Şu korona bahanesi ile gelen ek vergiler avrupada herhangi bir ülkede olsun o ülke ayağa kalkardı ama bop un işlememesi için ve koz vermemek adına insanlar seslerini çıkarmıyorlar.

• teknoCat kullanıcısına yanıt
    Yazdığın her cümle pargraflarla açıklancak şeyler. S400 aktif olup olmadığını ne biliyorsun? Nereye kuracağımı ne zaman aktif edeciğimi dünyaya ilan edeyim. Teklonoji transferi oldu. Pantiserleri keklik gibi vurmamızda s400 lerlelgisi olabilir. Yazılımsal olarak. Güney sınırımz için alındı.

• Boğaz da tarfiği çok yoğun kazalar yaşanıyor. Sıra beklemekmistemeyip parasıyla geçmek isteyen olacaltır. Yeri gelir zaman sorunu ,raf ömrü vs olan mallar geçiyordur. Ülkemize stratejik bir güç katacaltır. Stratejik gücün dolaylı yada dolaysız parasal ve siyasi getirisi olabilir.

• Verdiğçn bilgileirn çoğu yanlış ve çarpıtma onlara cbp dahi vermeyi gerk koymuyorum. Pandemi döneminde dünyada bir çok üretim durdu yavaşladı. Eksi 27 milyar dolar bu istatistiği nerden aldın. Yalan yanlış çarpıtma onlarca şey sırlaman nesnellikten uzak kakofoni peşinde olduğun belli, bçr nevi trollük

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Blade

Aynı düşüncedeyim 1 ay oldu 4790k dan 3600x geçiş yaptım. 4000 serisi çıkıp 6 ay sonra filan revizyonlu hatasız iyileştirilmiş versiyonlarını alma niyetim var tabi tek çekirdek ve gecikme olayları çözülürse.

Alıntıları Göster
    Merhaba, yeni parçalarınz hayırlı olsun.
    İ7 den geçiş ile oyun özelinde kayda değer bir performans artışı gördünüz mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

Merhaba, yeni parçalarınz hayırlı olsun.
    İ7 den geçiş ile oyun özelinde kayda değer bir performans artışı gördünüz mü?

Alıntıları Göster
    İşlemciye yük bindiren oyunlarda )ac origins oddsey farcry gibi) farkı tabi gördüm. Misal ac origins şehirde ekran kartı kullanımı %60 lara kadar düşüyordu 40fps alırdım. Şu anda şehirde 60 normalde 80fps alıyorum. Genel olarak ekran kartımı tam yükte kullanmaya başladım. Tek sıkıntı işlemcilerin gecikme süreleri. 4000 serisi için geçici olarak aldım 3600x i eğer 4000 serisinde de tek çekirdek performansı aynı olursa intele geçerim. Eğer geçici olarak alıcak iseniz. 3300x veya 3600 alın 3600x almayın. 3600 lerin yeni serileri çok düşük voltajlarda yüksek frekanslarda çalışabiliyorlar. 3300x ise tek ccx olduğundan gecikme süresi düşük. Bu gecikme süresi anladığım kadarı ile misal önünüz boş arazi arkanız şehir birden mouse yi cevirip şehire bakıyorsunuz. Bellek gecikmesi düşük olduğunda fps aniden düşüyor. 3 5 saniye sonra düzeliyor. Kusura bakmayın fazla yazdım.

• Lord.Blade kullanıcısına yanıt
    Cevap icjn teşekkür ederim, kusurluk bir durum yok aksine uzun yazmanız daha faydalı.
    Ben i7 6700k ile hiç hız aşırtma işime girmedim, yani henüz hakkını vermiş değilim.
    Şu an da bahsettiğiniz AC oddysey oyununa AC serisini sırası ile oynadığım için sıra gelmedi, hali hazırda oynadığım diğer oyunlar da örneğin multiplayer da BF1 işlemci vega56 kartımı hala beseleyebiliyor.
    4000 serisi çıkana kadar hiç bir şey almamak,i şlemcinin zorlandığı nokta olursa hız aşırtma kartını kullanmakta mantıklı bir seçenek sanırım.

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    İşlemciniz karşılaştırmasına bakmadım ama tahminim tek çekirdek performansı başabaş veya daha iyi olabilir. Dediğiniz gibi ekran kartınızı %100 kullanabiliyorsa tabiki değiştirmeyin amd 4000 değil de hatta 5000 serisini bekleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoCat

En basit taşımacılık tarifesi ile açıklanabilir.

Ayrıca anlamıyorum ekonomi bilgin cidden yok, ürüne zam yapılırken talep ve arz denge de ise sorun enflasyondur genelde. Bu ülkede bütün ürünlerin 1 yıl önceki tl fiyatına bak, şimdi ki fiyatına bak. Artış oranı kaç. Bunu endeks yap işlemci ile çarp, işlemcinin aslında makul olduğunu görürsün.

Zam falan yok. Yapılan şey fiyat düzeltmesi.

Para Hergün dondurma gibi eriyor.

Işlemci al sat yapan adamın maliyetleri bütün girdileri yüzde 40 60 arası artarken senelik, işlemci ye neden mi zam yapıyor?

Özgür demirtaş kanalı var YouTube da. Aç bütün videolarını izle.

Alıntıları Göster
    2 gun once 1300 TL olan islemci 2 gun sonra 1500TL olmus.2 gun icinde mi hersey oldu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Blade

İşlemciniz karşılaştırmasına bakmadım ama tahminim tek çekirdek performansı başabaş veya daha iyi olabilir. Dediğiniz gibi ekran kartınızı %100 kullanabiliyorsa tabiki değiştirmeyin amd 4000 değil de hatta 5000 serisini bekleyebilirsiniz.
    Hocam 4790 kullandım.Oyun konusunda bilgim yok.Ama mantıken 4 cekirdek 8 İzlek islemci ile 6 cekirdek 12 izlek islemci aynı olamaz diye dusunuyorum.Arada cok ciddi fark olması lazım,İslemci Kullanımı GPU Kullanımı vs ...Sırf belek gecikmesi yuksek/dusuk diye buıtun avantajın kaybolacagını duusnmuyorum.
    İ7 7700K-76700K-4790K-3770K-2700K hepsi istisnasız 4 cekirdek 8 izlek islemcı 6 123600 ile arada ömutlaka ciddi farklar olmalı diye dusunuyorum.

Olayın gecici kısmına gelirsek bence de 1200AF-3100-3300X-1600AF gibi islemciler gecici olarak alınabilir.Sonra 4600XT-4700XT-4900XT-4700APU gibi islemciler cıkınca takıp kullanılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoCat

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ben size saygısızlık,ukalalık yapmıyorum.Alaycı bir tavırla konusmuyorum.

Bu uslupla cevap vereceksen verme...

benim dedigim net acık 1 gun once 1300TL olan İslemci 1 gun sonra 1500TL nasıl oluyor diyorum?Buna duzgun vermeyecekseniz vermeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso

Ben size saygısızlık,ukalalık yapmıyorum.Alaycı bir tavırla konusmuyorum.

Bu uslupla cevap vereceksen verme...

benim dedigim net acık 1 gun once 1300TL olan İslemci 1 gun sonra 1500TL nasıl oluyor diyorum?Buna duzgun vermeyecekseniz vermeyin.

Alıntıları Göster
    Kusura bakma

Ama dediğim gibi
    Yeni stok çekmişlerdir. Amd işlemci distribütörü tek firmadadır. Ve taşıma maliyetleri arttı

Distribütör amd işlemcilere zam yaptıysa, 1 günde 200tl yansır sana

Apple da mesela kendi getiriyor ürünleri ama bi günde 400tl zam yapıyor.

Aynı sebepler

Ama sen anlamak istemedin dostum

Ayrıca yazıyım.

Ocak 2021, bu fiyatları mumla ararsınız.

Malum enflasyon etkisi, kur..

• quote:

Orijinalden alıntı: defaulticus

Forumdaşım şu zamanda bu foruma gelip bir şeyler yazabilme seviyesinde internet kullanabilen biri hala bir şeyleri savunabiliyorsa büyük ihtimal trolldür. O sebeple sen de çok zaman harcama bence. Şu korona bahanesi ile gelen ek vergiler avrupada herhangi bir ülkede olsun o ülke ayağa kalkardı ama bop un işlememesi için ve koz vermemek adına insanlar seslerini çıkarmıyorlar.
    Doğru valla benim hatam

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.