Şimdi Ara

3600mhz ram vs 2666mhz ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar doğru sistemi toplayabilmek için birçok konu açtım ve son açtığım konuda işlemci seçimi yaptım ( i7 6700k )

Evet asıl konuya gelelim şimdi Msi z170a gaming m5 anakartını almaya karar verdim ve bu anakart tam 3600mhz ram e kadar destekliyor.

G.Skill 2x4 3600mhz ram 92 euro
    G.Sill 2x4 2666mhz ram 62 euro

İkisinin arasında 30 euro kadar fark var size sormak istediğim şey 3600mhz gereklimi değil mi ? Render ve oyun amaçlı toplucam bilgisayarı.
    3600mhz büyük fark yaratır mı oyunlarda ve render da ?

Teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MecnunReyiz -- 2 Nisan 2016; 3:49:24 >

• Güncel
  • up
  • Ramlerin Cl degerlerini ögrenebilir miyim ?
  • İşte onu bilmiyorum çünkü özelliklerde CL falan yazmıyor
    Hatta CL ne onu bile bilmiyorum ramlerde sadece mhz önemli sandığım için hiç araştırmamışım
    Kısaca anlatabilirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MecnunReyiz -- 2 Nisan 2016; 13:48:47 >
  • Renderda bellek frekansinin onemi yok tek gereken yeterli gb de olmasi. Ayrica 3600 mhz ramin cl degerinden dolayi scientific computingde 2666 mhz bellekten geriye dusecegini dusunuyorum. Detayli bilgiyi anandtech forumlarini inceleyerek bulun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Islemcine 2666mhZ ram de yeterli bant genişliğini sunacaktir render da pek fark olmaz. Üstte arkadaşın dediği gibi frekans yerine daha yüksek miktarda ram alman daha çok işe yarar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyun bilgisayarına bile artık 16GB bellek gerekiyor. Siz hem oyun hem de render için 8GB seçmişsiniz.
  • Ramlerin tam modellerini bilmiyorum.
    İyice araştırıp almak lazım.3600mhz olan ram 2600mhz de çalıştırılırsa hızı 2600mhz olan ramden daha düşük cl değerleri elde edilebiliyor ise tercih sebebi o olur benim için.

Ram miktarı konusunda arkadaşlara katılıyorum şuan benim pc de kullanılan ram miktarı 3.795g.16gb ram var.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Yani 16gb 2666mhz ram 8gb 3600mhz ramden daha mı iyi ?
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    Yani 16gb 2666mhz ram daha iyi olur mu diyosunuz ?
    Veya 16gb 2400mhz ?
    2400mhz daha ucuza geliyor
  • Tartışmaları bitirecek belleği atıyorum sana fiyat yükselmeden direkt al.

Bu paraya olabilecek en iyisi, bir dua edersen kafi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 4 Nisan 2016; 15:17:56 >
  • Evet

• MecnunReyiz kullanıcısına yanıt
    Renderda aşırı fazla bi fark yapmaz ama photoshop kullanıyorsanız yapıyor çizimde felan mhz yüksek ram iyidir.Size zaman kazandirir ama arada çok fiyat farki varsa tabiki 2666mhz de işinizi görür soğutuculuysa 3000mhz'e kendiniz overclock edebilirsiniz kaldiki ddr4 voltajlar düşük kolay overclock oluyor ramler oyunlarda pek bir fark yaratmayacaktir cl değerleride biraz önemli oyunda düşük cl iyidir render ve oyun için.
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeşim
    2 gün önce 2x8 2666mhz g.skill ram aldım ve iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum. Bu arada photoshop yapmıyorum sadece video düzenleme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.