S10 ile bu sorunları çözmüşler. S7'de maalesef böyle bir özellik yok. Satış stratejisi sanırım. Yazılım ile eklenebilir bir özellik bence ama kasıtlı olarak S7'ye bu özelliği eklemiyorlar. |
360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü (531. sayfa)

-
-
S5 Max eskidi de eskidi, güncelliğini yitirdi algısına cevap mahiyetinde harika bir karşılaştırma olmuş. Elinize sağlık. Zira bu cihazların temel amacı etkili temizlik yapması. Ayrıca yazılım işlevselliği açısından pek geri kalır yanı da yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaklaşık 3 aydır S9 kullanıyorum. Robotun tekerlek modülünden gelen ses ile ilgili daha önce de yazıştık forumda. Hatta ilk aldığım günlerde videolu görüntüsünü de yüklemiştim. Siz de ilgili modülün ucuz üretim kaynaklı olmasından bu sesleri çıkardığını ve bu cihaz özelinde normal olduğunu belirtmiştiniz. Fakat robotu kullanmaya devam ettiğim süre içerisinde (Ekim ayı sonları) seste bir miktar daha artış olmaya başladı. Artışın yanı sıra ses sanki robot hareket ederken zorlanıyormuş gibi kesik kesik çıkmaya başladı. Hatta robotun ileri doğru hareket kabiliyetinde bir miktar da yavaşlama hissettim. Konu ile ilgili Sherman ile görüştüm. Bu durumun normal olduğunu, bir sorun olamadığını belirttiler.
Bu arada robotun her yerini sık sık temizlerim. Tekerlek boşluklarını belli zaman aralıklarında hava kompresörü ile de üfletiyorum.
Ardından yaklaşık 1 ay kadar daha cihazı kullandıktan sonra robotun tamponunun sağ tarafından (sensör tarafı) mobilya bacakları, duvar/dolap dönüşleri esnasında sürtünme sesi gelmeye başladı. İlk başlarda her temas anında ses çıkmazken, gün geçtikçe her temasta sesi duymaya başladım.
Geçen hafta firma ile yeni sorun için tekrar görüşme yaptım. Bu sefer robotu servise istediler. Hazır robotu servise gönderiyorken tekerlek ile ilgili durumu da servis formuna ekledim. Robota kısa sürede müdahale edip, gönderdiler. Teknik servis formunda tampon yayının düzeltildiği, tekerlek sesi ile ilgili ise bir soruna rastlanmadığını yazmışlar. Tampon sorunu için öneri olarak da uygun olmayan halı yüksekliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtmişler.
Robot servisten geldikten sonra evin tamamını temizlettim. Tampon sürtünme sesi giderilmiş. İlginç bir şekilde bir soruna rastlamayıp, müdahale etmediklerini belirttikleri tekerlek dişli sesinde ciddi derecede azalmış olmuş ve kesik kesik zorlanma sesi de ortadan kalkmış.
Öncelikle ev düzenim robotun rahat hareket etmesine çok uygun. Robotu engelleyen, zorlayan neredeyse hiçbir nesne yok etrafta. Sanırım tampon ile ilgili sorunu kalın halılara çıkarken tamponun baskı altında kalmasına, sıkışmasına bağlamışlar ki evimde 1.5 cm yüksekliğinde bir tane 3 m2 halı kullanıyorum. Geri kalan ise az miktarda son dönemin ince kaydırmaz halıları. Kalın halı üzerinde ise robotun tamponunun zorlandığına şahit olmadım.
Fakat gözlemim şu yönde : Mobilya ayakları, dolap, duvar vb. keskin dönüşlü noktalarda hem temizlik algoritması gereği hemde robotun ağırlığı sebebiyle tamponun sağ tarafı (sensör tarafı) çok sık baskı altında kalıyor. Sürekli o kısım ileri geri esniyor. Tampon yayı sorununa bu hareket sebep oluyor diye düşünüyorum. İkinci olarak soruna rastlamadıkları ve bu doğrultuda müdahale etmediklerini belirttikleri tekerlek sesi nasıl yok oldu.
@Hepsirobot hocam bu iki konuda sizin yorumunuz nedir? Hangi durumlardan kaynaklanır? Nelere dikkat edilmeli? Kullanıcı olarak cihazı açıp basitçe müdahale edebileceğimiz durumlar mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dizdar -- 7 Aralık 2021; 16:6:17 >
-
S5Max'in genel olarak daha iyi bir temizlik performansı olduğu konusunda hemfikirim. Bunda ana sebep hem fırça yapısı/emiş yolu tasarımı hem de yaklaşık iki katı olan overlap değeridir. (overlap değeri = paralel temizlik çizgileri arasında üst üste binen alanın genişliği)
Her zaman yazdığım gibi önemli olan fan gücü vs değil akılcı mekanik tasarımdır. Bu da fırça tasarımını, havayolu ve fan yerleşimini içerir.
Saygılarımla
-
-
Öncelikle şunu söyleyeyim:
Bana tamire gelen bir kısım robotlar önceden kullanıcı, mahalledeki elektrikçi veya piyasada bilinen 'çok yetkili servisler' tarafından açılmış ve kurcalanmış oluyor. Bunların içerisindeki hasar, orijinal sorunundan çok daha büyük oluyor. Dolayısı ile lütfen 'kullanıcı olarak cihazı açıp basitçe müdahale' etmeyiniz.
Tampon yaylarını S9 modelinde doğrudan tampona veya gövdeye bağlı değil, esnek bir yapıda tampon sensörlerinin ardına bağlı, yani tamponun esnemesi ile zarar görebilecek bir geometride değil. Bazen direkt güneş ışığında kalan veya sertçe düşmüş olan robotlarda ön tamponun yerinden çıkması görülebilir, servis buna müdahale etmiş olabilir. Zaten robotun tasarımı alttan darbelerde tamponun çıkmasına izin vermez.
Bazen kullanıcı merak edip robotu açtığında tam olarak alt veya iç kapaklardan birisini tam yerine oturtamıyor, vidaları gerekli torkta sıkamıyor - çok sık rastladığım bir sorun bu. Böyle durumlarda şasede oluşan kasılma ön tekerlek, fırça yuvası kapağı ve benzeri yerlerde ses ve zorlanma sorunlarına sebep olabiliyor.
Ötesinde yorum yapamam çünkü cihazın durumunu elime alıp incelemem lazım.
Saygılarımla
-
Merhaba,
Birinci seçenek bahsettiğiniz odanın girişine kadar kumanda modunda cihazı getirip, oradan mop komutu vermek. Veya odanın yine girişine elinizle getirip koymak. Mop işleminin bitiminde yine o bölgede durdurup manuel istasyona götürmeniz gerekir tabiki.
İkinci seçecek mevcut haritanızın kopyasını oluşturun. Oluşturduğunuz haritada istasyondan o odaya kadar geçeceği tüm nokatalardaki halıları uygulamadan kaldırın ve kaydedin. Bu odaya mop yaptıracağınız zaman hep bu haritayı aktif edip, kullanın. Böylelikle geçtiği noktalardaki halıları algılamadan üzerinden geçip moplama için ilgili odaya ulaşır. Fakat giderken de geri dönerken de mop bezinin ıslağı, nemi geçtiği noktalardaki halıya temas edecektir.
Üçüncü seçenek yol üzerindeki halıları, son odaya mop için göndermeden önce geçici olarak kaldırmak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dizdar -- 7 Aralık 2021; 17:15:5 > -
Ben mi yanlış algılıyorum yoksa robotun durduğu zemin halı mı?
Bir zemin deseni seçiyorum orada.
-
teşekkür ederim . deneyeceğim . malesef köpeğimiz kaygan zeminde yürümeyediği için bazı alanlarda abuk subuk halı/yolluklar var.
-
yok hocam şu an durduğu yer halı değil ama halı olarak algıladı ilk haritalamada . ancak hedefe giderken halının üstünden geçmesi gerekiyor .
-
Arızaların oluşması için belirttiğiniz durumların hiçbirini yaşamadım ve özellikle belirttiğim gibi kullanım konusunda da çok hassas davranıyorum. Ne diyeyim hocam tesadüf demek ki.
Müdahale konusunda 'kullanıcı olarak cihazı açıp basitçe müdahale' cümlemi tırnak içine almışsınız. Kompleks görünen birtakım sorunlar, bazen küçük müdahelelerle çözülebiliyorya onu ifade etmek istedim. Tamamen farazi örneğin sadece alt kapağı açmak bir parçayı ittirmek gibi. İşi basite indirgemek ve teşvik etmek değil amacım. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Gerçi siz de tam tersi olduğunu ifade etmişsiniz.
Teşekkürler ilginiz, alakanız için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dizdar -- 7 Aralık 2021; 17:8:18 > -
Katılıyorum.
Benim de uyarım sadece kullanıcıların cebini korumak için.
Saygılarımla
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Rica ederim. Sizi çok iyi anlıyorum. Bizde de benzer durum söz konusu. Evde halı olma sebebi kedi :)
-
Cihaz yasaklı bölge üzerinde duruyor sanırım. O yüzden hareket etmiyor sanırım, orayı halı olarak algılıyor olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Köpek robota çok tepkili , kaçak göçek harita çıkarttırdım . evde olmadığı gün tekrar haritayı sıfırdan yaptıracağım . olmaması gereken yeri (parke alan) halı olarak algılıyor.
-
Arkadaşlar ana fırça takıldı hatası aldım süpürgeden normal bir durum mu?
-
Güzel karşılaştırma yapmışsınız. S10 aldığımız için, sadece yazınızı okumakla yetineceğiz :)
S10 da yoğun temizlik yapıldığında bayağı iyi sonuç veriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Roborock S5 Max daha fazla toz bulmasının sebebi benim şahsi kanaatim şu şekilde,
S10 daki nesne algılama bence muazzam çalışıyor, tabi evinizin ortamını bilmiyorum fakat misal evin bi köşesinde modem var, s10 bunu algılıyor ama düzgün bir geometride durmuyor ise yanından sıfıra yakın geçiyor ama modemi itmiyor kör köşeyi alamıyor modem vb bir çok engeli misal alabilirsiniz, ancak roborock, bu ve buna benzer engellerden bı s10 kadar kaçmadığı için oralarda ki tozları da alıyor,
Tabi kişiden kişiye değişir ama benim için husasan 2 çocuklu bir evde yaşayan aileler için robotun uzun ömürlü olması açısından nesneden kaçması bence çok büyük bir artı, odanın ortasında bırakılmış içi dolu süt bardağına (olmaz demeyin oluyor) dokunmadan selam verip geçmesi paha biçilmez,
Ürünü bı 13 gündür falan kullanıyorum 150m² lik evde boş alanda atladığı kaçırdığı yere neredeyse rastgelmedim desem yeridir.
Bunlar benim şahsi kanaatim ve s10 kullanıcı yorumlarım, yanlışım varsa düzeltin lütfen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOOOOOOOOOOO -- 11 Aralık 2021; 14:38:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
S10 yazılım güncellemesi almış. Ne gibi değişiklikler var farkenden oldu mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X